Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-3: Ο Βατσλίκ «μίλησε» στα δύσκολα, ο Μασούρας τα έκανε εύκολα! (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
 Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-3: Ο Βατσλίκ «μίλησε» στα δύσκολα, ο Μασούρας τα έκανε εύκολα! (vids)

bet365

Με τον Τόμας Βατσλίκ σε μεγάλη μέρα να κρατάει το μηδέν στις κλασσικές ευκαιρίες του Ιωνικού, ο Ολυμπιακός με τα όμορφα γκολ των Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα (κέρδισε και το πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Τικίνιο) πέρασε με 3-0 από την Νεάπολη! Αποχώρησε τραυματίας ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα. Για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten άλωσε τη Νίκαια (0-3) και κατέκτησε την 16η νίκη σε 21 παιχνίδια. Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο και Μασούρας σημείωσαν τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους», ο Βατσλίκ σταμάτησε τον Ιωνικό στο πρώτο 45λεπτο. Ντεμπούτο σε επαγγελματική κατηγορία για τον Κώστα Τσιριγώτη, επιστροφή του Θεοδόση Μαχαίρα μετά από 5,5 μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιωνικός (5-4-1) ξεκίνησε το ματς με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Ματσούκας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομαό και Κιάκο. Η τετράδα στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά συγκροτήθηκε από Λένις, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Μάντζης.

Ο Ολυμπιακός (4-2-3-1) παρατάχθηκε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Ρέαμπτσιουκ. Μαντί Καμαρά και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Βαλμπουενά, στο αριστερό ο Ροντρίγκες και ο Αγκιμπού Καμαρά κινήθηκε πίσω από τον Τικίνιο.

Το γκολ - οφσάιντ του Τικίνιο στο 3'

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά. Στο 3' ο Μαντί Καμαρά πέρασε κάθετα στον Βαλμπουενά, ο οποίος έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Τικίνιο σκόραρε με κεφαλιά, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, διαπιστώθηκε ότι ο Μαντί ήταν εκτεθειμένος όταν του πέρασε τη μπάλα ο Λαλά. Οι φιλοξενούμενοι επιδίωκαν να «χτυπήσουν» από δεξιά στα πρώτα λεπτά, με τον Βαλμπουενά, η σέντρα του οποίου στο 11' πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 14' ο Ρέαμπτσιουκ δεν έκανε σωστό γύρισμα από αριστερά (έπρεπε να σπάσει τη μπάλα στον Βαλμπουενά), με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να φύγει στην κόντρα και ο Βατσλίκ να σταματήσει δύσκολα το πλασέ του Λένις. Αυτή ήταν η πρώτη από τις σημαντικές αποκρούσεις του Τσέχου στο πρώτο 45λεπτο.

Η γκολάρα του Αγκιμπού και οι αποκρούσεις του Βατσλίκ

Ο Ολυμπιακός είχε τη μπάλα στα πόδια απέναντι στην οργανωμένη άμυνα του Ιωνικού και ο τρόπος να ξεκλειδωθεί βρέθηκε από τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Εμβιλά και όταν είδε πως έχει χώρο, εξαπέλυσε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη στο 24' (0-1). Ήταν το έκτο γκολ του Αφρικανού με τα «ερυθρόλευκα» στην 28η συμμετοχή του.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός δεν λειτούργησε όσο σωστά θα έπρεπε και ο Ιωνικός έφτανε σε σημαντικές τελικές. Καμία δεν κατέληξε στα δίχτυα κι αυτό λόγω του Βατσλίκ. Στο 29' ο Μάντζης «ζάλισε» τον Παπασταθόπουλο, αλλά ο Τσέχος μπλόκαρε σταθερά. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ντάλσιο να σουτάρει, φάση στην οποία ο κίπερ των «ερυθρόλευκων» έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι.

Ο Ολυμπιακός προβλημάτιζε και έχασε και τον Ροντρίγκες στο 42'. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι επιχείρησε να σπριντάρει για να φύγει στην κόντρα, αλλά ένιωσε αφόρητο πόνο στον προσαγωγό και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα ένα λεπτό μετά να αντικατασταθεί από τον Μασούρα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το 45λεπτο ο Βατσλίκ «έβγαλε» τα σουτ των Μάντζη και Κιάκου, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικό 45λεπτο.

«Καθάρισε» με Τικίνιο και Μασούρα σε τρία λεπτά

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Μπουχαλάκη και έβγαλε τον Βαλμπουενά. Ο Αγκιμπού μετατοπίστηκε στο δεξί φτερό, ο Μαντί πέρασε σε θέση «10» και ο Μπουχαλάκης ήταν ο παρτενέρ του Εμβιλά. Όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό στο 54'. Ο Εμβιλά πέρασε πολύ ωραία μπαλιά στον Μασούρα, ο οποίος στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί και να βρει χώρο για να εκτελέσει, δέχτηκε κλωτσιά από τον Ρομαό και έπεσε στο έδαφος. Ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι και στο 56' ο Τικίνιο έγραψε το 0-2 από την άσπρη βούλα. Ήταν το ενδέκατο γκολ του Βραζιλιάνου φορ με τους «ερυθρόλευκους».

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Αγκιμπού Καμαρά έδωσε στον Μασούρα, ο οποίος αφού απέφυγε τον Τσιγκρίνσκι, σούταρε με το αριστερό μέσα και δεξιά από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 στο 58'. Όλα είχαν τελειώσει σε εκείνο το σημείο. Στο 66' ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς Αραμπί και Ονιεκούρου, αντικαθιστώντας Τικίνιο και Εμβιλά. Ο Μαντί γύρισε πίσω και πήρε θέση δίπλα στον Μπουχαλάκη, ο Αγκιμπού επέστρεψε στον άξονα, ο Μασούρας πήγε δεξιά και ο Ονιεκούρου αριστερά.

Διαχείριση

Από το 70' μέχρι το 90' το παιχνίδι είχε χάσει πια το ενδιαφέρον του. Όλα είχαν κριθεί. Στο 70' ο Κάνιας και στο 78' ο Ντάλσιο προσπάθησαν να σκοράρουν ανεπιτυχώς, ενώ το ίδιο συνέβη στι 89' με το σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή.

MVP: Ο Γιώργος Μασούρας πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δεύτερου ήταν εκείνος που με τις προσπάθειές του οδήγησε τον Ολυμπιακό στην επικράτηση. Στο 54' κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 0-2, ενώ λίγο μετά με δικό του τέρμα έγινε το 0-3. Καθοριστικός για την έκβαση του ματς ήταν και ο Αγκιμπού, καθώς έκανε το 0-1, ενώ από δική του πάσα προήλθε το 0-3.

Στο ύψος του: Ο Τόμας Βατσλίκ ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Ο Τσέχος γκολκίπερ προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές αποκρούσεις και έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό.

Αδύναμος κρίκος: Οι δύο από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς του Ιωνικού δεν λειτούργησαν σωστά. Ο Ρομαό στη φάση του πέναλτι και ο Τσιγκρίνσκι σε αυτή του 0-3.

Η «γκάφα»: Ο Αλεξί Ρομαό πήγε πολύ άγαρμπα πάνω στον Μασούρα στη φάση που τον ανέτρεψε. Ο Τογκολέζος αμυντικός θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα και να αποφύγει το μαρκάρισμα που οδήγησε τελικά στο 0-2.

Το «στραγάλι»: Στο 45' ο Παπασταθόπουλος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μάντζη. Οι κάρτες που έδωσε ο Μανούχος ήταν όλες σωστές. Καλή η διαιτησία του ρέφερι από την Αργολίδα και των βοηθών του Πετρόπουλου - Καραγκιζόπουλου.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός αφού έμεινε... όρθιος στο πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο χρειάστηκε τρία λεπτά για να βάλει δύο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Ιωνικός έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, κόντραρε στα ίσια τους «ερυθρόλευκους», αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κλάση να πάρουν το τρίποντο κυρίως χάρη στην ατομική ποιότητα που διαθέτουν.

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι (89' Τσιριγώτης), Σάντσες, Κιάκος, Ματσούκας (89' Πογκοσιάν), Κάνιας, Ρομαό, Λένις (79' Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν, Μάντζης (79' Μάναλης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83' Ο. Μπα), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες, Τικίνιο (66' Αραμπί).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα