Παναθηναϊκός: Η ασφάλεια των 12, η δικαίωση και ο Μπέμπεκ

Παναθηναϊκός: Η ασφάλεια των 12, η δικαίωση και ο Μπέμπεκ

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η ασφάλεια των 12, η δικαίωση και ο Μπέμπεκ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους έξι τελικούς που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, την σωστή παραπομπή για αλλοίωση του Καραντώνη και τον ορισμό-πρόκληση από τον Κλάτενμπεργκ ενόψει Τούμπας.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Οι δύο σερί ήττες από Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ σε συνδυασμό με την γκέλα στον Βόλο στις αρχές του έτους, έχουν κολλήσει το Τριφύλλι στους 30 βαθμούς και την πέμπτη θέση και τα εναπομείναντα έξι παιχνίδια έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα τελικού. Η δίχως αμφιβολία ποδοσφαιρική βελτίωση σε σχέση με πέρσι δεν έχει αποτυπωθεί στην βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τα ανόητα ατομικά λάθη που έχουν κοστίσει ακριβά και οι διαιτησίες όπως αυτή του Καραντώνη στο Ηράκλειο έχουν φέρει τον σύλλογο να παίζει την επιβίωση του στο φετινό πρωτάθλημα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Οτιδήποτε άλλο πέρα από την είσοδο στα play offs και την τέταρτη θέση στο τέλος της σεζόν θα προκείται για ακόμη μία ποδοσφαιρική καταστροφή, για ακόμη μία τεράστια αποτυχία, για μια ακόμη ιστορική ντροπή και ξεφτίλα. Το Κύπελλο είναι μια άλλη, διαφορετική υπόθεση, μια τελευταία σανίδα σωτηρίας.

παχ

Όπως έστρωσε, έτσι θα πρέπει να κοιμηθεί ο Παναθηναϊκός και για να είναι απόλυτα σίγουρος και ασφαλής για την τέταρτη θέση ενόψει των play offs θα πρέπει να μαζέψει τουλάχιστον 12 βαθμούς από τους 18 που έχει να διεκδικήσει. Και λέμε για την τέταρτη και όχι την έκτη θέση, γιατί αν μπει ως τελευταίος στα play offs με σημαντική διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης θα έχει μπλέξει για τα καλά. Τούμπα, Αγρίνιο, Περιστέρι, Ριζούπολη και εντός με ΑΕΚ και Λαμία. Αυτό είναι το πρόγραμμα και δεν έχει καμία απολύτως σημασία να συζητάμε για το που μπορεί να μαζέψει τους βαθμούς που θέλει.

Όπως τα έκαναν να κόψουν ποδοσφαιρικά τον λαιμό τους και να πάρουν τις νίκες που χρειάζεται ο σύλλογος. Με βάση την εικόνα της ομάδας είναι άδικη η παραπάνω συζήτηση αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα και με αυτή θα πρέπει να ζήσει και να πορευθεί στους επόμενους αγώνες ο Παναθηναϊκός.

Όπως επίσης καλό θα ήταν μέχρι να κλείσει το παράθυρο για τους ελεύθερους να βρεθεί ένας κανονικός αριστερός μπακ, ώστε να υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική του Χουάνκαρ. Γιατί αν ο Ισπανός τραυματιστεί, το Τριφύλλι σε παιχνίδια που όλα θα είναι ένα και ένα, αίμα και άμμος, θα αναγκαστεί είτε να δώσει φανέλα βασικού στον Χατζηθεοδωρίδη είτε να προχωρήσει σε αλχημεία, με τον Φακούντο Σάντσες στη θέση αυτή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αυτό το ρίσκο.

Δικαίωση για τον Καραντώνη, πρόκληση με Μπέμπεκ

Τα διαιτητικά όργια που έκανε ο Δημήτρης Καραντώνης εις βάρος του Παναθηναϊκού και... θαύμασε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, δεν έμειναν ατιμώρητα από τον παρατηρητή διαιτησίας και ο ρέφερι δεν ορίστηκε σε κανένα παιχνίδι αυτής της αγωνιστικής. Είναι μια μικρή δικαίωση για όσους δεν έκλεισαν τα μάτια στα όσα έγιναν στο Ηράκλειο και ανέδειξαν τα μεγάλα λάθη ενός ρέφερι, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τα σφυρίγματά του.

δχφχ

Από κει και πέρα, όμως, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ συνεχίζει να στέλνει... μηνύματα στους πράσινους και να προκαλεί με τις επιλογές του. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής όρισε στο VAR της Τούμπας τον Κροάτη, Μπέμπεκ. Για όσους δεν θυμούνται να υπενθυμίσουμε πως ο εν λόγω ρέφερι δεν πέτυχε μισή φάση στο περσινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 στο Φάληρο. Κατά μια διαβολική σύμπτωση όλες του οι αποφάσεις ήταν εις βάρος του Παναθηναϊκού και αν δεν υπάρχει το VAR θα είχε γράψει ιστορία.

Αντί να δώσει πέναλτι στον Μακέντα έδειξε κίτρινη και θέατρο στον Ιταλό, αντί να δει το χέρι του Χασάν, μέτρησε κανονικά γκολ των Πειραιωτών. Ευτυχώς που υπήρχε η εξέταση του video, γιατί θα είχε γράψει ιστορία. Παράλληλα απέβαλλε με κόκκινη τον Πούγγουρα(ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη) και γενικά είχε μια κάκιστη διαιτησία. Από όλους τους διαθέσιμους διαιτητές του πλανήτη, ο Κλάτενμπεργκ έδωσε... φανέλα στον Μπέμπεκ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.