Iωνικός - ΟΦΗ 0-0: Είχε πάθος, είχε ρυθμό, δεν είχε γκολ! (vids)

Φώτης Καρακούσης
Iωνικός - ΟΦΗ 0-0: Είχε πάθος, είχε ρυθμό, δεν είχε γκολ! (vids)

bet365

Η ματσάρα της Νεάπολης τα είχε όλα. Σπουδαίες ευκαιρίες, μεγάλες επεμβάσεις του Επασί, πάθος, νεύρα. Όλα εκτός από γκολ καθώς το 0-0 ανάμεσα σε Ιωνικό και ΟΦΗ αφήνει και τους δύο με «γλυκόπικρη» γεύση. Κόκκινη στον Νέιρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Και όμως Ιωνικός και ΟΦΗ έμειναν στο μηδέν. Αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα στη Νεάπολη δεν θα πίστευε στα μάτια του κοιτάζοντας και το αποτέλεσμα, αλλά αυτό ακριβώς είναι το ποδόσφαιρο. Οι «κυανόλευκοι» και οι Κρητικοί τα έδωσαν όλα, πάλεψαν και με το παραπάνω, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον βαθμό αυτό ο Ιωνικός έφτ5ασε τους 22, παραμένοντας στην 11η θέση, ενώ ο ΟΦΗ πήγε στους 34, μένοντας 6ος με την «μάχη» της εξάδας να παραμένει μεγάλη.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Για τους γηπεδούχους ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια για 23ο παιχνίδι σε ισάριθμες αγωνιστικές της Super League Interwetten. Η τριάδα των στόπερ αποτελούταν από τους Σάντσες - Τσιγκρίνσκι - Ρομαό, με τους Μύγα (δεξιά) και Βαλεριάνο (αριστερά) να καλύπτουν τις πτέρυγες. Η τριάδα στον χώρο του κέντρου απαρτιζόταν από τους Κιάκο - Κάνιας - Ντάλσιο. Παρτενέρ του Βασίλη Μάντζη στη γραμμή κρούσης, με πιο ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Αίας Άοσμαν.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νιόπλιας κατέβασε την ομάδα του στη Νεάπολη με σύστημα 4-3-3. Ο Επασί ήταν στην εστία έχοντας μπροστά του τους Μαρινάκη - Βούρο - Γιαννούλη - Μπαλογιάννη. Ο Μεγιάδο αγωνιζόταν ως κλασικός «κόφτης» μπροστά από την αμυντική γραμμή, με τους Νέιρα και Γκαγιέχος να έχουν ρόλο εσωτερικών μέσων. Τσιλιανίδης και Φελίπε πλαισίωσαν από τα άκρα της επίθεσης τον Φιορίν Ντουρμισάι.

Καλός ρυθμός αλλά λίγες φάσεις στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ναι μεν είχε σχετικά γρήγορο ρυθμό, αλλά λίγες φάσεις. Φάσεις τις οποίες σταμάτησαν οι δύο τερματοφύλακες και συγκεκριμένα Χουτεσιώτης και Επασί που στην μία φορά που χρειάστηκε να επέμβουν στο διάστημα αυτό, το έκαναν.

Ξεκίνημα με δοκάρι του Ιωνικού

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, καθώς και οι δύο ομάδες στο διάστημα αυτό έφτιαξαν και έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά η μεγαλύτερη ήταν στο 47' με τον Μπαλογιάννη στην προσπάθειά του να διώξει, να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του.

Επασί και Χουτεσιώτης κράτησαν το μηδέν

Ο ρυθμός μετά έπεσε μέχρι και το 65'. Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Πίεσαν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά οι Επασί και Χουτεσιώτης ήταν εκεί. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ νίκησε τον Τουράμ στο 65' και δύο λεπτά αργότερα ο αντίπαλός του έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Μπαλογιάννη. Στο 70' και πάλι ο Χουτεσιώτης νίκησε τον Τσιλιαννίδη και 4 λεπτά αργότερα τον Γκαγιέγος. Την μεγαλύτερη επέμβαση την έκανε ο Επασί που στο 91' έδιωξε με δυσκολία την κεφαλιά του Μάναλη, ενώ στην κόντρα ο Μαρινάκης έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία ενός αγώνα που τον αδικεί αυτό το 0-0.

MVP: Θα βάλουμε τον Επασί όχι μόνο για την μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Μάναλη στο 91', αλλά συνολικά για την παρουσία του.

Στο ύψος του: Ο άλλος τερματοφύλακας του αγώνα. Ο Χουτεσιώτης ήταν σταθερότατος καταφέρνοντας να κρατήσει και αυτός ανέπαφη την εστία του.

Αδύναμος κρίκος: Με το 0-0 θα λέγαμε πως αδύναμοι κρίκοι ήταν οι επιθετικοί των δύο ομάδων, αλλά από την άλλη δεν είχαμε σκορ γιατί ήταν σε καλή μέρα οι τερματοφύλακες, οπότε δεν βάζουμε κάποιον ως αδύναμο κρίκο.

Η «γκάφα»: Ούτε κάποια γκάφα υπήρξε στην αναμέτρηση της Νεάπολης.

Το «στραγάλι»: Ο Ευαγγέλου είχε μια δύσκολη φάση στην ανατροπή του Λάμπρου. Ο ίδιος έδωσε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή. Από την στιγμή που ούτε το VAR είπε κάτι, σημαίνει πως η απόφασή του ήταν σωστή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Τα πράγματα ήταν απλά στη Νεάπολη. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να την πάρουν χάνοντας ευκαιρίες, αλλά οι Επασί και Χουτεσιώτης είχαν άλλη γνώμη με το 0-0 να φτωχό αλλά δίκαιο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (84’ λ.τρ. Πλατέλλας), Άοσμαν, Κιάκος (55’ Τουράμ), Μάντζης (77’ Μάναλης).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι (31’ λ.τρ. Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (71’ Λάμπρου), Φελίπε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα