Παναθηναϊκός: Οξυγόνο με σούπερ Ιωαννίδη!

Παναθηναϊκός: Οξυγόνο με σούπερ Ιωαννίδη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οξυγόνο με σούπερ Ιωαννίδη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες, την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Φώτη Ιωαννίδη, τον εξαιρετικό Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τον απόλυτα δίκαιο, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Eίναι πραγματικά αμαρτία για αυτόν τον προπονητή, για τούτη την ομάδα και το ποδόσφαιρό της, να έχουμε φτάσει στην 22η αγωνιστική και να πρέπει να παίζει την της επιβίωση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για να μπει στα play offs αντί να κυνηγά την τρίτη και την δεύτερη θέση. Στον αθλητισμό και στην ζωή γενικότερα με τα ᾽᾽αν᾽᾽ δεν έχουμε πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος όπως έστρωσε-και του έστρωσαν οι διαιτητές- έτσι και να κοιμηθεί.

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες, το τρίποντο σήμερα κόντρα στην Λαμία ήταν μονόδρομος, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για οξυγόνο. Βαθμολογικό και ψυχολογικό. Να γυρίσει ο διακόπτης μετά την πιο δύσκολη περίοδο μέσα στην σεζόν, να γίνει μια νέα αρχή, ώστε το Τριφύλλι να πάει σε Ριζούπολη και Αγρίνιο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να μαζέψει ακόμη έξι βαθμούς και να βγει μια και καλή από την δύσκολη θέση.

Η δουλειά έγινε. Οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽ έκαναν το καθήκον τους, σε μία αναμέτρηση όπου θα έπρεπε να την είχε... καθαρίσαν από πολύ πιο νωρίς. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, ήταν εξαιρετικός στην κυκλοφορία και τις άμεσες επανακτήσεις της κατοχής και αυτό που του έλειψε για να βρει γρήγορα και το δεύτερο γκολ ήταν οι πρόχειρες τελικές προσπάθειες.

Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι και ένας από τους λόγους ήταν η νοοτροπία της Λαμίας, η οποία δεν τόλμησε να ξεμυτίσει από την περιοχή της, ούτε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αν έβλεπες το ματς χωρίς να ξέρεις το σκορ, θα ήσουν σίγουρος πως είναι 0-0 με τους φιλοξενούμενους να παίζουν μέσα στην περιοχή τους και τον Παναθηναϊκό να έχει δέκα παίκτες πάνω από την σέντρα. Η γκολάρα του Ιωαννίδη στο 82' έκανε το αυτονόητο και... τέλος καλό, όλα καλά για το Τριφύλλι.

Οι γκολάρες του Φώτη να γίνουν ο κανόνας

Η αλήθεια είναι πως προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει τον Φώτη Ιωαννίδη και όχι τον Καρλίτος. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός δικαίωσε τον προπονητή του για την στήριξη, καθώς αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς που παίζει ενδεκαδάτος ο διεθνής άσος. Το γκολ στο 3' έκανε εύκολη την ζωή της ομάδας του, εκείνο με υπέροχη κίνηση και... κεραυνό που θύμισε κάτι από Μιχάλη Κωνσταντίνου, σφράγισε την νίκη στο 82'.

Ο Ιωαννίδης έκανε σήμερα την διαφορά αλλά για να μπορέσει να γίνει σημαντικός παίκτης για την ομάδα, θα πρέπει αυτές οι εμφανίσεις να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Όπως επίσης θα πρέπει να βελτιώσει τις επιλογές του στο επιθετικό τρίτο όταν δεν θα μπορεί να εκτελέσει και φυσικά τα τελειώματά του που αποτελούν την μεγάλη του αδυναμία. H σημερινή του παρουσία γεννά ελπίδα ενόψει της συνέχειας αλλά αυτό δεν αλλάζει το μεγάλο ρίσκο που παίρνει ο Παναθηναϊκός. Ποιό είναι αυτό; Με την όπως όλα δείχνουν επέμβαση του Φεντερίκο Μακέντα στον αστράγαλο που πιθανότατα να τον αφήσει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν, το Τριφύλλι θα μείνει με τον Καρλίτος και τον Ιωαννίδη. Θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη μία ποιοτική επιλογή, μακάρι να μην το μετανιώσουν για αυτή την απόφαση στο πράσινο στρατόπεδο.

Δείγματα ξεκάθαρης ποιότητας από τον Γκατσίνοβιτς

Από κει και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος έχει ποιότητα στην δημιουργία και το απέδειξε σήμερα. Με εξαιρετική μπαλιά δίνει μια καθαρή εκτέλεση στον Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο, με υπέροχη ντρίμπλα στον άξονα, κούρσα και κάθετη δίνει την δυνατότητα στον Ιωαννίδη να απειλήσει στο δεύτερο.

Ο διεθνής άσος έπαιξε αρκετά ψηλά στο γήπεδο σε έναν ρόλο 8-10, δείχνει την ξεκάθαρη διάθεσή του να παίξει το 1-2 με τους συμπαίκτες του και να φύγει στον χώρο, βλέπει το γήπεδο πάρα πολύ καλά και αυτό θα δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό.

Όσο περισσότερα λεπτά παίρνει, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσει χημεία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Φαίνεται πως διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο και μακάρι τα όσα έδειξε σήμερα να είναι μόνο η αρχή.

Ο απόλυτα δίκαιος Ιβάν

Αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που αποδίδει μέσα στην σεζόν. Ο Σέρβος τεχνικός είναι ο πιο δίκαιος προπονητής που είχε τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος. Δεν καταλαβαίνει ούτε από ονόματα, ούτε από συμβόλαια, ούτε από μεταγραφές, ούτε από την ατμόσφαιρα που μπορεί να επικρατεί εντός και εκτός ομάδας για πρόσωπα και καταστάσεις. Φαινόταν πως ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν ήταν σε θέση να κάνει την διαφορά το τελευταίο διάστημα, ο Σωκράτης Διούδης έδειξε πανέτοιμος στο ματς του Κυπέλλου με δύο επεμβάσεις σε τετ α τετ και το ποδοσφαιρικά δίκαιο έγινε πράξη. Ο Έλληνας πορτιέρε μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια στο πρωτάθλημα.

Όπως έχασε την θέση του από την περιπέτεια της υγείας του πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έτσι την κέρδισε χάρη στη σκληρή δουλειά, την επιμονή του αλλά και από την όχι εντυπωσιακή εικόνα του Ιταλού γκολκίπερ. Ο Γιοβάνοβιτς απέδειξε για ακόμη μία φορά μέσα στην χρονιά, το πόσο δίκαιος και αξιοκρατικός προπονητής είναι. Κάτι που αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του...

Υ.Γ1: Το διπλό του Ιωνικού μέσα στην Τρίπολη ήταν το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, σε ότι αφορά τους άμεσους φετινούς ανταγωνιστές του. Μεγάλο δώρο από την ομάδα της Νίκαιας και απρόσμενο.

Υ.Γ2: Ο Γκορτσίλας δίνει κίτρινη στον Μανούσο. Ο έμπειρος επιθετικός του ᾽᾽κολλά᾽᾽ το πρόσωπο του στην μούρη του, σε μία πρωτοφανή κίνηση τσαμπουκά ποδοσφαιριστή απέναντι σε ρέφερι. Και αντί να τον στείλει στα αποδυτήρια ο Έλληνας διαιτητής, καθόταν και τον κοιτούσε. Αυτά μόνο στην Ελλάδα. Πραγματικά...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.