Παναθηναϊκός: Η έγκριση για το κονδύλι και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παναθηναϊκός: Η έγκριση για το κονδύλι και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η έγκριση για το κονδύλι και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

bet365

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε το κονδύλι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η Ε.Ε είναι εκείνη που τελευταία ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση του ποσού.

Το πρωί της Δευτέρας δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια», η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία εγκρίνει το κονδύλι των 115 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Στην απόφαση γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στο εξής:

«Με ευθύνη του Φορέα Χρηματοδότησης, από το ενάριθμο 2022ΣΕ07500001 δεν δύνανται να αναληφθούν νομικές δεσμεύσεις ή/ και να πραγματοποιηθούν πληρωμές, μέχρι α) την έκδοση από την Ε.Ε. εγκριτικής απόφασης αναφορικά με τη συμβατότητα της εν λόγω χρηματοδότησης με το άρθρο 107 της Σ.Λ.Ε.Ε., και β) την ένταξη του έργου στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025».

Σε απλά ελληνικά γίνεται ξεκάθαρο πως το δημόσιο εγκρίνει το κονδύλι το οποίο υπάρχει και παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο πως δεν θα μπορεί να εκταμιευθεί το ποσό αν δεν ανάψει το... πράσινο φως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που ισχύει για όλα τα μεγάλα έργα και όχι μόνο για το γήπεδο του «τριφυλλιού». Είτε η επένδυση γίνεται με χρήματα του Δημοσίου είτε με πόρους από την Ευρώπη.

Είναι μια διαδικασία που ακολουθεί το κράτος και απαιτεί την παρουσίαση όλων των απαιτούμενων λεπτομερειών του έργου, ώστε να διασφαλίζει, να θωρακίζει και να προστατεύει τις επενδύσεις του από πιθανά μελλοντικά προβλήματα, έχοντας από πριν την συγκατάθεση της Ε.Ε. Άνθρωποι που γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, είναι σίγουροι πως ο φάκελος που έχει κατατεθεί προς έγκριση είναι απόλυτα άρτιος και ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα