Bόλος - Ολυμπιακός 0-1: Βαλμπου-ένα και καθάρισε! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Bόλος - Ολυμπιακός 0-1: Βαλμπου-ένα και καθάρισε! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προέλαση του προς το πρωτάθλημα, αφού πέρασε κι από τον Βόλο (0-1) χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Το γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά ήταν αρκετό για να μπει ένα ακόμη τρίποντο στο «ερυθρόλευκο σακούλι». Πρώτοι και μαθηματικά στην κανονική περίοδο οι Πειραιώτες.

Έχοντας δύο δοκάρια και σαφώς πολύ πιο μεγάλες φάσεις για γκολ από τον Βόλο ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό με... χρυσό σκόρερ τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος όπως είχε κάνει στον α' γύρο και είχε δώσει τη νίκη, το έκανε και τώρα για το τελικό 1-0.

Όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός είχε αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα. Οι 11 του Μαρτίνς: Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Σισέ, Μπα, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά στο κέντρο και μπροστά τους ο Καρβάλιο, άκρα με Μασούρα και Α. Καμαρά και φορ ο Ελ Αραμπί. Ο Βόλος από την άλλη πήγε σε προσέγγιση 4-2-3-1 με φορ φυσικά τον Φαν Βέερτ.

Φάσεις εκατέρωθεν αλλά ο Μασούρας έχασε το άχαστο μετά το δοκάρι του Αγκιμπού Καμαρά

Στο α' μέρος ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά και επιχείρησε να απειλήσει και να σκοράρει με φάσεις όμως το σουτ του Μαντί Καμαρά στο 18'. Ο Βόλος είχε μεγάλη φάση με τον Φαν Βέερ που έκανε μία προβολή από το ένα πόδι του στο άλλο και έτσι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Λίγο μετά έπειτα από ένα γύρισμα του Φερνάντες ο Βατσλίκ έκοψε τη μπάλα με το πόδι του.

Όμως στο 27' ο Ολυμπιακός είχε την κορυφαία φάση. Ο Αγκιμπού Καμαρά είχε σουτ στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μασούρας σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με το 2ο σουτ του Καρβάλιο (είχε κάνει άλλο ένα πριν) που μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς έφεραν το 0-1 με τον Βαλμπουενά

Όπως και στο παιχνίδι του α' γύρου που το είχε κρίνει με τη φαουλάρα του έτσι και τώρα ο Βαλμπουενά ήταν καθοριστικός και σκόρερ με τον Βόλο. Σε ένα β' μέρος όπου ο Βόλος απείλησε στο 60' με κεφαλιά του Ρομέρο που πήγε έξω και μία κεφαλιά του Φαν Βέερτ άουτ στο 87' οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν γκολ από τις αλλαγές τους και ενώ ο Μαρτίνς κράτησε στον αγωνιστικό χώρο τον Ελ Αραμπί και έβαλε έναν ακόμα φορ, τον Τικίνιο.

Στο 72' ήταν ο Βαλμπουενά που έκανε το πλασέ που έβγαλε δύσκολα ο Κλέιμαν. Στο 76' ο ίδιος παίκτης είχε ένα γέμισμα στο δοκάρι και στο 81' σκόραρε για το 0-1. Η φάση πήγε ως εξής: βαθιά μπαλιά του δεξιού μπακ Βρουσάι, ο Τικίνιο από θέση εξτρέμ κέρδισε και κράτησε εξαιρετικά τη μπάλα και την έδωσε στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος έκανε το ένα δύο με τον Ελ Αραμπί και μετά σούταρε για το γκολ με πολύ ωραίο τελείωμα. Στη συνέχεια στο 90' ο Τικίνιο είδε τον Κλέιμαν να αποκρούει δύσκολα το σουτ του. Στο 91' ο Εμβιλά σούταρε με τη μπάλα να φεύγει έξω.

MVP: Ο Βαλμπουενά. Μπήκε στο ματς, είχε δοκάρι και γκολ για τη νίκη. Τι άλλο μπορούσε να κάνει;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Κλέιμαν έχει κάνει ένα πολύ καλό ματς παρότι είδε την εστία του να παραβιάζεται. Από πλευράς Ολυμπιακού οι αλλαγές του, του έδωσαν ώθηση όπως οι Τικίνιο και Βρουσάι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Βόλου. Ακόμα και ο Φαν Βέερτ δεν ήταν σε καλή μέρα. Επίσης ο Σιέλης που είναι στη φάση που χάνει τη μπάλα από τον Τικίνιο και βγαίνει μετά το 0-1.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσε να μπει η αντίδραση του Βόλου στη φάση του 0-1 από τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Οι Ολυμπιακός και Βόλος ζήτησαν πέναλτι στη διάρκεια του αγώνα (οι παίκτες των 2 ομάδων δηλαδή). Πάντως στη φάση του Νίνη με τον Σισέ δεν φάνηκε παράβαση ενώ ο Μπα διαπιστώθηκε μέσω VAR ότι δεν είχε κάνει χέρι για πέναλτι. Ο Ονιεκούρου ήταν εκείνος που ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα μες στην περιοχή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός χάρις στην ποιότητα του Βαλμπουενά πήρε ένα σπουδαίο και δύσκολο διπλό από τον Βόλο. Μία νίκη που την ήθελε πάση θυσία. Εάν δούμε πάντως τις φάσεις του με δύο δοκάρια γενικότερα είχε πολύ πιο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ από τον Βόλο.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο, Γκουλέν, Σοάρες, Φεράρι, Τσοκάνης (71' Κορέα), Φερνάντες, Νίνης (46' Μπαρτόλο), Ρεγκατέν (80' Σιέλης) και Φαν Βέερτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μ. Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Μασούρας (46' Ονιεκούρου), Καρβάλιο (64' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (76' Τικίνιο), Μπα, Λαλά (77' Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ και Σισέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα