Wyscout: Η προβληματική επίδοση του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού

Wyscout: Η προβληματική επίδοση του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου
Wyscout: Η προβληματική επίδοση του Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού

bet365

O Ιταλός τερματοφύλακας δεν έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά στην υπεράσπιση της «πράσινης» εστίας και όπως προκύπτει και από την έρευνα του Gazzetta στο Wyscout έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από αυτά που θα «έπρεπε».

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το καλοκαίρι τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι για να βάλει πίεση και ανταγωνισμό στον Σωκράτη Διούδη και να «χτυπήσει» την πόρτα της ενδεκάδας. Μετά την περιπέτεια υγείας του Έλληνα πορτιέρε πριν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό στις αρχές Οκτωβρίου, ο Ιταλός άσος έγινε βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού» στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενος την συγκυρία. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά και να δώσει βαθμό ή βαθμούς στην ομάδα του, όπως έκανε πέρσι ο Έλληνας γκολκίπερ στην κορυφαία σεζόν της καριέρας του.

Οι οκτώ «καθαρές» εστίες του Ιταλού, προφανώς και δεν μπορούν να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης το 2022 για έναν τερματοφύλακα, καθώς στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια όπου το «τριφύλλι» δεν δέχθηκε γκολ, οι αντίπαλοι δεν απείλησαν καθόλου και η ανασταλτική συμπεριφορά των «πρασίνων» ήταν άριστη. Ο δείκτης που μπορεί με ασφάλεια να μας δείξει το πόσο αποτελεσματικός είναι μέχρι στιγμής ο Μπρινιόλι, είναι εκείνος των xConcededGoals σε σύγκριση με τα τέρματα που έχει δεχθεί. Ένας δείκτης της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου Wyscout, η οποία μετρά και αξιολογεί τις τελικές που πήγαν προς τον στόχο, προς το τέρμα του Ιταλού.

zso

Άλλη δυσκολία απόκρουσης έχει ένα σουτ που πηγαίνει πάνω του από τα 30 μέτρα και άλλο η σουτάρα του Σάστρε ή το τελείωμα του Σελίμοβιτς στο Ηράκλειο από το ύψος της μικρής περιοχής. Όσο λιγότερα είναι τα γκολ που έχει δεχθεί ένας τερματοφύλακας σε σχέση με τα προσδοκώμενα(xConcededGoals) τόσο καλύτερη είναι η επίδοσή του και το αντίστροφο. Δηλαδή αν έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από το προσδοκώμενο, σίγουρα η επίδοσή του δεν είναι θετική.

Σχεδόν δύο γκολ περισσότερα από αυτά που «έπρεπε»

O Mπρινιόλι έχει δεχθεί 17 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια. Σύμφωνα με τις τελικές που έχουν πάει προς την εστία του θα έπρεπε να έχει δεχθεί 15.14. Βρίσκεται δηλαδή στο +1.86, έχει δεχθεί σχεδόν δύο γκολ παραπάνω από αυτά που θα έπρεπε. Για να καταλάβει κανείς πιο εύκολα την διαφορά ανάμεσα σε έναν τερματοφύλακα που κάνει μια εξαιρετική σεζόν και σε κάποιον που «τρέχει» μία μέτρια χρονιά, ας δούμε αρχικά τους αριθμούς του Βατσλίκ του Ολυμπιακού.

Ο άσος των «ερυθρολεύκων» έχει δεχθεί 11 γκολ. Θα «έπρεπε» να έχει δεχθεί 14.14, άρα έχει «σώσει» 3.14 γκολ! Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η διαφορά του φετινού βασικού τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με τον περσινό, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Διούδης που φέτος έχει δεχθεί 3 γκολ με 4.83xConcededGoals ολοκλήρωσε την σεζόν 2020/2021, με 28 γκολ, σε τελικές ίσες με 35.69xConcededGoals, δηλαδή γλίτωσε την ομάδα του από 7.69 γκολ!

Αριθμοί που επί της ουσίας επιβεβαιώνουν την αίσθηση που υπάρχει και από την εικόνα πάνω στο χορτάρι. Μέχρι στιγμής ο Μπρινιόλι δεν έχει καταφέρει να αλλάξει την ζωή του «τριφυλλιού» με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια. Σίγουρα είναι καλύτερος σε σχέση με τον Διούδη με την μπάλα στα πόδια(κάτι που δεν είδαμε στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας) αλλά στην υπεράσπιση της εστίας προς το παρόν δεν κάνει την διαφορά. Κάτι που είναι υποχρεωμένος να κάνει ο τερματοφύλακας σε μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα