Γιώργος Κούτσιας: Wonderkid… ετών 18! (vids)

Γιώργος Κούτσιας: Wonderkid… ετών 18! (vids)

Γιώργος Κούτσιας: Wonderkid… ετών 18! (vids)

bet365

Ο Γιώργος Κούτσιας ενηλικιώνεται, γίνεται 18 ετών και παραμένει ένα πραγματικό «next big thing» του ΠΑΟΚ, ένας επιθετικός με ταλέντο και μεγάλες προοπτικές, ένας φορ που σκοράρει με κάθε τρόπο!

Ο 18χρονος, πια, Γιώργος Κούτσιας, γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, έχει συστηθεί εδώ προ καιρού στο κοινό της Τούμπας και προς το παρόν κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ Β’ με 7 γκολ σε 6 αγώνες, αν και θεωρείται μέλος της πρώτης ομάδας, ενώ παίζει όποτε μπορεί παίζει και με την Κ19 του «Δικεφάλου». Φέτος, δηλαδή, έχει παίξει με τρεις διαφορετικές ομάδες...

Ο μικρός από τα Τρίκαλα Ημαθίας, σε ηλικία 8 ετών εντάχθηκε στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, με ένα κυρίαρχο στοιχείο: πάθος και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Το αποδεικνύει με τα γκολ του και τη γενικότερη στάση του απέναντι στο ίδιο το άθλημα. Στα μάτια πολλών συνεχίζει να είναι ένα «success story», έστω κι αν δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών της πρώτης ομάδας.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα για τη μετάβαση από τις ακαδημίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά ποτέ δεν τον είχε ψηλά στις επιλογές του, έστω κι αν επί των ημερών του έκανε ντεμπούτο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 11 ημέρων μπήκε στο top-3 των νεότερων ποδοσφαιριστών, που έχουν αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ κι ο νεότερος που παίζει τα πέντε τελευταία χρόνια στην Σούπερ Λιγκ.

Ακολούθησε η συνεργασία με τον Πάμπλο Γκαρσία, που εννοείται ότι τον ήξερε καλύτερα από τον Πορτογάλο, αλλά ούτε ο σημερινός προπονητής του στην αναπτυξιακή ομάδα του «Δικεφάλου» του έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Το ίδιο ισχύει και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου παρότι το καλοκαίρι υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Μπήκε με περίσσιο θράσος στο «De Kuip» του Ρότερνταμ και σκόραρε στη φιλική νίκη (1-2) με τη Φέγενορντ. Έδειχνε ώριμος. Όμως, η πραγματική ευκαιρία που περίμενε να πάρει, ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Νέλσον Ολιβέιρα και με τον Κάρολ Σφιντέρσκι να έχει μείνει πίσω λόγω Euro και κορονοϊού, δεν ήρθε ποτέ.

Ξεκίνησε την σεζόν παίζοντας 11 λεπτά στο 1-1 με τη Ριέκα τον περασμένο Αύγουστο στην Τούμπα και με τον ερχομό του Τσούμπα Άκπομ πήγε πιο πίσω στις επιλογές του Ρουμάνου προπονητή. Αγωνίστηκε ως αλλαγή στη νίκη με 0-2 κόντρα στη Λίνκολν (8’) και στην εντός έδρας ήττα (1-2) από την Κοπεγχάγη (4’) για τη φάση των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ και μέτρησε άλλη μια συμμετοχή ως αλλαγή στο 1-1 του κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΛ. Αυτές οι τέσσερις ήταν όλες κι όλες μέχρι τώρα οι συμμετοχές του σε 51 λεπτά με την πρώτη ομάδα.

Παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα

Το καλοκαίρι στην Ολλανδία δούλεψε αρκετά με τον Τζιανπαόλο Καστορίνα Ο Ιταλός συνεργάτης του Λουτσέσκου εστίασε στην ατομική βελτίωση του προκειμένου να βελτιώσει τις αδυναμίες και την τακτική του συμπεριφορά. Θυμάμαι σαν τώρα στα γήπεδα του Άπελντοορν τον πιτσιρικά να δουλεύει έξτρα πάνω στην υποδοχή της μπάλας με πλάτη, το ξεμαρκάρισμα μετά την πρώτη πάσα, στα τελειώματα των φάσεων, τον τρόπο που πρέπει να τοποθετεί το σώμα του και στο πως πρέπει να κινείται πάνω στο χορτάρι, με ή χωρίς την μπάλα.

Ο μικρός έχει τον εγωϊσμό του «στράικερ», το δείχνει παίζοντας απέναντι σε μεγαλύτερους και εμπειρότερους αμυντικούς στα γήπεδα της Superleague 2, αλλά ενδεχομένως όλα αυτά να μην αρκούν για να μπει το όνομά του στην ίδια κλίμακα που ο Λουτσέσκου έχει τους Τσιγγάρα και Λύρατζη.

Με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Superleague 2 ο Κούτσιας άρχισε να «γράφει» συμμετοχές με γκολ με την ομάδα του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και το ζητούμενο είναι, πλέον, αν θα μπει πότε στην εξίσωση των επιθετικών της πρώτης ομάδας.

Αυτή είναι η αλήθεια για ένα παιδί που πέρσι υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2023 κι έγινε ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους πιτσιρικάδες στην Ευρώπη, σαφές δείγμα της πίστης του «ασπρόμαυρου» οργανισμού προς το πρόσωπό του.

Όταν βρέθηκε κοντά στην Ιντερ

Το καλοκαίρι του 2020 ο Έλληνας επιθετικός είχε αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Για να ακριβολογούμε, δεν το είχε απλά αποφασίσει, αλλά ήταν με το διαβατήριο στο χέρι και με το ένα πόδι είχε περάσει, ήδη, την Αδριατική με τελικό προορισμό το Μιλάνο και την Ιντερ. Οι συζητήσεις με τους «νερατζούρι» ήταν προχωρημένες σε μια εποχή που η ομάδα του Μιλάνου είχε ανοίξει παρτίδες με τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες και αποκτώντας το ίδιο διάστημα από τον ΠΑΟΚ τον 16χρονο τερματοφύλακα, Νίκο Μπότη.

Με αρκετό κόπο και πολλές συζητήσεις οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατάφεραν να αλλάξουν την άποψη της οικογένειας και να βάλουν ένα «στοπ» στο ταξίδι προς την Ιταλία κι έκτοτε έχει ανοίξει μια κουβέντα αναφορικά με τους όρους που υπάρχουν στο συμβόλαιο του.

Οι όροι του συμβολαίου

Την σεζόν 2020-21, βάσει συμβολαίου, έπρεπε να αγωνιστεί 600 λεπτά, τελικά έπαιξε σε 6 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα και μόλις 150 λεπτά. Φέτος τα λεπτά συμμετοχής, που αναγράφονται στο συμβόλαιο, είναι περισσότερα των 600, με τον νεαρό φορ όμως να μετράει μέχρι τώρα μόλις 4 συμμετοχές και 51 λεπτά.

Το ζητούμενο, πάντως, για τον ίδιο και την οικογένεια του δεν είναι τόσο το να πιάσει το μίνιμουμ των λεπτών συμμετοχής, αλλά να αντιληφθούν ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και προοπτική προς το πρόσωπο του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα