Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Απόδραση για play off! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Απόδραση για play off! (vids)

bet365

Mεγάλο διπλό με άρωμα play off για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που σωστά στημένος αμυντικά εκμεταλλεύτηκε την επιθετική αδυναμία του Παναιτωλικού και αφού βρήκε το χρυσό γκολ με τον Σνάιντερ έφυγε με τη νίκη από το Αγρίνιο που τον στέλνει στην 4η θέση!


Με μία «επαγγελματική» νίκη από το Αγρίνιο έφυγε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά από ένα ματς που πήγε σε χαμηλό τέμπο και δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0 και παρέμεινε ψηλά.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Λούι, Μαλή, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φλόρες, Αντούνες στον άξονα, τους Μπαμπόσα, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον φορ Καρέλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Λοντίγκιν στο τέρμα, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Στάνκο στον άξονα, τους Λιάσο, Σνάιντερ στα άκρα και τους Μίνα, Περέα φορ.

Σετ παιχνίδι στο πρώτο μισό, απείλησε δις ο Καρέλης

Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί σχετικά σύντομα. Οι 2 ομάδες «φλέρταραν» με το τέλειο ανασταλτικά, αλλά την ίδια στιγμή γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αλληλοεξουδετερώθηκαν επιθετικά. Στο πρώτο τέταρτο ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και «έψαχνε» τον Σάλιακα από τα δεξιά, ενώ μετά την πήραν τα «καναρίνια» που ήθελαν να βρουν κάθετα τον Καρέλη και να αναπτυχθούν με κοντινές μεταβιβάσεις.

Οι καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, απόρροια της πολύ καλής εκατέρωθεν αμυντικής λειτουργίας. Οι «κυανοκίτρινοι» απείλησαν δις με τον φορ τους, αρχικά στο 13' όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε το σουτ του και ύστερα στο 45' που γύρισε το σώμα του μέσα από τα αντίπαλα καρέ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο ίδιο διάστημα για τον ΠΑΣ η πιο «επικίνδυνη» φάση του δεν ήταν τελική, καθώς στο 29' ο Μπαρμπόσα κάλυψε τον Πίρσμαν που θέλησε να εκμεταλλευτεί ωραία παράλληλη του Περέα, ενώ στο 45'+1' οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν με πάσα φάουλ που κέρδισαν σε επικίνδυνη θέση, αλλά το σουτ του Σάλιακα δεν βρήκε εστία.

Στον Καραχάλιο το «μισό» γκολ του Σνάιντερ

Στο δεύτερο μισό ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα, ενώ ο ΠΑΣ έδειξε διατεθειμένος να τον «περιμένει» και το ματς παίζονταν γύρω από τα καρέ του. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν δημιουργούσαν και παρότι στη μία ώρα μπάλας οι τελικές ήταν 7-2 υπέρ τους, οι καλύτερές τους στιγμές παρέμεναν εκείνες του Καρέλη πριν την ανάπαυλα. Και τότε... χτύπησαν οι φιλοξενούμενοι. Πιο συγκεκριμένα στο 63' ο Καραχάλιος έφτασε ανενόχλητος μέχρι τα καρέ του Μελίσσα και σούταρε, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε αλλά ο Σνάιντερ εκμεταλλεύτηκε που η αντίπαλη άμυνα «έκατσε», πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Φορ και ο Βργκοτς, χωρίς ευκαιρία ο Παναιτωλικός

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι κύλησε σε ένα συγκεκριμένο τέμπο. Ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα, είχε μεταφέρει το ματς στο μισό του Λοντίγκιν, όμως δεν απείλησε ουσιαστικά. Ο Αναστασίου έβαλε στο φινάλε τον στόπερ Βργκοτς φορ λόγω ύψους, ο Νταγκό ντεμπουτάρισε για την ομάδα (έπαιξε και 9άρι) και ο Ντίας επέστρεψε, ωστόσο τα «καναρίνια» πήραν κάτω από τη βάση σε επίπεδο δημιουργίας.


MVP: Ο Καραχάλιος. Ο χαφ του ΠΑΣ συμμετείχε στο γκολ και το κυριότερο ήταν εκ των βασικών λόγων που τα «καναρίνια» δεν βρήκαν χώρους και δυνατότητα να παίξουν κάθετα.


Στο ύψος του: Ο Κάργας. Ο στόπερ των φιλοξενουμένων «πήρε» τις περισσότερες «μονομαχίες» που ενεπλάκη, με την μπάλα κάτω αλλά και στον αέρα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φλόρες. Ο χαφ του Παναιτωλικού δεν είχε «ενέργεια», υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη και τα «καναρίνια» δεν έφτιαξαν παιχνίδι από τον άξονα/

Η «γκάφα»: Σε ευρύτερο πεδίο ότι οι γηπεδούχοι πήγαν «δεύτεροι» σχεδόν σε όλες τις μπάλες. Δεν είχαν «καθαρό» μυαλό.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητος πέρασε ο ρέφερι Παπαδόπουλος και οι βοηθοί του. Το VAR χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα ματς που θα κρίνονταν στο γκολ και άμα. Αν έληγε χωρίς σκορ θα έμοιαζε... φυσιολογικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη υπόδειξη οφ σάιντ ήταν στο 60'! Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος του Παναιτωλικού στη φάση του 0-1 και μετά «έσβησε» το παιχνίδι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Κορνέλιους, Λούι, Χουχούμης, Μάλης, Αντούνες, Ντουάρτε (83' Βργκοτς), Φλόρες (72' Μάρτενσον), Μεντόσα (56' Μόρσεϊ), Μπαρμπόσα (72' Ντίας), Καρέλης (72'Νταγκό).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (79' Οικονομόπουλος), Μίνα (58' Λώλης), Περέα (90'+4' Παντελάκης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα