Ο δύσκολος δρόμος της Α.Ε.Κ.

Ο δύσκολος δρόμος της Α.Ε.Κ.

Γιώργος Τσακίρης
Ο δύσκολος δρόμος της Α.Ε.Κ.

bet365

Η Ένωση δεν απέφυγε μια ακόμη ήττα σε ντέρμπι και πλέον έχει βάλει δύσκολα στην επόμενη μέρα της αφού αγωνιστικά καταρρέει, ενώ παραμένει ερωτηματικό αν θα αλλάξει τον Γιαννίκη...

Φαίνεται πως η μοίρα της δεν αλλάζει εύκολα και οι καλές μέρες αργούν για την ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο... Είναι μάλλον δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη κι αν έρθουν ένα και δυο επιτυχημένα αποτελέσματα. Άλλωστε όπως και να 'χει η χρονιά για φέτος είναι ήδη... χαμένη! Εκτός Ευρώπης από το καλοκαίρι, εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος τον Γενάρη και -με οδυνηρό τρόπο- έξω (και) από τον θεσμό του Κυπέλλου από τον Φλεβάρη και την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Θα πει κανείς «και τι έμεινε δηλαδή;», αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι, διότι πάντα υπάρχει και χειρότερα κάτι που αρχίζουν πλέον να το καταλαβαίνουν άπαντες στα Σπάτα και στο Μαρούσι... Η ΑΕΚ του Γενάρη και του Φεβρουαρίου του 2022 μπορεί να τα χάσει ΟΛΑ και να δημιουργήσει τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για την επόμενη σεζόν προτού καν αυτή φανεί να... 'ρχεται! Διότι αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την Ευρώπη αυτό θα συνιστά: κάψιμο μιας σεζόν προτού καν έρθει αυτή (σ.σ.: η επόμενη σεζόν).

Μια ματιά στα τελευταία αποτελέσματα της ΑΕΚ αρκεί για να το συνειδητοποιήσει και ο πλέον αισιόδοξος... Οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ με την ομάδα των Ιωαννίνων να δείχνει συνέπεια στα αποτελέσματα (και η Ένωση βέβαια αλλά από την... ανάποδη), μετά έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην έδρα των Πράσινων που ψάχνουν τη νίκη σε τέτοιο ματς για να ακολουθήσει νέο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (εξ' αναβολής) και μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Χρειάζεται στ' αλήθεια να γράψουμε κάτι παραπάνω από τη στιγμή που παίζει μόνο με ομάδες της εξάδας;

Προφανέστατα με νίκες τελειώνει την όποια διαδικασία... συζήτησης και αμφισβήτησης. Όμως μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι θα τα καταφέρει κρίνοντας από την εικόνα της στα παιχνίδια έως σήμερα; Σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων αφού τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Η ΑΕΚ μετράει τέσσερις ήττες (από Βόλο, Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό) στα τελευταία πέντε ματς που 'χει δώσει και η μοναδική νίκη που πήρε ήταν αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ.

Αποτυχημένα αποτελέσματα και Γιαννίκης...

για

Νωρίτερα και αν χρειαστεί να πάμε και πιο πίσω σε αγώνες της η Ένωση κέρδισε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, έφερε ισοπαλία στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, γνώρισε ήττα πρώτη φορά στην ιστορία της εντός από τον Παναιτωλικό και είχε πριν περάσει νικηφόρα από την Λαμία! Αποτελέσματα που σου δείχνουν ότι η ΑΕΚ μπροστά της έχει πολύ δύσκολο δρόμο να διανύσει και δεν γίνεται με τα αποτελέσματα που καταγράφει από τα τέλη Δεκεμβρίου (όπου ηττήθηκε από τον ΟΦΗ εντός) έως σήμερα να αισιοδοξεί για τίποτα.

Είναι όμως και το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και το κάνουν μεγαλύτερο απ' ότι είναι. Διότι όταν θεωρείς ότι παίζεις σχετικά καλά χωρίς να 'χεις καθαρή φάση, όπως έγινε χθες, επιβεβαιώνεις ότι δεν βλέπεις καν τι ισχύει στο ματς που έπαιξες! Σε καμία των περιπτώσεων... Μεταφράζεις λανθασμένα τα δεδομένα ενός αγώνα και απλά συνεχίζεις στον λάθος δρόμο. Κάτι που επιβεβαιώνεται έπειτα από κάθε αγώνα της ομάδας. Αυτό δεν αφορά μόνο τον Αργύρη Γιαννίκη φυσικά αλλά κυρίως αυτόν...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως ακόμη στο... about είμαστε με τον Έλληνα τεχνικό. Δεν γνωρίζει ακόμη κανείς τι θα γίνει στην ΑΕΚ σχετικά με την επόμενη μέρα. Αν αυτή αφορά γενικό (επιτέλους) ξήλωμα για όσους έχουν ασχοληθεί με αυτό (το αγωνιστικό πρότζεκτ κοινώς) από 5% έως 100%, τότε λογικά θα πάρει χρόνο. Διότι προτού πας σε άλλα πρόσωπα πρέπει να 'χεις καταλήξει σε εκείνο που θα του δώσεις -στην πραγματικότητα- τα κλειδιά για να το αλλάξει όλο το σκηνικό! Οπότε μικρή σημασία θα 'χει πότε θα αντικαταστήσεις τον Έλληνα προπονητή.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο θα σου στοιχίσει ακόμη το γεγονός ότι δεν δείχνεις να καταφέρνεις να βρεις και έναν προπονητή να πάει την ομάδα έως το τέλος της σεζόν και να ανταποκριθεί στο μίνιμουμ της υποχρέωσης: να κλειδώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο κοινώς... Όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα θα μεγαλώνει και δεν θα λύνεται... Δεν χρειάζεται μόνο ο κόσμος και η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας όραμα με πρόσωπα ικανά και δεδομένα επιτυχημένα στο αντικείμενο, το 'χει ανάγκη και η ομάδα, τα αποδυτήριά της, άμεσα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα