ΠΑΟΚ: Φιλίπε Σοάρες, καλώς ήρθες...

ΠΑΟΚ: Φιλίπε Σοάρες, καλώς ήρθες...

ΠΑΟΚ: Φιλίπε Σοάρες, καλώς ήρθες...

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης εστιάζει στην ανάγκη του ΠΑΟΚ να εντάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται τους νέους παίκτες αν θέλει να ανταποκριθεί και με τα δύο καρπούζια κάτω απ’ τη μασχάλη…

Με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο +11 η αποστολή του ΠΑΟΚ, έστω κι αν συμπλήρωσε ένα αήττητο σερί ένδεκα αγώνων στο πρωτάθλημα, έγινε ακόμη πιο δύσκολη, οπότε καλό θα είναι το μυαλό και η σκέψη να βρίσκεται στη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ.

Η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει μια πόρτα διάκρισης για τους «ασπρόμαυρους» που όπως και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, έτσι και τώρα, είχαν ενδιάμεσα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Αναγκαστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε φοβήθηκε τις συνθήκες του αγώνα, πήγε σε ένα σαρωτικό rotation (6/11 νέα πρόσωπα), αλλά στο τέλος αντιλήφθηκε πως ο ΠΑΟΚ είχε για κορυφαίους ή καλύτερους σε απόδοση, αν προτιμάτε, όσους παίκτες ήξεραν εκ των προτέρων τι εστί ένα Άρης-ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Οι τρεις Έλληνες της ενδεκάδας (Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας) ήταν οι καλύτεροι μαζί με τον μισό… Έλληνα, Βιεϊρίνια και τον Ίνγκασον που έχει «κρύο αίμα» και δεν καταλαβαίνει από έδρες και αντιπάλους.

Ο Λουτσέσκου έκρινε ότι ο «Δικέφαλος» μπορούσε να κατέβει στο ντέρμπι της πόλης, μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό, με έναν 21χρονο και έναν 22χρονο χαφ. Πήρε το ρίσκο, δεν μπορώ να πω αν δικαιώθηκε ή όχι, αλλά στο τέλος είδε τους δύο νεαρούς της ομάδας να ανταποκρίνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο Χάρης Τσιγγάρας ήταν στη λίστα των κορυφαίων του «Δικεφάλου» στο ντέρμπι με τον Άρη. Ολοκλήρωσε το ματς με εννιά εύστοχες πάσες, βοήθησε στην ανάπτυξη, έτρεξε, έβγαλε ένταση, άλλωστε είχε ξαναπαίξει στο «Κλ. Βικελίδης» και είχε πάρει μια γεύση. Όχι σαν τον Φιλίπε Σοάρες που ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και ουσιαστικά αυτά τα 65 λεπτά απέναντι στους «κίτρινους» ήταν τα πρώτα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι, ότι οι δυο τους άργησαν να βρουν τα πατήματά τους, το έγραψα και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο live, ήταν εμφανέστατη η καλύτερη χημεία που έβγαζαν Σάσα και Ματίγια οι οποίοι ήταν απέναντι τους. Μέχρι την έναρξη του χτεσινού παιχνιδιού το δίδυμο Τσιγγάρας - Σοάρες συνυπήρξε στο γήπεδο 33 ολόκληρα λεπτά. Ποια χημεία και ποια πατήματα.

Ο 22χρονος Πορτογάλος όσο περνούσε η ώρα έβρισκε ρυθμό, αποκτούσε αυτοπεποίθηση, δύο και τρεις φορές ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» τον Σοάρες να πηγαίνει προς το μέρος του Αντρέ Βιεϊρίνια για να τον συμβουλευτεί, να του δώσει το χέρι, να τον κάνει να αισθανθεί άνετα στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης», που ναι μεν δεν γέμισε, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και αυτοί οι 10.000 έφταναν για να δημιουργήσουν συνθήκες «καυτής» έδρας. «Θεωρώ ότι σαν πιο παλιοί πρέπει να εντάξουμε όλα τα νέα παιδιά, να τους κάνουμε να νιώσουν οικεία, οικογένεια, αυτή είναι η δουλειά μας, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και έχει απόλυτο δίκιο.

Η καρτέλα των πρώτων 65 λεπτών συμμετοχής ως βασικός του 22χρονου χαφ κατέγραψε:

  • 1 τελική προσπάθεια
  • 1 σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
  • 4 εύστοχες πάσες
  • 3 λάθη
  • 1 απόκρουση
  • 3 κλεψίματα
  • 3 φάουλ κατά
  • 3 φάουλ υπέρ
  • 1 κίτρινη κάρτα

Όσο ο πιτσιρικάς από την περιοχή του Γκιμαράες αντιλαμβανόταν το τι γίνεται γύρω του, τόσο ανέβασε την απόδοσή του, άρχισε να πλησιάζει προς την περιοχή του Άρη, να βγάζει δύναμη, ένταση και πάθος. Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά στο πρώτο του «γεμάτο» ματς με τη νέα του ομάδα, υστέρησε στο κομμάτι των επιθετικών πρωτοβουλιών, αλλά εδώ θα δανειστώ κάποιες ατάκες του Ζοσέ Μπότο και του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Φιλίπε Σοάρες.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έδωσε αγώνα για να τον φέρει στην Τούμπα. Μια στοχευμένη μεταγραφή, με στοιχεία που έλειπαν από το ρόστερ μέχρι τον Ιανουάριο. «Όταν θα φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα τον λατρέψει», είχε πει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Από τη μεριά του ο Ρουμάνος τεχνικός όταν ορισμένοι βιαστικά άρχισαν να συγκρίνουν την ετοιμότητα του Σάστρε με αυτή του Σοάρες, είχε παραδεχθεί δημοσίως πως σε αντίθεση με έναν ακραίο μπακ (Σάστρε), ένας εσωτερικός μέσος (Σοάρες) θέλει πιο πολλές προπονήσεις για να «φανεί» σε ένα σύνολο. Αφήστε που ο Πορτογάλος μετά βίας έχει συμπληρώσει διψήφιο αριθμό προπονήσεων με όλη την ομάδα.

Ο Λουτσέσκου με την ενδεκάδα που παρέταξε εναντίον του Άρη έδειξε ότι στο μυαλό του υπήρχε το πριν (πρώτο παιχνίδι με τη Μίντιλαντ) και το μετά (ρεβάνς στην Τούμπα). Οι «ασπρόμαυροι» έχουν όλες κι όλες τρεις μέρες μπροστά τους για να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Τόσο το αρχικό σχήμα, όσο και οι αλλαγές, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να επιστρέφει και να μπαίνει στην εξίσωση, φανέρωσαν κάποιες από τις προθέσεις του Ρουμάνου ενόψει του ευρωπαϊκού «τελικού» απέναντι στους πρωταθλητές Δανίας.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.