ΑΕΚ: Το «9» και το «11» ντε...

ΑΕΚ: Το «9» και το «11» ντε...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Το «9» και το «11» ντε...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το (επιτέλους) ήσυχο απόγευμα και βράδυ Κυριακής που θα έχουν οι Ενωσίτες και τη σημασία της νίκης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, εστιάζει στα πρόσωπα και έχει υστερόγραφα...

Η Κυριακή για τον ΑΕΚτζη όπως θα έπρεπε να είναι... Προφανέστατα και το επισημαίνω διότι δεν βιώνουμε τέτοιες Κυριακές αλλά δυστυχώς ανάποδες οι οποίες μας υποχρεώνουν σε βαθύ προβληματισμό και κρίση αλλά ταυτόχρονα και σε σκληρή εσωστρέφεια. Όμως έτσι θα έπρεπε να ήταν και οι επόμενες ώρες των ματς με Παναιτωλικό, Βόλο και ΟΦΗ...

Ευτυχώς η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης και μάλιστα το πέτυχε με ένα σημαντικά καθαρό σκορ. Τέτοια αποτελέσματα δίνουν ψυχολογία και τονώνουν την αυτοπεποίθηση προσώπων και συνολικά του γκρουπ. Και ας μην πρόκειται για ντέρμπι αλλά για αναμέτρηση με υποδεέστερο αντίπαλο!

Όταν γράφει το... κοντέρ τρεις σερί ήττες εντός έδρας με τον ίδιο τρόπο (σε διαφορετικές καταστάσεις) είναι δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΑΕΚ και για αυτό το λόγο έχει αξία, σημασία και ουσία η επικράτηση με 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης που πάντως είχε τις στιγμές του. Και η Ένωση είχε τον Τσιντώτα βέβαια να τις σταματήσει.

Διότι είναι πολύ σημαντική η επέμβαση που κάνει στο τετ α τετ του Σίγκνεβιτς στο 51' αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ βρίσκει το γκολ που επί της ουσίας της "δίνει" το ματς. Είναι κομβικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης αυτό το δίλεπτο 51' με 52' και καθορίζει τον νικητή που ήταν η Ένωση κυρίως διότι τούτη την εποχή της... κρίσης της έχει δύο πρόσωπα σε πολύ καλή κατάσταση!

Ο Αραούχο και ο Γκαρσία, αλλά και Τσούμπερ, Άμραμπατ...

Ο Τσούμπερ με Απόλλωνα Σμύρνης

Το "9" και το "11" ντε... Για τους Ενωσίτες και δη τους πιστούς και αθεράπευτα ερωτευμένους με αυτήν την ομάδα θα συνιστούν πάντα δύο μοναδικούς αριθμούς αφού θα θυμίζουν πάντα την Σκεπαστή! Οι δυο τους, Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο, είναι τούτη την περίοδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σημαντικό ευχάριστο μαντάτο για τον Γιαννίκη και την ίδια την ΑΕΚ.

Ο Αραούχο είναι... on fire στο κομμάτι της επαφής του με τα δίχτυα κάτι που προφανώς είναι και το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει σαν φορ, το γκολ ντε, το βασικό ζητούμενο, αλλά όχι μόνο αυτό. Τα παρσίματά του, η τεχνική του, η συμμετοχή του συνολικά στο παιχνίδι και φυσικά (και κύρια) τα τελειώματα του σε συνδυασμό με (αυτό και αν μετράει) τη ψυχοσύνθεσή του, τον έχουν ψηλά στην εκτίμηση και βάρια στην καρδιά των Ενωσιτών.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον βρίσκεται καλά με το "9". Ο Λιβάι Γκαρσία (δικαιώνεται ο Δημητριάδης που οφείλω να αναγνωρίσω ότι μου το είχε πει πριν καιρό) εδώ και τέσσερα με πέντε ματς είναι σε άριστη κατάσταση και μόνιμα εκ των κορυφαίων άσχετα με τα αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να το αποδώσουμε στον Γιαννίκη διότι επαναλαμβάνω πρόκειται για σχέδιο δουλειάς με αποτέλεσμα σε προσωπικό επίπεδο! Οι δυο τους μπορούν να διαλύσουν στην έστω σχετικά καλή τους μέρα οποιοδήποτε πλάνο αντιμετώπισης τους!

Στα θετικά ότι γενικά ξανά οι μπροστινοί είναι καλά. Ο Τσούμπερ ήταν και πάλι παραπάνω κοντά στον καλό του εαυτό, ακόμη όχι όμως σε αυτό που ξέρουμε, σκόραρε και δείχνει να επανέρχεται. Λογικό να έχει διάστημα πτώσης μετά σερί αγωνιστικών υποχρεώσεων ελέω και Euro. Επίσης ο Άμραμπατ μπήκε με πολλή διάθεση και με εξαιρετική ενέργεια και πάσα έδωσε τη δυνατότητα στον διεθνή Ελβετό εξτρέμ. Σωστά μπήκε απ τον Γιαννίκη πίσω απ τον φορ ο Ολλανδομαροκινός...

Ο Γιαννίκης με Απόλλωνα

Υγ: Έχει δίκιο ο Αργύρης Γιαννίκης να λέει ότι έπειτα από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων ότι απαιτείται αντίδραση στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Έχει απόλυτο άδικο και άγνοια της ομάδας που προπονεί όταν στη συνέχεια του λόγου του αναφέρει ότι "το κάναμε, η ΑΕΚ κέρδισε". Όχι ακόμη δεν έχουμε αντιδράσει κόουτς, θα το κάνουμε αν πάρουμε το Κύπελλο, ούτε αν προκριθούμε την Τετάρτη θα χουμε αντιδράσει, το αυτονόητο θα έχουμε πετύχει, τίποτα παραπάνω... Ευτυχώς είπε βέβαια ο Γιαννίκης ότι η ΑΕΚ πρέπει μόνο να κερδίζει...

Υγ2: Σιγά μην έλειπε το κακό νέο από ένα ήσυχο απόγευμα. Δεν δικαιολογείται ο Μοχαμαντί σε καμία των περιπτώσεων για την αποβολή του με το σκορ στο 3-0... Διεθνής ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να αντιλαμβάνεται το ποσό σημαντικό είναι να μη τον χάσει η ομάδα του σε ένα ματς που έρχεται με τον χαρακτήρα τελικού!

Υγ3: Αξίζει ειδική αναφορά στον Τσιντώτα που έχει ανταποκριθεί και πάλι εξαιρετικά όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα αφού δυστυχώς η άμυνα προσφέρει πολλές ευκαιρίες από το πουθενά στον εκάστοτε αντίπαλο. Μπράβο του διότι έχει δεχτεί σκληρή κριτική και απέδειξε ότι αντέχει την πίεση...

Υγ4: Δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο. Θα έπρεπε να χει βρει γκολ σε δύο με τρεις περιπτώσεις, ειδικά στο τετ α τετ του Αραούχο και αυτό του Τσούμπερ, αλλά γενικά δεν έβγαλε καλή εικόνα. Σημαντικά καλή παρουσία του Μισελέν που κανείς δεν γνωρίζει γιατί έχει εξαφανιστεί αρκετό καιρό από την αγωνιστική... εξίσωση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...