Η win-win υπόθεση των ΟΦΗ-Γκαγιέγος (vids)

Η win-win υπόθεση των ΟΦΗ-Γκαγιέγος (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Η win-win υπόθεση των ΟΦΗ-Γκαγιέγος (vids)

bet365

Ο Χιλιανός μέσος αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τους Κρητικούς, σε ένα «story» που κράτησε περίπου 60 μέρες και ανέδειξε ορισμένα δεδομένα για τις 2 πλευρές.

Παρελθόν από ΟΦΗ αποτελεί εδώ και μερικά λεπτά και επίσημα ο Φελίπε Γκαγιέγος, καθώς οι Κρητικοί επισημοποίησαν την παραχώρησή του στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (κάτι ανάλογο έπραξε εκείνη). Σε ένα deal που «φλέρταρε» με το buy out του 30χρονου χαφ (περίπου 550.000 ευρώ) και έτσι ολοκληρώθηκε ένα story που «κράτησε» περίπου 2 μήνες.

Ηταν τέλη του 2021 όταν ο Χιλιανός μέσος μετέφερε στους Κρητικούς το προσωπικό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και για αυτό επιθυμούσε να επιστρέψει στη χώρα του, ενώ οι συζητήσεις με την Ουνιβερσιδάδ που είναι και η ομάδα που τον ανέδειξε και θα επιστρέψει εκεί ύστερα από περίπου 10 χρόνια, κράτησαν για παραπάνω από 1 μήνα.

Ετσι ο Γκαγιέγος δεν συνεχίζει πια στο Ηράκλειο, όπου στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε πόσο καλός παίκτης είναι, αφού κυρίως μαζί με τον Μιγκέλ Μεγιάδο (κυρίως) συνέθεσαν ένα εξαιρετικό «δίδυμο» στον άξονα. Παράλληλα βοήθησε και στο οργανωτικό/εκτελεστικό σκέλος (δεν είναι τυχαίο ότι στο Μεξικό έπαιζε εξτρέμ), καθώς σε 21 εμφανίσεις του στη Super League Interwetten σημείωσε 2 γκολ και έδωσε ισάριθμες ασίστ.

Το αγωνιστικό του κενό θα καλυφθεί εκ των έσω, ενώ τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες 60 ημέρες ανέδειξαν ορισμένα πράγματα για εκείνον αλλά και το club.

Ο ΟΦΗ...

-Bγήκε κερδισμένος, καθώς πήρε (αρκετά καλά) χρήματα από έναν παίκτη που απέκτησε μερικούς μήνες πριν ως ελεύθερο και παράλληλα τον παραχώρησε στα τέλη Φεβρουαρίου και το πολύ 12 ματς πριν εκπνεύσει η σεζόν (2 της κανονικής διάρκειας, plus 10 σε ενδεχόμενη συμμετοχή του στα play offs). Που αν θέλουμε να φανούμε ακριβείς ουσιαστικά είναι 2 για την εκπλήρωση του βασικού στόχου της σεζόν, δηλαδή την είσοδο στην εξάδα.

-Ως οργανισμός σεβάστηκε/αφουγκράστηκε το πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τον ποδοσφαιριστή του, παρείχε σε εκείνον κάθε δυνατή βοήθεια, όμως παράλληλα υπερασπίστηκε και τα συμφέροντά του. Ναι μεν μπήκε σε διαδικασία συζήτησης για την παραχώρησή του, αλλά όχι... όσο-όσο, αφού ο Χιλιανός ήταν ένα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο. Για αυτό άλλωστε δεν είπε το «ναι» από την 1η κιόλας πρόταση της Ουνιβερσιδάδ. Το ότι μάλιστα χειρίστηκε καλά/σωστά την υπόθεση φάνηκε και από τον τρόπο που «χώρισαν» οι 2 πλευρές, δηλαδή άκρως φιλικά.

Ο Γκαγιέγος...

-Περίπου 2 μήνες πριν εξέφρασε για πρώτη φορά την πρόθεση/επιθυμία/σκέψη, όπως θέλετε μπορεί να ειπωθεί, ώστε να αποχωρήσει, όμως μέχρι και το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια έπαιζε στα «κόκκινα». Ο Χιλιανός ουδέποτε έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας ή παρουσιάστηκε αδιάφορος ώστε να πιέσει καταστάσεις. Το 2022, στο χρονικό διάστημα δηλαδή που γίνονταν επαφές για την παραχώρησή του, μέτρησε 9 συμμετοχές στην κατηγορία, με 1 γκολ και 2 ασίστ. Θεωρητικά αυτό έβαζε σε έναν Α κίνδυνο τη μεταγραφή του, αφού πχ φαντάζεστε τι μπορούσε να συμβεί εάν τραυματίζονταν με τον Ιωνικό; Παρότι όμως ο ΟΦΗ είχε ήδη πει το «ναι» και εκείνος είχε συμφωνήσει με την Ουνιβερσιδάδ έβγαλε «κολλητά» 90λεπτα σε Περιστέρι, Νίκαια. 100% επαγγελματίας.

-Το παραπάνω δεδομένο αποτυπώνεται πλέον ανάγλυφα στα όσα συνέβησαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα, όταν και η σύντροφός του ήταν ήδη στη Χιλή και έφερε στον κόσμο το μωρό τους, ενώ την ίδια στιγμή οι διαπραγματεύσεις του ΟΦΗ με την Ουνιβερσιδάδ δεν είχαν καταλήξει σε (οριστική) συμφωνία. Ακόμη και τότε ο 30χρονος δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία των Χουάν Νέιρα και Μιγκέλ Μεγιάδο, οι οποίοι τον κράτησαν απόλυτα συγκεντρωμένο και τον βοήθησαν ψυχολογικά.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα