Παναθηναϊκός: Πλήρωσε πολύ ακριβά την... έμπνευση με τον Αγιούμπ

Παναθηναϊκός: Πλήρωσε πολύ ακριβά την... έμπνευση με τον Αγιούμπ

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Πλήρωσε πολύ ακριβά την... έμπνευση με τον Αγιούμπ

bet365

Ο Μαροκινός μέσος που είναι εδώ και καιρό «τελειωμένος» από τον Παναθηναϊκό, πάτησε το χορτάρι της Τούμπας ως αλλαγή και φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός στη Τούμπα πήγε χωρίς τον Βιγιαφάνιες και τον Μαουρίσιο. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού έχασε με τραυματισμό τον Λούντκβιστ και τον Αλεξανδρόπουλο, έχοντας στον πάγκο τον νεοφερμένο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τον εδώ και πάρα πολύ καιρό «τελειωμένο» και χωρίς λεπτό συμμετοχής φέτος, Γιασίν Αγιούμπ σε ένα παιχνίδι όπου στιγματίστηκε από την απόφαση του Τρεϊμάνις να μην δώσει πέναλτι υπέρ των «πρασίνων».

Ο Μαροκινός μέσος είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες ενός ανταγωνιστικού παιχνιδιού και αποτέλεσε τεράστια έκπληξη η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον ρίξει σε ένα ματς, όπου το «τριφύλλι» δεχόταν τεράστια πίεση στη μεσαία και την αμυντική γραμμή. Στον πάγκο δεν υπήρχε άλλος χαφ αλλά θα ήταν πιο φρόνιμο και ποδοσφαιρικά λογικό να έμπαινε στο ματς ο Σβόνιμιρ Σάρλια και να περνούσε ως «6άρι» ο Φραν Βέλεθ ή αν ο Κροάτης δημιουργούσε μια τριάδα στο κέντρο της άμυνας για να την καλύτερη προστασία της «πράσινης» περιοχής σε ένα σημείο του αγώνα όπου ήταν αδύνατο να κρατήσει μπάλα το «τριφύλλι».

Η απόφαση από τον πάγκο ήταν η χρησιμοποίηση του Αγιούμπ, μια κίνηση που την πλήρωσε πολύ ακριβά το σύνολο, μιας και όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, ο Αφρικανός άσος είναι εκτός τόπου και χρόνου και στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, αδυνατώντας να λειτουργήσει με τις βασικές αρχές που υπαγορεύει η θέση του, όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι.

lcx

Στη φάση του 1-1 και από την στιγμή που η μπάλα «σκάει» στο ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά και είναι ξεκάθαρο πως θα γίνει σέντρα προς τον άξονα, ο Αγιούμπ πρέπει άμεσα να κινηθεί κάθετα και να προστατέψει την περιοχή της ομάδας του, με τον Ίνγκασον να είναι αμαρκάριστος. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ κινείται γρήγορα και φτάνει στην «καρδιά» της άμυνας, ο μέσος των «πρασίνων» πραγματικά περπατάει λες και βρίσκεται... αλλού και από την λάθος έξοδο του Μπρινιόλι, ο Ισλανδός στόπερ σκόραρε σαν σε προπόνηση. Τραγική ανάγνωση της φάσης και νοοτροπία από τον έμπειρο μέσο, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι στο 68' και αυτή η φάση είναι σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα. Ούτε το σώμα αλλά ούτε και το μυαλό του πρόλαβαν να κουραστούν για να μην μπορεί να αντιληφθεί το τι πρέπει να κάνει στην φάση.

plxz

Πάμε τώρα και στην φάση του 2-1. Ο ΠΑΟΚ γυρίζει την μπάλα, ο Σάστρε που έχει «κλείσει» προς τα μέσα γίνεται κάτοχος. Έχει όλο τον χρόνο να κοντρολάρει, να βάλει όπως πρέπει το σώμα του και να εξαπολύσει έναν «κεραυνό». Ναι είναι σπουδαία εκτέλεση, ναι είναι μία στιγμή ποιότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να σουτάρει μόνος του. Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, από την στιγμή που η μπάλα κατευθύνεται προς τον Ισπανό μπακ, ο Αγιούμπ στο πεδίο ευθύνης του θα έπρεπε γρήγορα να τρέξει προς τα πάνω του και να αποτρέψει το σουτ ή όποια άλλη επιθετική ενέργεια. Αντ' αυτού ξαναήταν νωχελικός, άργησε να ξεκινήσει και στο τέλος της φάσης δεν ήταν καν κοντά στον Σάστρε.

φζ

Τactics telestrator: Wyscout

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα