ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0: Ο Κρέσπο έλυσε τον γρίφο!

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0: Ο Κρέσπο έλυσε τον γρίφο!

bet365

Το rotation, ο Covid και φυσικά ο Ατρόμητος έβαλαν δύσκολα στον ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες, αλλά τελικά με την κεφαλιά του Κρέσπο βρήκε τον δρόμο να φτάσει σε ακόμη μία νίκη (1-0).

Η καλύτερη επίθεση του τα βρήκε σκούρα για ένα μεγάλο διάστημα απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Το γκολ του Χοσέ Κρέσπο αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να κρατήσει για ένα ακόμη παιχνίδι το μηδέν. Το έχει πετύχει μόνο στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό (0-0) στο «Καραϊσκάκης» και με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι (2-0).

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προσπάθεια του να διαχειριστεί τα συνεχόμενα παιχνίδια, που είχε και έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ, παράταξε κόντρα στον Ατρόμητο μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές.

Η μία αλλαγή είχε να κάνει με την επιστροφή του Ενέα Μιχάι στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» (η τελευταία του συμμετοχή ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο εναντίον του Αστέρα Τρίπολης) ως παρτενέρ του Χοσέ Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας.

Οι τρεις της μεσαίας γραμμής, δεδομένης της απουσίας του Γιάσμιν Κούρτιτς, ήταν οι Χάρης Τσιγγάρας και Ντάγκλας Αουγκούστο, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να επιστρέφει σε ρόλο «10». Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να δώσει ανάσες στον Άντρια Ζίβκοβιτς τον οποίο κράτησε στον πάγκο δίνοντας φανέλα βασικού στον Τόμας Μουργκ (δεξιά) και τον φορμαρισμένο Αλεξάντρου Μιτρίτσα (αριστερά), με τον Τσούμπα Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Ατρόμητο ήταν δεδομένο ότι θα λείψουν τα 8 γκολ του πρώτου σκόρερ του, Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος ήταν τιμωρημένος, όπως και ο Μουνίθ, με τον Κρις Κόλεμαν να μην υπολογίζει στους τραυματίες Κωτσόπουλο και Στρούγγη.

To απόλυτο μηδέν

Στο πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τον Ατρόμητο να θέλει να παίξει στους χώρους που άφηνε ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» μέχρι το 25’ δεν είχαν δημιουργήσει την παραμικρή απειλή για την εστία του Γιαννώτη, η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στους Περιστεριώτες, με τον Πασχαλάκη να είναι σε ετοιμότητα κρατώντας το 0-0 στην κοντινή κεφαλιά του Ροτάριου ύστερα από την σέντρα του Τζοβάρα.

Ο «Δικέφαλος» ανέβασε τις γραμμές του, έκλεισε τον Ατρόμητο και με την συμπλήρωση 30 λεπτών είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή όταν ο Μίτριτσα μπήκε μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Αουγκούστο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος αν καικ ανενόχλητος σούταρε ψηλά!

Ο Κρέσπο βλέπει Ατρόμητο και σεληνιάζεται...

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ ανέβασε κι άλλο την πίεση του, ο Ατρόμητος του έδωσε την μπάλα και από την πρώτη ασίστ του Ζόαν Σάστρε ο Χοσέ Κρέσπο με κεφαλιά στο 57ο λεπτό έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους «ασπρόμαυρους» που μπήκαν σε θέση οδηγού (1-0).

Ο Ισπανός στόπερ αποδεδειγμένα, πλέον, βλέπει Ατρόμητο και σεληνιάζεται. Από τα συνολικά εννιά γκολ που έχει πετύχει με την «ασπρόμαυρη» φανέλα τα τέσσερα είναι εναντίον της ομάδας του Περιστερίου!

Στο 65’ ο Γιαννιώτης με εντυπωσιακή απόκρουση στο φάουλ του Μιτρίτσα κράτησε το σκορ στο 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα για τον Φελίπε Σοάρες να έρθει από τον πάγκο στη δεύτερη (μετά την είσοδο του Άντρια Ζίβκοβιτς) παρέμβαση του Λουτσέσκου, με τον Κόλεμαν να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές (Ερλινγκμαρκ, Αλιμπεκ, Ναμπί) σε μια προσπάθεια να φτάσει στην εστία του Πασχαλάκη.

Με κοντινή προβολή στο 84’ ο Άκπομ άγγιξε το 2-0, οι φιλοξενούμενοι όσο κι αν προσπάθησαν δεν είχαν ούτε μια μόλις «σκοτωμένη» τελική (κεφαλιά του Μαυρομάτη) προς την εστία του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις.

MVP: Ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου και ο ποδοσφαιριστής από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν όλες οι καλές προσπάθειες του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ζόαν Σάστρε του δευτέρου μέρους πρόσθεσε ακόμη μια θετική εμφάνιση (με ασίστ) από τη μέρα που φόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Ο Γιαννιώτης με τις αποκρούσεις του ήταν η αιτία που το σκορ έμεινε στο 1-0.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα για ένα ακόμη ματς από τον Τόμας Μουργκ. Δεν βοήθησαν καμία από τις αλλαγές του Κόλεμαν.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Στο 36’ ο Γιαννιώτης έβαλε δίχως λόγο, εξαιτίας ενός κακού κοντρόλ της μπάλας, σε κίνδυνο την εστία του. Ευτυχώς για τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου ο Άκπομ ήταν ένα βήμα πιο πίσω.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Πολύ δουλειά είχε ο Γκαμάρης και το VAR. Στο 25’ η φάση που ο Ατρόμητος ζήτησε χέρι του Κρέσπο ελέγχθηκε από τον Τζοβάρα στο VAR δίχως καμία συνέχεια, όπως και τρία λεπτά αργότερα στην ανατροπή του Μουργκ σε μια διεκδίκηση με τον Χατζησαΐα. Στο 79’ ο Γκαμάρης πήγε στο VAR για να δει τη φάση με την προβολή του Άκπομ πάνω στον Γιαννιώτη και να ακυρώσει σωστά το γκολ του Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στις καθυστερήσεις στην διεκδίκηση της μπάλας από τον Γιαννιώτη με τον Σοάρες, ο Γκαμάρης είπε ότι δεν υπάρχει παράβαση.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών ήξερε εκ των προτέρων ότι το ματς με τον Ατρόμητο έκρυβε πολλές δυσκολίες, όμως κατόρθωσε να πάρει αυτό που ήθελε χάρη στο γκολ του Χοσέ Κρέσπο στο διάστημα της κυριαρχίας του στο β’ μέρος. Ο Ατρόμητος για ένα ημίχρονο (το πρώτο) έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Λουτσέσκου, ωστόσο στο δεύτερο μισό δεν έκανε το παραμικρό και δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Αουγκούστο (68’ Σοάρες), Μπίσεσβαρ (81’ Σβαμπ), Μουργκ (59’ A. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (82’ Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος (Κρις Κόλεμαν): Γιαννιώτης, Νταβιώτης, Χατζησαΐας, Μαυρομάτης, Σάλομον (67’ Ερλινγκμαρκ), Ντένιτς (71’ Ναμπί), Χαρίσης, Σπιριντόνοβιτς (83’ Μπεντινέλι), Ροτάριου, Τζοβάρας, Κλωναρίδης (67’ Άλιμπεκ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα