Παναθηναϊκός -ΑΕΚ, Wyscout analysis: Σέκενφλεντ VS Βράνιες (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Παναθηναϊκός -ΑΕΚ, Wyscout analysis: Σέκενφλεντ VS Βράνιες (vids)

bet365

Ο Ολλανδός στόπερ του Παναθηναϊκού και ο Βόσνιος της ΑΕΚ αναμένεται να έχουν... πολλή δουλειά στο αποψινό ντέρμπι της Λεωφόρου και η εμφάνισή τους ίσως κρίνει το όνομα του νικητή, εάν και εφόσον υπάρξει.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου «κλέβει» την παράσταση στην αγωνιστική δράση του τριημέρου στα εγχώρια και μη πεπραγμένα. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ συνθέτουν ένα ζευγάρι που υπόσχεται συγκινήσεις, θέαμα και σασπένς, ενώ ως μεγάλες ομάδες που είναι διαθέτουν και αντίστοιχου επίπεδου ποδοσφαιριστές.

Συνήθως τα φώτα... πέφτουν στους μπροστά, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την παρουσία/αξία των αμυντικών τους, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως είναι σε θέση να καθορίσουν την εξέλιξη μίας αναμέτρησης. Αν μάλιστα επικεντρωθούμε μέσω του Wyscout στις περιπτώσεις των Μπαρτ Σέκενφελντ και Ογκνιεν Βράνιες, 2 στόπερ πρώτης γραμμής, θα δούμε πως με τις εμφανίσεις τους (και όχι μόνο στα «καθαρά» ανασταλτικά τους καθήκοντα) μπορούν να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα.


Μπαρτ Σέκενφελντ
Αγώνες
: 11
Χρόνος: 969'
Clean sheet στο επιμέρους χρονικό διάστημα που έπαιξε στα ματς: 7/11
Γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός με εκείνον στο γήπεδο: 1/108'
...

Στους μεγάλους άτυχους του φετινού Παναθηναϊκού συγκαταλέγεται ο Ολλανδός στόπερ, καθώς ένα πρόβλημα τραυματισμού τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης. Για αυτό και μόλις τον Νοέμβριο επέστρεψε στα γήπεδα, αρχικά με τη Β ομάδα του «τριφυλλιού» και περίπου 1 μήνα μετά έπαιξε με τους «μεγάλους».

Ετσι μετρά μέχρι στιγμής μόλις 11 εμφανίσεις στην κατηγορία, αλλά προλάβει ήδη να δείξει την αξία του. Με εκείνον στο γήπεδο οι «πράσινοι» δέχονται γκολ κάθε 108 αγωνιστικά λεπτά, αν και η «καθαρή» αντίστοιχη αναλογία, δηλαδή σε open play, είναι μεγαλύτερη αφού ορισμένα προήλθαν σε στατικές μπάλες (π.χ. πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης).

Τον χαρακτηρίζουν τα υψηλά ποσοστά του στις κερδισμένες αμυντικές «μονομαχίες» όπου βγαίνει νικητής σχεδόν στις 7 από τις 10 που εμπλέκεται (36/53, 67,9%), ενώ στην Κρήτη με τον ΟΦΗ «φλέρταρε» με το απόλυτο (7/9).

Ανάλογη είναι και η από αέρος επίδοσή του, αφού το αντίστοιχο νούμερό του για τις εναέριες διεκδικήσεις που «πρωταγωνιστεί» ανέρχεται στο 60,4% (32/53) και μάλιστα σε ορισμένα ματς έδειχνε... δίμετρος (π.χ. 10/13 με Λαμία, 4/5 με ΠΑΣ). Ευρύτερα έχει «καθαρίσει» 20 παράλληλες ή γεμίσματα αντιπάλων του και παρουσιάζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.


Την ίδια στιγμή πρέπει να είναι και από τους ανθρώπους με το πιο... κρύο αίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που αποτυπώνεται στις μεταβιβάσεις του. Η παρουσία του Σέκενφλεντ δεν «τελειώνει» μόνο στο... κόψε, αλλά αφορά και στο...σέρβιρε, καθώς ο 31χρονος πασάρει με χειρουργική ακρίβεια και εκμηδενίζει το λάθος μέσα και γύρω από τα πράσινα καρέ.

Συνολικά στη σεζόν μετρά στην κατηγορία μόλις 19 λανθασμένες μεταβιβάσεις, σε συνολικά 432 που έχει επιχειρήσει (413/432) και το ποσοστό επιτυχίας του ανέρχεται στα επίπεδα του 95,6%. Σε αρκετά παιχνίδια μάλιστα ήταν 100% σωστός (π.χ. 60/60 στο Βόλο, 57/57 με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο) και σε άλλα «πούλησε» ελάχιστες μπάλες (π.χ. 64/66 στη Ριζούπολη, 64/65 στη Νίκαια, 23/24 στην Τούμπα).

Αυτόματα βοηθά τα μέγιστα στο build up και στο «χτίσιμο» των επιθέσεων του «τριφυλλιού», ενώ ουκ ολίγες φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μεταφέρει εκείνος και με απόλυτη επιτυχία τη δράση στο επιθετικό του τρίτο (π.χ. 4/4 με Ολυμπιακό, 6/6 με Βόλο, 3/3 με Αστέρα Τρίπολης).


Ογκνιεν Βράνιες
Αγώνες
: 18
Χρόνος: 1.634'
Clean sheet στο επιμέρους χρονικό διάστημα που έπαιξε στα ματς: 7/18
Γκολ που δέχεται η ΑΕΚ με εκείνον στο γήπεδο: 1/86'
...

Ηταν Γενάρης τους 2017 όταν ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός μας «συστήθηκε» με τη φανέλα της ΑΕΚ και έκτοτε σε μεγάλο βαθμό λογίζεται ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Ηδη μετρά τριψήφιο αριθμό εμφανίσεων με τα «κιτρινόμαυρα» (102) και παρουσιάζεται ως άκρως κομβικός για την ανασταλτική της λειτουργία.

Με εκείνον στο γήπεδο η Ενωση δέχεται κατά μέσο όρο 1 τέρμα ανά 86 αγωνιστικά λεπτά καθώς στα 1.634' που έχει παίξει η εστία της παραβιάστηκε 19 φορές, αρκετές εξ' αυτών όμως ήταν σε στατικές φάσεις (π.χ. από 1 πέναλτι σε ΠΑΟΚ, ΠΑΣ) και έτσι η αναλογία σε ροή αγώνα είναι υψηλότερη/καλύτερη. Παράλληλα 1 τέρμα του χρεώθηκε ως αυτογκόλ όταν στο Πανθεσσαλικό η μπάλα κόντραρε πάνω του, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Στάνκοβιτς .

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου πάει με«προίκα» πως βγήκε κερδισμένος στο 71,3% των ανασταλτικών «μονομαχιών» που έχει εμπλακεί (57/80), ενώ σε αρκετά ματς δεν απώλεσε κάποια (π.χ. από 4/4 στο Βόλο και με Λαμία στο ΟΑΚΑ). Παράλληλα παρουσιάζεται αρκετά «δυνατός» και με την μπάλα στον αέρα όπου «πήρε» τις 70 από τις 119 κεφαλιές που διεκδίκησε ως τώρα στη χρονιά (58,7%), ενώ ευρύτερα του πιστώνεται πως έχει μέχρι στιγμής «καθαρίσει» 72 αντίπαλες παράλληλες ή γεμίσματα, επίδοση που αντιστοιχεί σε 4 σχετικές απομακρύνσεις του σε κάθε «γεμάτο» παιχνίδι που παίζει.


Στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο είναι πως πασάρει με υψηλά ποσοστά επιτυχίας και συγκεκριμένα το... κοντέρ του «γράφει» 88,7% (679/765), κάτι που σημαίνει ότι εκμηδενίζει, σχεδόν, τον παράγοντα λάθους στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Μάλιστα ψάχνει την μακρινή μπαλιά (45/85 ως τώρα), ενώ και έχει 49 στο επιθετικό τρίτο της ομάδας του, όπου μάλιστα σε ορισμένους αγώνες συνέβαλε τα μέγιστα στο συγκεκριμένο σκέλος (π.χ. στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό «πέρασε» 9 αντίστοιχες πάσες).

Πάντως η εν γένει παρουσία του Βράνιες δεν αναλώνεται μόνο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αφού... φωνάζει «παρών» και στο παραγωγικό σκέλος όπου ήδη μετρά 3 προσωπικά τέρματα σε συνολικά 11 τελικές του. Πιο συγκεκριμένα βρήκε δίχτυα στα ματς με Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και Ατρόμητο, ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, ενώ για όσους θυμούνται στις (πολύ) λεπτομέρειες δεν είναι 4 αφού ο Βαρόνε με τα «καναρίνια» έβγαλε πάνω στη γραμμή μία κεφαλιά που πήρε στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα