Ο 10λογος του Λένις (vids)

Ο 10λογος του Λένις (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο 10λογος του Λένις (vids)

bet365

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός του Ιωνικού έχει στο σώμα του δεκάδες τατουάζ αφιερωμένα στο Θεό και την οικογένειά του, ο Κρέσπο ήταν ο προπονητής που τον... πλήγωσε περισσότερο, πριν από χρόνια «κυνήγησε» σε ένα ματς με την Μπόκα τον διεθνή Ουρουγουανό χαφ Λοντέιρο λόγω ρατσιστικών σχολίων και το παρατσούκλι του είναι «ο θρύλος του Κάλι».

Ηταν 6 Αυγούστου 2021 όταν ο Ιωνικός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρεϊνάλντο Λένις και ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός μπήκε στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα». Πλέον μερικούς μήνες μετά μας έχει... συστηθεί για τα καλά, αφού έχει ήδη βρει δίχτυα 3 φορές και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του στην πρόσφατη μεγάλη της νίκη στην Τρίπολη με 3-2.

Ο 30χρονος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Αργεντινή, στην καριέρα του συνεργάστηκε με πολλά γνωστά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και τώρα βρήκε την «Ιθάκη» του στη Νίκαια. Ας τον γνωρίσουμε...

1) Γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1992 στο Κάλι της Κολομβίας, ο πατέρας του είναι ελεύθερος επαγγελματίας, η μητέρα του ασχολείται με τα οικιακά και έχει 2 μεγαλύτερες αδερφές.

2) Σε μεγάλο βαθμό μπορεί να θεωρηθεί ως «αυτοδίδακτος» στο ποδόσφαιρο. Στην πατρίδα του έπαιζε στην ομάδα της γειτονιάς του και όχι στους «μικρούς» κάποιου σωματείου. Δοκίμασε την τύχη του σε αρκετούς συλλόγους του Κάλι όμως παντού «κόπηκε» και περίπου στα 17 του βρέθηκε μια ανάσα από το να σταματήσει. Ομως σε κάποιο τουρνουά τον είδε ένας σκάουτερ της Αρχεντίνος Τζούνιορς, τον πήρε μαζί του στην Αργεντινή, και εκεί έγινε επαγγελματίας. Το 2015 παραλίγο να αλλάξει ριζικά η ποδοσφαιρική του ζωή, καθώς ο παλαίμαχος διεθνής με την «μπλανκοσελέστε» Νέστορ Γκοροσίτο (μεταξύ άλλων κατέκτησε το Copa America του 1993) που τον είχε παίκτη στην Αρχεντίνο ανέλαβε τότε την τεχνική ηγεσία της Αλμερία και θέλησε να τον πάρει στην Ισπανία. Ομως οι διαπραγματεύσεις των 2 clubs «ναυάγησαν» και ο Λένις δεν πέρασε τον Ατλαντικό.

3) Στο Μπουένος Αϊρες έμεινε μέχρι το 2016 και έπαιξε συνολικά σε 60 ματς όπου σημείωσε 6 γκολ. Τότε η Σπορτ Ρεσίφε της Βραζιλίας δαπάνησε για χάρη του 790.000 δολάρια Αμερικής plus τα έσοδα από ένα φιλικό των 2 ομάδων και απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του. Στο «Ιλχα ντο Ρετίρο» είχε μεταξύ άλλων για προπονητή τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο που του έμαθε πολλά.

4) Το 2018 επέστρεψε στη χώρα του, καθώς στο Ρεσίφε απώλεσε τη θέση του βασικού παρότι ξεκίνησε καλά και για αυτό παραχωρήθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Νασιονάλ του Μεντεγίν. Πήρε χρόνο συμμετοχής (στα 4 πρώτα ματς βρήκε 3 φορές δίχτυα) αλλά στο φινάλε της σεζόν έπρεπε να επιστρέψει στη Βραζιλία. Στη Σπορτ ωστόσο δεν «χωρούσε» πια και έμεινε ελεύθερος για να υπογράψει στην Μπάνφιλντ.


5) Εκείνη η επιλογή που έκανε παραλίγο να εξελιχθεί στη χειρότερη της καριέρας του, αφού μετά την εκεί άφιξή του προσελήφθη ο Ερνάν Κρέσπο στον πάγκο της. «Με αυτόν όλοι έπαιζαν εκτός από εμένα», είπε σε ανύποπτη φάση για τη συνεργασία τους, αλλά η απομάκρυνσή του και η πρόσληψη του Χούλιο Σέζαρ Φαλτσιόνι τον έφεραν εκ νέου στην πρώτη γραμμή.

6) Στο «Φλορέντσιο Σόλα» όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το 2020, οπότε υπήρξε «θέμα» με τον τρόπο που πληρώνεται. Πιο συγκεκριμένα επειδή ήταν ένας από τους λίγους παίκτες του club που οι ετήσιες αποδοχές τους ήταν σε δολάρια ΗΠΑ τέθηκε ζήτημα αποχώρησής του, κάτι που τελικά συνέβη τον Νοέμβριο του 2020, οπότε και βρέθηκε στη Χιλή για λογαριασμό της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

7) Η αρχική συμφωνία των 2 πλευρών ήταν για μερικούς μήνες, αλλά στα τέλη Ιανουαρίου του 2021 τραυματίστηκε και παρότι στις 9 πρώτες εμφανίσεις του είχε ήδη σημειώσει 3 γκολ η ομάδα αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του, σε μία κίνησή της που... σήκωσε τότε πολύ κουβέντα στα εκεί ΜΜΕ (μάλιστα γράφονταν πως ήθελε ως αντί-Λένις τον Ματίας Πισάνο που στο πρώτο μισό ήταν στον Ατρόμητο αλλά δεν τον απέκτησε). Ετσι έμεινε ανενεργός για μερικούς μήνες και το καλοκαίρι υπέγραψε στον Ιωνικό.

8) Είναι λάτρης των τατουάζ και έχει πάρα πολλά σε όλο το κορμί του. Τα περισσότερα εξ' αυτών είναι αφιερωμένα στο Θεό και την πίστη του όπως εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και αγγέλων, ενώ στο αριστερό του χέρι έχει «χτυπήσει» ονόματα και σημαντικά γεγονότα που αφορούν την οικογένειά του. Προσεύχεται πολύ και είναι ιδιαίτερα θρήσκος. Τα προηγούμενα χρόνια μόλις έβαζε κάποιο γκολ σήκωνε τη φανέλα του και από μέσα φορούσε μπλούζες με μηνύματα όπως «ο Χριστός μου δίνει δύναμη» και τιμωρούνταν συχνά με κίτρινη κάρτα.

9) Το ματς που μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του είναι εκείνο της 19ης Σεπτεμβρίου του 2015, όταν η Αρχεντίνος με εκείνον στην ενδεκάδα της υποδέχθηκε την Μπόκα. Λίγο πριν την ανάπαυλα τα είπε σε έντονο ύφος με τον Νίκολας Λοντέιρο και μετά από λίγο ήταν σαν... ταύρος σε υαλοπωλείο. Ο Κολομβιανός άρχισε να «κυνηγά» τον διεθνή Ουρουγουανό χαφ που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στον Αγιαξ και τώρα βρίσκεται στο MLS και ανέφερε τότε πως έπεσε θύμα ρατσιστικών σχολίων και για αυτό αντέδρασε έτσι. «Αποβλήθηκα γιατί είμαι ο Λένις. Τον Τέβεζ που μεταξύ άλλων 'επιτέθηκε' στον διαιτητή δεν τον έβγαλαν», σχολίασε μεταξύ άλλων με παράπονο για το περιστατικό στα media της Αργεντινής.

10) Στο παλμαρέ του έχει 1 πρωτάθλημα με τη Σπορτ Ρεσίφε και 1 Κύπελλο με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Το παρατσούκλι του είναι «ο θρύλος του Κάλι».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα