Σισέ: Ο καλύτερος στόπερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος

Σισέ: Ο καλύτερος στόπερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος

Σισέ: Ο καλύτερος στόπερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος

bet365

Ο Παπ Σισέ έχει γίνει πια σημείο αναφοράς στο αμυντικό, αλλά και στο επιθετικό, παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ με βάση τα στοιχεία του wyscout είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος στόπερ της Super League Interwetten.

Ήταν Ιούνιος του 2017 όταν ο Ολυμπιακός γνωστοποιούσε την απόκτηση του Παπ Σισέ από την Αζαξιό. Πέντε χρόνια αργότερα ο στόπερ από τη Σενεγάλη αποτελεί τον αμυντικό με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του, σε άμυνα και... επίθεση και για πολλούς ο καλύτερος αμυντικός που έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε στο Champions League και στο Europa League, έβαλε γκολ απέναντι σε ονόματα - μεγαθήρια, κλήθηκε στην εθνική του ομάδα με την οποία πρόσφατα κατέκτησε το Κόπα Άφρικα, ενώ νωρίτερα πήγε για έξι μήνες στη Σεντ Ετιέν, στο Σαμπιονά, επειδή ήθελε να παίζει και όχι να κάθεται στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον είχε πουλήσει το 2019 στη Γερμανία, όταν η Άουγκσμπουργκ έστρωνε χορό εκατομμυρίων στα πόδια του, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ απέρριψε την πρόταση αποφασίζοντας να τον κρατήσει. Ύστερα από 10.109' λεπτά συμμετοχής με τους «ερυθρόλευκους», με 124 συμμετοχές και 15 γκολ, ο Σισέ είναι πλέον ένας ώριμος και ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αποτελεί «δυνατό χαρτί» στα μετόπισθεν, ακόμα και στη γραμμή κρούσης, όπως έχει αποδειχτεί. Με τη δύναμή του και το μπόι του (1.97), ειδικά στην Ελλάδα δύσκολα υπάρχει αντίπαλος που μπορεί να τον ανταγωνιστεί στο ψηλό παιχνίδι.

Εφέτος κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Και την πιο παραγωγική. Ουδέποτε στο παρελθόν του με τον Ολυμπιακό έφτασε να κάνει 32 παιχνίδια, ούτε πέτυχε ξανά πέντε γκολ. Μόνο την πρώτη του χρονιά σημείωσε τέσσερα, όλα στο πρωτάθλημα. Όταν προωθείται στις στατικές φάσεις των «ερυθρόλευκων», η παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή είναι κομβική όπως έχει αποδειχθεί σε μπόλικα ματς, με τελευταίο ειδικά εκείνο το 2-0 στο Φάληρο επί του ΟΦΗ. Χάρη στη δική του κεφαλιά έφτασε η μπάλα στον Αραμπί, για να στρωθεί αργότερα στον Ροντρίγκες και να γίνει το 1-0.

Μιλάμε για έναν στόπερ ο οποίος δεν το 'χει σε τίποτα, σε κανονική ροή παιχνιδιού, να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή. Υπήρξαν παιχνίδια στα οποία μπορούσε κανείς να τον δει αριστερό εξτρέμ και δεν αναφερόμαστε στο εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον της Νέφτσι, όταν είχε επιστρατευτεί να αγωνιστεί σε θέση αριστερού φουλ μπακ. Την τρέχουσα σεζόν, μάλιστα, έχει κάνει έξι σέντρες, με 50% ποσοστό επιτυχίας. Εφέτος έχει κάνει 34 σουτ με ποσοστό επιτυχίας 32,4%, με βάση τα στοιχεία του wyscout, 282 μακρινές μπαλιές με ποσοστό επιτυχίας 52,8%, 42 ντρίμπλες (64,3%). Είναι δε εντυπωσιακός ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα πόδια του. Είναι δεξιοπόδαρος και τις περισσότερες φορές θα τον δει κανείς να χρησιμοποιεί το αριστερό. Ακόμα και φάουλ εκτελεί με το αριστερό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι να κοιτάζει κανείς πώς φεύγει η μπάλα από το πόδι. Λες και κλωτσάει... αερόμπαλα είναι. Με τέτοια δύναμη φεύγει. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 74.9% στο σύνολο των ενεργειών του κατά την εφετινή σεζόν.

Κι επειδή περισσότερο αναλωθήκαμε στις επιθετικές του... αρετές, κι επειδή πολλοί θα σκεφτούν, λογικά, ότι πληρώνεται για να παίζει άμυνα και όχι επίθεση, οι μετρήσεις του στην άμυνα, πάντα με βάση τα στοιχεία του wyscout, είναι εξίσου υψηλές. Κατ' αρχήν στον δείκτη με τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Πώς προκύπτει αυτό; Με βάση το ποσοστό επιτυχίας στις πάσες (87,51%), στα τάκλιν (50%), στα κοψίματα (7.02), στα φάουλ /90λεπτο (0,85), στις εναέριες μονομαχίες και στις μακρινές μπαλιές (55,78%). Ειδικά στις εναέριες μονομαχίες είναι πρώτος με ποσοστό 71.95% με δεύτερο τον Ίνγκι Ίνγκασον του ΠΑΟΚ και τρίτο τον Δημήτρη Χατζηισαΐα του Ατρόμητου.

Στις 13 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι ο Σισέ είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μέχρι το 2024. Αυτή τη στιγμή ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα κι αν μέχρι το τέλος της σεζόν συνεχίσει στο επίπεδο αμυντικά και επιθετικά, τότε μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη πώληση του πειραϊκού συλλόγου. Δεν θα είναι εύκολο, ασφαλώς, αλλά το κλαμπ έχει αποδείξει πως αν το θέλει, τότε μπορεί να πουλήσει ακριβά.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα