ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Μάνταλος ήταν αλλαγή για νίκη! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Μάνταλος ήταν αλλαγή για νίκη! (vids)

bet365

Ο Μάνταλος πέρασε στο γήπεδο στο 67' και δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά βρήκε δίχτυα και άνοιξε για την ΑΕΚ το δρόμο προς τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού κι από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το τέρμα του Ανσαριφάρντ για το 2-0! Νίκη ανάσα για την Ένωση που έδιωξε μακριά πολλά από τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί τον τελευταίο καιρό και ουσιαστικά «σφράγισε» την παρουσία στα play off!

Νίκη ηρεμίας έψαχνε η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο καθώς το κλίμα που είχε διαμορφωθεί έπειτα και από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό, είχαν βαρύνει πολύ το κλίμα. Η Ένωση είχε το πάνω χέρι σε όλο το παιχνίδι, πίεζε τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνά του. Οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τη λύση με τον Μάνταλο, ο οποίος δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 69'. Η Ένωση σφράγισε τη νίκη για το τελικό 2-0 με τέρμα του Ανσαριφάρντ στο 88'.

Έτσι ξεκίνησαν Γιαννίκης και Μεταξάς

Ο Λιβάι Γκαρσία ξεκίνησε τελικά στο αρχικό σχήμα του Αργύρη Γιαννίκη στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, με τους Τσούμπερ και Άμραμπατ να διατηρούνται επίσης στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής πίσω από τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τσιντώτας φυσικά ήταν στην εστία ελλείψει Στάνκοβιτς, ο Βράνιες επέστρεψε πλάι στον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, με τους Χατζισαφί και Ρότα να διατηρούνται στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής και τον Σάκχοφ να παίζει πλάι στον Σιμάνσκι στον άξονα. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε σχηματισμό 4-4-2. Ο Λοντίγκιν στην εστία, Σάλιακας και Ποζνάνσκι δεξιά και αριστερά στην άμυνα, Εραμούσπε και Παντελάκης στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, Καραχάλιος και Στάνκο τα δύο κεντρικά χαφ, Οικονομόπουλος και Λιάσος στα δύο άκρα και ο Ντομίνγκεθ πίσω από τον Περέα στην επίθεση.

Ασφυκτική η πίεση της ΑΕΚ στον ΠΑΣ, όλα μηδέν στο ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με δύο μεγάλες στιγμές, μια για κάθε ομάδα, που φανέρωσε και για τις δύο σημαντικές ανασταλτικές αδυναμίες στις συγκεκριμένες φάσεις. Αρχικά ο ΠΑΣ στο 5' έκλεψε στο κέντρο ο Οικονομόπουλος έβγαλε τον Περέα τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να νικάει τον Κολομβιανό και στη συνέχεια και τον Οικονομόπουλο που πήρε το ριμπάουντ και την κιτρινόμαυρη άμυνα να κοιτάει. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρότα έβγαλε τη σέντρα και ο Τσούμπερ αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο.

Καθώς τα λεπτά περνούσαν η ΑΕΚ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, έχοντας τον έλεγχο και κλείνοντας τον ΠΑΣ στην περιοχή, αδυνατώντας όμως να διασπάσει την κλειστή άμυνα του και μη διαθέτοντας σωστή τελική πάσα. Γι' αυτό και παρά την ασφυκτική πίεση οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις, πέρα από το σουτ του Ανσαριφάρντ στο 32' που πέρασε άουτ, μετά το εξαιρετικό κατέβασμα από τον Τσούμπερ. Ο Ελβετός μαζί με τον Αμραμπατ έπαιρναν συνεχώς μπάλα και επιδίωκαν σέντρες οι πάσες από τα άκρα και τον άξονα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα γεμίσματα επιχειρούσαν και οι Χατζισαφί και Ρότα που ανέβαιναν.

Ο τελευταίος στο 37' έβγαλε μια καλή σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Λοντίγκιν. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι σε ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Καραχάλιο, με τους κιτρινόμαυρους να πιέζουν συνεχώς αλλά να μην βρίσκουν τρόπο να διασπάσουν τη συμπαγή άμυνα των Ηπειρωτών.

Ο Μάνταλος πέρασε στο ματς και άνοιξε τον δρόμο της νίκης της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει από τα πρώτα λεπτά και στο δεύτερο μέρος. Στο 48' ο Ανσαριφάρντ πέρασε για τον Τσούμπερ, αυτός βρήκε δίχτυα, αλλά σωστά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ. Από την άλλη ο ΠΑΣ περίμενε να χτυπήσει στην κόντρα με τον Περέα, με τους φιλοξενούμενους καλά κλεισμένους στο δικό τους μισό. Τα λεπτά κυλούσαν με την ΑΕΚ να επιδιώκει συνεχώς γεμίσματα, αλλά την αμυντική τετράδα του ΠΑΣ να κόβει συνεχώς είτε από τα πλάγια, είτε στο κέντρο της άμυνας.

Ο Γιαννίκης πέρασε τον Μάνταλο αντί του Τσούμπερ, φέρνοντας τον Λιβάι στα αριστερά, με τον Άμραμπατ στο άλλο φτερό και τον αρχηγό της Ένωσης να κινείται στον άξονα, ενώ ο Μεταξάς αντικατέστησε τον Ποζνάνσκι που είχε και ένα πρόβλημα από το πρώτο μέρος με τον Ρίζο. Και ο Μάνταλος δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, στην πρώτη επαφή με την μπάλα έδωσε τη λύση. Ο Ρότα επιχείρησε γλυκιά σέντρα στην περιοχή και ο Μάνταλος με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν γράφοντας το 1-0 στο 69'.

Ο Μεταξάς προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο για να φρεσκάρει την ομάδα του προσπαθώντας να βρει κάτι μεσοεπιθετικά με τους Λώλη, Μπρένερ και Μορέιρα να περνάνε στο ματς. Η ΑΕΚ φρόντισε να κλειδώσει το τρίποντο στο 88'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λώλης στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε ουσιαστικά στον Ανσαριφάρντ που από κοντά πλάσαρε στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

MVP: Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι ο Μάνταλος που δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι με κεφαλιά άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την ΑΕΚ. Επίσης από το δικό του πόδι στο κόρνερ ξεκινάει το δεύτερο κιτρινόμαυρο τέρμα.

Στο ύψος του: Ο Ρότα ήταν σταθερότατος στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ ανέβαινε συνεχώς στην πλευρά του επιχειρώντας πολλές σέντρες. Μία από αυτές βρήκαν το κεφάλι του Μάνταλου για το γκολ της ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παντελάκης που αντικατέστησε τον απόντα Κάργα, αλλά ο ΠΑΣ δέχθηκε και τα δύο γκολ από την καρδιά της άμυνάς του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λώλης, καθώς από το δικό του πόδι στρώνεται η μπάλα στον Ανσααριφάρντ στο δεύτερο γκολ της Ένωσης.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι στο πρώτο μέρος για χέρι του Παντελάκη σε σουτ του Τσούμπερ με τον Παπαδόπουλο να μην υποδεικνύει κάτι και το VAR να συμφωνεί. Το ίδιο συνέβη πάλι στο πρώτο μέρος σε πτώση του Ανσαριφάρντ από μαρκάρισμα του Καραχάλιου, με τον Παπαδόπουλο πάλι να μην υποδεικνύει κάτι και τον Ολλανδό Ρούπερτι στο VAR να συμφωνεί. Στο ημίχρονο ήταν έντονες οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων και των παικτών στην ΑΕΚ στον Έλληνα ρέφερι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ δίκαια πήρε τη νίκη, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αμυνόταν σφικτά και δυσκόλευε την Ένωση, η οποία δεν είχε τη σωστή τελική ενέργεια για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου. Οι κιτρινόμαυροι είχαν ωστόσο την υπομονή και με τον Μάνταλο άνοιξαν τον δρόμο της νίκης για να έρθει στο τέλος ο Ανσαριφάρντ και να γράψει το τελικό 2-0. Νίκη ηρεμίας για την Ένωση έπειτα από ένα πολύ δύσκολο διάστημα καθώς το κλίμα είχε βαρύνει πάρα πολύ. Ο ΠΑΣ παρά την ήττα παραμένει δυνατά στο κόλπο της εξάδας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα (90' Μισελέν), Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (92' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι (66' Ρίζος), Οικονομόπουλος (80' Μπρένερ), Καραχάλιος (80' Λώλης), Στάνκο, Λιάσος (80' Μορέιρα), Ντομίνγκεθ (90' Μίνα), Περέα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα