ΑΕΚ: Και ο Γκουαρντιόλα να 'ρθει θα αποτύχει!

ΑΕΚ: Και ο Γκουαρντιόλα να 'ρθει θα αποτύχει!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Και ο Γκουαρντιόλα να 'ρθει θα αποτύχει!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στη λάθος νοοτροπία και το... ξήλωμα που πρέπει να αφορά όποιον ασχολήθηκε από 5% έως 100% με το αγωνιστικό τη τετραετία της θλίψης και τη φετινή σεζόν, ενώ έχει υστερόγραφα

Μία μέρα έπειτα από μια ακόμη ήττα της ΑΕΚ σε ντέρμπι, πάλι με τον Ολυμπιακό όπου με Μαρτίνς στον ερυθρόλευκο πάγκο η Ένωση έγινε ο απόλυτος και καλύτερος πελάτης αυτά τα χρόνια (εδώ τα κατάφερε να 'χει πελατειακή σχέση με τον ΠΑΟΚ), υπάρχει στο... χαρτί ανάλυσης του αγώνα στο Φάληρο η εικόνα της Ένωσης. Μάλλον πιο σωστά υπάρχουν εντός ομάδας, αν κατάλαβα απ' όσα άκουσα να λένε δημόσια και μη μετά το ντέρμπι, άνθρωποι που πιστεύουν ότι πήγε καλά η ομάδα και δεν άξιζε την ήττα...

Έπειτα από τόση... φάπα είναι λογικό να 'χουν πάθει πρόβλημα, μόνιμη βλάβη σίγουρα, στο κεφάλι, παίζει πραγματικά και να το 'χουν χάσει! Κάθε ανάγνωση ήττας έχει δυο... όψεις (και παραπάνω ίσως) όπως τα νομίσματα. Η σωστή είναι να μείνεις στα αρνητικά μπας και φτάσεις στο σημείο να το αλλάξεις κάποτε. Κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει στην ΑΕΚ διότι τίθεται πλέον, εδώ και μια τετραετία, σημαντικό θέμα νοοτροπίας. Αυτοί που δημιουργούν το αγωνιστικό πρότζεκτ, αλλάζουν πρόσωπα (προπονητές, τεχνικούς και εκτελεστικούς διευθυντές, αλλά και παίκτες), είναι ποτισμένοι στην ήττα!

Την έχουν... αγαπήσει, έχουν εθιστεί σε αυτή και περνάει η νοοτροπία αυτή και στην ομάδα. Δεν πα να αλλάζεις πρόσωπα συνέχεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το ίδιο αποτέλεσμα θα 'χεις όσο υπάρχουν αυτοί που είναι μέτριοι έως κακοί, μαθημένοι στη μετριότητα και με χαμηλό μπόι για το club που υπηρετούν... Δεν είναι δυνατόν σε ματς με ΚΑΚΙΣΤΟ Ολυμπιακό να μην καταφέρνεις να 'χεις ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και να λες: καλά πήγε η ΑΕΚ, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κρίμα να χάσει πάλι, μούντζα και άλλες τέτοιες βλακείες.

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος απογείωσης της λουζεριάς, έτσι εθίζεσαι στην ήττα και περνάς στο ποδοσφαιρικό τμήμα τη δική σου μετριότητα και αδυναμία να φτάσεις να ανταποκρίνεσαι στο μέγεθος του club που δυστυχώς τα έφερε έτσι η μοίρα να το υπηρετείς! Θα αρκούσε να υπήρχε η ευθιξία και να είχαν φύγει από μόνοι τους όσοι υπάρχουν σε αυτή τη τετραετία ΝΤΡΟΠΗ για την ΑΕΚ, αλλά αποδεικνύεται ότι κανείς δεν νιώθει έστω λίγο ΑΕΚ πραγματικά... Όλο αυτό όμως αλλοιώνει το club, την ίδια την ιστορία του, την αλλάζει και την μικραίνει ενώ θα έπρεπε να απογειώνεται με όσα δημιουργεί (γήπεδο, Σπάτα και άλλα)!

Απόλυτο ξήλωμα για να αλλάξει η νοοτροπία!

k

Ειλικρινά πλέον αδυνατώ να καταλάβω: δεν νιώθει κανείς απ' όσους είναι στην ΑΕΚ; Δεν πονάει κανείς; Ειλικρινά σας το λέω για όσους με διαβάζετε (εντός του club) και με νιώθετε σαν Ενωσίτη: υποφέρει ο συνενωσίτης μας. Τρέμει, νευριάζει, ανεβάζει πίεση, χάνει στιγμές από τη ζωή του με την οικογένειά του, υποφέρει να κρατήσει τα παιδιά του και γονατίζει, μαυρίζει η ψυχή του. Δεν τα κάνω δραματικά, είναι, εμπεδώστε το! Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό: να επιμένουμε να χαμηλώσουμε το ταβάνι της ΑΕΚ επειδή τέτοιοι την πλαισιώνουν, τύποι με χαμηλό ταβάνι κοινώς...

Τόσο μπολιασμένη λανθασμένη νοοτροπία δεν γίνεται να συνεχίσει να υφίσταται στην ομάδα. Γι' αυτό και πρέπει να αλλάξει εντελώς, να φτάσει σε απόλυτο ξήλωμα όσων έχουν συμμετοχή στο αγωνιστικό σχέδιο από 5% έως 100% φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, ΟΛΟΙ πρέπει να αλλάξουν για να διαφοροποιηθεί και η κατάσταση προς το καλύτερο. Το ψάξαμε, το είδαμε και καταλήξαμε ότι δεν μπορούν. Κι ας είναι κολλητοί μας, κι ας είναι καλά παιδιά, κι ας είναι ικανοί στα μάτια του οποιουδήποτε, κι ας τους θεωρούν δικούς τους και ταγμένους.

Δεν αλλάζει τίποτα από τα παραπάνω όπως και το σημαντικότερο: το αποτέλεσμα κοινώς που είναι απόλυτα αποτυχημένο. Δεν γίνεται να 'ρχονται ποδοσφαιριστές με σωστή νοοτροπία, αυτή του νικητή, πρωταγωνιστές εκεί που ήταν, όπως ο Τσούμπερ για παράδειγμα και στην ΑΕΚ μετά ένα καλό δίμηνο να τους... καίμε! Χρήζει ιατρικής γνωμάτευσης (ειδικότητα ψυχολόγο) πως το καταφέραμε αυτό και με τον συγκεκριμένο όπως και με άλλους που έχουμε κάψει. Οι οποίοι ήρθαν σούπερ και είναι εξαφανισμένοι εδώ (βλέπε Τάνκοβιτς, ή τόσους και τόσους άλλους)!

Πρέπει να αλλάξει όλο αυτό και για να γίνει δεν πρέπει να μείνει κανείς από όσους την έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι θέμα προπονητή που προσωπικά το 'χω ξαναγράψει θεωρώ ότι ΔΕΝ κάνει ο Αργύρης Γιαννίκης. Έστω δεν είναι έτοιμος ακόμη για τέτοιο πάγκο, με τόση πίεση και άσχημα δομημένη ομάδα στο γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και ο Γκουαρντιόλα να 'ρθει θα αποτύχει στην ΑΕΚ αν δεν αλλάξουν αυτοί που υπάρχουν μέσα και γύρω απ' την ομάδα. Δεν θα τα καταφέρει ούτε αυτός και το σημειώνω γνωρίζοντας το υπερβολικό του παραδείγματος, το κάνω για να αναδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Γι' αυτό δεν αρκεί μια αλλαγή προπονητή...

1

Με το παραπάνω εννοώ ότι η λύση που έχει ανάγκη η ΑΕΚ και πρέπει να το εμπεδώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να το πράξει, είναι να αλλάξει εντελώς το έργο και μετά να εστιάσει στα πρόσωπα του ποδοσφαιρικού τμήματος (και όποιου άλλου έχει συμμετοχή στο αγωνιστικό που το γνωρίζει το μεγάλο αφεντικό) και δη του προπονητή. Προφανώς και πρέπει να πάει με άλλον να χτίσει την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν μπορεί να το πετύχει ο Αργύρης Γιαννίκης. Αλλά και να υπήρχε η πιθανότητα να το καταφέρει δεν θα γινόταν με αυτούς που καλείται να συνεργαστεί και από τους οποίους επηρεάζεται προφανώς (όπως και οι περισσότεροι πριν απ' αυτόν και ΟΛΟΙ απέτυχαν και κάτι δείχνει αυτό).

Χρειάζεται το ξήλωμα να γίνει λοιπόν αλλά να βρεθεί και το πρόσωπο (πρόσωπα αν θέλει κανείς) να δουλέψει σωστά την επόμενη μέρα στο αγωνιστικό. Να δώσουν όραμα, ελπίδα (χάθηκε αυτή και ενώ έχουμε γήπεδο να 'ρχεται) και να προκαλέσουν ξανά την... καψούρα και το ερωτικό (μέρα που είναι) συναίσθημα του ΑΕΚτζή, ο οποίος όσο μετράμε ανάποδα να επιστρέψουμε στην πόλη μας, τόσο η ομάδα τον απομακρύνει και τον διώχνει με άσχημο τρόπο από δίπλα της. Μα γίνεται αυτό; Γίνεται;

Το μεγάλο αφεντικό γνωρίζει καλά ποιοι δεν πρέπει να 'χουν θέση στην ΑΕΚ κι ας έχει και προσωπικές αδυναμίες. ΟΛΟΙ πλέον γνωρίζουν με ονοματεπώνυμα τα πρόσωπα και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε κάθε τρεις και λίγο. Γι' αυτό και απευθύνομαι και σε αυτούς που είναι (κάκιστα) ακόμη στην ομάδα και γνωρίζουν ότι έχουν έστω και 5% συμμετοχή στις αποφάσεις για το αγωνιστικό: ζητήστε να φύγετε από μόνοι σας και αν δεν το δεκτούν κάντε το και δημόσια να βοηθήσετε την κατάσταση αν αγαπάτε λίγο την ομάδα και νοιάζεστε για την επόμενη μέρα της.

Ωστόσο το λέω – σημειώνω ξανά για να το εμπεδώσουν όλοι και επειδή το 'χω διαβάσει και ακούσει παντού, ότι δηλαδή μια αλλαγή προπονητή θα μας... σώσει: ΔΕΝ ισχύει, ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο! Επιβεβαιωμένα, αποδεδειγμένα, αυτό είναι το δέντρο και όχι το δάσος... Πρώτα πρέπει να βρεις εκείνους που θα φέρουν τον κατάλληλο διότι έχεις ακατάλληλους για να το κάνουν επί σειρά ετών. Οπότε απλά θα αλλάξεις το λάθος με... λάθος αν δεν αναγνώσεις το πρόβλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Γιαννίκης ευθύνεται λιγότερο (και ας μην κάνει) από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο πρόσωπο στην ΑΕΚ!

Υγ: Πάμε και στην κουβέντα γιατί δεν κάνει; Διότι δεν έχει εξελίξει τίποτα όλο αυτό το διάστημα. Δεν έχει βελτιώσει τίποτα, πέρα από τη μετάβαση από φάση άμυνας σε επίθεση και πάλι δίχως κατάληξη και ουσίκα, ξεκάθαρα πράγματα. Η αλλαγή του χθες (Καρίμ με Γέβτιτς) ήταν σωστή και δεν είχε πολλά άλλα να κάνει και οφείλω να το πω διότι διάβασα και άκουσα λανθασμένες κριτικές πάνω σε αυτή την κίνησή του. Να είμαστε σωστοί και ξεκάθαροι γιατί κάθε ματς είναι διαφορετικό και πρέπει σωστά να βλέπουμε και να αναλύουμε το ματς!

Υγ2: Η περίπτωση Τσούμπερ είναι και αυτή απόδειξη ότι απαιτείται ξήλωμα. Αυτό που σημειώνω παραπάνω στο κείμενο κοινώς. Ο διεθνής Ελβετός άσος τα έκανε σούπερ ένα δίμηνο, έπειτα είχε μια κάμψη και πλέον τον... ψάχνουμε για τα καλά ματς. Παίκτης που 'ρχεται πρωταγωνιστής, νικητής, με σωστή νοοτροπία και έρχεται στην ΑΕΚ και πέφτει σε βαθμό να τον ψάχνουμε και να εξαφανίζεται. Ποδοσφαιριστής με κίνητρο και επιθυμία, όχι στα τελευταία του, αλλά στα ντουζένια του. Έχει συμβεί και με άλλους όπως ο Τάνκοβιτς που ήρθε τούμπανο και με σούπερ χρονιές πίσω του και τελείωσε στην ΑΕΚ. Αυτά από μόνα τους φτάνουν για να μετρηθούν και κριθούν λίγοι... Αλλά εμείς το πάμε στον παίκτη και του πετάμε και ένα «ξενύχτια» (και το έκαναν κάποιοι ενώ ήταν κλειστά 2 μήνες τα μαγαζιά από τις 00.00 και μετά) και είμαστε ΟΚ. Να υπενθυμίσω ότι το 2018 που πήραμε πρωτάθλημα, γράψαμε εθνικό ρεκόρ αήττητου στην Ευρώπη που ΔΕΝ σπάει και πήγαμε τελικό Κυπέλλου είχαμε και... ρεκόρ στα ξενύχτια, ο Αραούχο έλεγαν έπινε φουλ και άλλα τέτοια που μπορεί να έγιναν αλλά στο χορτάρι δεν φάνηκαν ΠΟΤΕ...

Υγ3: Βέβαια έχει ευθύνη και ο Γιαννίκης και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Διότι ενώ έχεις προϋποθέσεις δεν καταλήγει πουθενά αυτό και είναι θέμα δουλειάς. Όπως και οι στατικές φάσεις έτσι είναι. Δεν γίνεται να 'χεις τις διπλάσιες κερδισμένες απ' τον αντίπαλο χάρη στα κόρνερ (10 αντί 6) και να μην απειλείς ΠΟΤΕ και σε καμία φάση του αγώνα. Δεν γίνεται να λέμε για αντίδραση και καλή εικόνα επειδή έχασε 1-0 απλά από στατική φάση η ΑΕΚ και πάμε παρακάτω. Μα είναι δυνατόν;;; Έτσι βοηθάμε και εμείς να μικραίνει και να συμβιβάζεται με τη μετριότητα και αυτό της συμβαίνει της Ένωσης επειδή έτσι το βλέπουν και το αναλύουν και εντός ομάδας.

Υγ4: Βλέποντας το ματς χθες και την αδυναμία του Σιμάνσκι και του Σιμόες να απειλήσουν ενώ βρήκαν (ειδικά ο Πολωνός χαφ) προϋποθέσεις για να το κάνουν, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της ανικανότητας σε 3 μεταγραφικές περιόδους να βρεθεί ένας τέτοιος box to box μέσος. Και όμως το επικίνδυνο με όλους στην ΑΕΚ είναι ότι έψαχναν να βρουν 6αρι πάλι με ένταση όπως έλεγαν... Από αυτό και μόνο τους αλλάζεις όλους!

Υγ5: Είδα και ξανάδα το ματς και προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί ο Μαρτίνς και ο Εμβιλά για τη διαιτησία... Ειλικρινά ΚΑΝΕΙΣ (διότι ρώτησα και φίλους του Ολυμπιακού) δεν κατάλαβε γιατί το είπε σε μια καλή διαιτησία για ντέρμι, πολύ καλά και χωρίς σημαντικά λάθη που να έκριναν το οτιδήποτε...

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...