ΑΕΚ: Ενας Αραούχο στα καλύτερά του (vids)

ΑΕΚ: Ενας Αραούχο στα καλύτερά του (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ενας Αραούχο στα καλύτερά του (vids)

bet365

Ο Σέρχιο Αραούχο βρήκε για δεύτερη σερί αγωνιστική τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 36 στο σύνολο σε 100 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση είναι ο «Τσίνο». Η συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι είναι καθοριστική. Όχι μόνο την τρέχουσα σεζόν αλλά και τις προηγούμενες χρονιές που φορούσε με τη φανέλα της Ένωσης. Όταν μας πρωτοσυστήθηκε, η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Αραούχο έναν επιθετικό, με συχνή επαφή προς τα αντίπαλα δίχτυα, τελειώματα κλάσης, που δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του, ντριμπλάρει, τραβιέται εκτός περιοχής για να παίξει το «1-2» και στο τέλος να στέλνει την μπάλα την μπάλα στο πλεκτό.

Εχοντας αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Αργεντινός στράικερ είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Super League Interwetten, με τις περισσότερες προσπάθειες (50), αφήνοντας του τον Λάζαρο Λάμπρου του ΟΦΗ (49). Όπως επίσης, με τα γκολ που σημείωσε απέναντι σε Άρη και Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασε τα δέκα, όντας πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ και ο τρίτος καλύτερος της διοργάνωσης.

Δέκα γκολ με 5.9xGoals στο πρωτάθλημα

Βέβαια, σύμφωνα με το WyScout, ο δείκτης των xGoals μπορεί να δείχνει μικρότερος από τα γκολ που έχει σημειώσει αλλά με αυτόν τον τρόπο ο Σέρχιο Αραούχο αποδεικνύει πόσο δεινός σκόρερ είναι. Συγκεκριμένα, ο δείκτης των xGoals του 30χρονου επιθετικού έως τώρα στο πρωτάθλημα είναι 5.9, βρισκόμενος στην όγδοη θέση, πίσω από τους Περέα (5.95), Τσούμπερ (5.97), Παλάσιος (6.01), Κουλούρη (7.35), Φαν Φέερτ (9.68), Κούρτιτς (9.9) και Ελ Αραμπί (10.39) στη σχετική λίστα. Εως τώρα τα νούμερα του Αραούχο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, βάσει μάλιστα και του WyScout.

36 γκολ σε 100 συμμετοχές

Στην τέταρτη του θητεία στην ΑΕΚ, ο Σέρχιο Αραούχο φαίνεται ότι είναι στα καλύτερα του και πιο ώριμος από ποτέ. Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στη νίκη, σκοράροντας δύο φορές. Αρχικά, στο 52’ ο Λιβάια Γκαρσία έκανε πολύ ωραία κίνηση, απέφυγε τον Βιτλή, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Αραούχο που με ωραίο τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα.

Όπως με τον Άρη, κόντρα στον οποίο σκόραρε και σχημάτισε το γράμμα «Α» με τα δάκτυλά του για τον 19χρονο Άλκη, έτσι και κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν θέλησε να πανηγυρίσει. Αντί αυτού καθώς πήγε απευθείας στον πάγκο, πήρε τη φανέλα με το μήνυμα «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο» και αφιέρωσε το γκολ για ακόμη μία φορά στον αδικοχαμένο φίλο της ομάδας του Άρη.

αρ
Ο Σέρχιο Αραούχο αφιερώνει το πρώτο γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στον αδικοχαμένο Άλκη/INTIME

Λίγα λεπτά αργότερα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, όταν Μισελέν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, «έκοψε» στη μεγάλη περιοχή και με τη μία ο Αραούχο, νίκησε τον Βέρχουλστ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Αυτό ήταν και το 36ο γκολ σε 100 συμμετοχές φορώντας τον Δικέφαλο στο στήθος. Βέβαια, εκτός από το να κάνει την αγαπημένη του συνήθεια, δηλαδή να σκοράρει, ο «Τσίνο» σερβίρει και στους συμπαίκτες του. Κάτι από αποδεικνύεται κι από τα νούμερα του, μιας και μετράει 15 ασίστ, έως τώρα με τη φανέλα της Ένωσης.

Ζει για ντέρμπι

Ο Σέρχιο Αραούχο μιλάει σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι! Την πρώτη φορά που αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ σε μεγάλο ματς ήταν με τον ΠΑΟΚ, το 2017. Τότε είχε καταφέρει να βρει δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει την Ένωση να κατακτήσει το τρίποντο, με 3-0. Την 1η Απριλίου του 2018, πέτυχε δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ στο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 3-2, ο Αραούχο πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ο «αγαπημένος» του αντίπαλος , μιας και έχει σκοράρει πέντε γκολ σε δέκα συμμετοχές, ενώ ο απολογισμός του απέναντι στους ερυθρόλευκους είναι πέντε νίκες, τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία. Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, στον οποίο έχει στείλει τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα σε οκτώ εμφανίσεις, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Αναλυτικά τα νούμερα του Σέρχιο Αραούχο κόντρα σε:

  • Ολυμπιακό: 5 γκολ, 10 συμμετοχές (5 νίκες – 1 ισοπαλία – 4 ήττες)
  • Παναθηναϊκό: 3 γκολ, οκτώ συμμετοχές (5 νίκες - 1 ισοπαλία - 2 ήττες)
  • ΠΑΟΚ: 2 γκολ, 10 συμμετοχές (6 νίκες – 1 ισοπαλία – 3 ήττες)

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ

ΣΕΖΟΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΓΚΟΛ

ΑΣΙΣΤ

2016/17

21

9

6

2017/18

39

14

5

2019/20

19

3

2

2021/22

21

10

2

ΣΥΝΟΛΟ

100

36

15

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα