Παναθηναϊκός:Τα πέντε παιδικά λάθη οδήγησαν σε απώλεια δεκαπέντε βαθμών

Παναθηναϊκός:Τα πέντε παιδικά λάθη οδήγησαν σε απώλεια δεκαπέντε βαθμών

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός:Τα πέντε παιδικά λάθη οδήγησαν σε απώλεια δεκαπέντε βαθμών

bet365

Το ποδοσφαιρικά ανόητο λάθος του Φακούντο Σάντσες ήρθε να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με γκάφες, οι οποίες έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα παιχνίδι όπου ήταν ανώτερος και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 73', πληρώνοντας για ακόμη μία φορά την φετινή αγωνιστική περίοδο ένα ανόητο ποδοσφαιρικά, ατομικό λάθος.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών και τα περισσότερα γκολ, προφανώς προέρχονται από κάποιο λάθος. Λάθος από λάθος, όμως, διαφέρει. Είναι διαφορετικό για παράδειγμα να έχεις μια λάθος τακτική τοποθέτηση, άλλο πράγμα να μαρκάρεις αναποτελεσματικά και διαφορετικό να δίνεις την μπάλα στον αντίπαλο εντός περιοχής ή να κάνεις πέναλτι σε φάσεις... σκοτωμένες για τον αντίπαλο και πολύ εύκολες στο να τις διαχειριστείς.

χσκ

Αυτές οι γκάφες, λοιπόν, έχουν κοστίσει ακριβά, πολύ ακριβά στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για την ακρίβεια έχουν οδηγήσει στην απώλεια 15 ολόκληρων βαθμών. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε και τους 15 ή τους μισούς ή το 1/3 αλλά σίγουρα δεν θα τους είχε χάσει όλους! Προσοχή στις λέξεις και στο νόημα. Έχουν οδηγήσει αυτά τα λάθη στις απώλειες βαθμών, δεν ευθύνονται μόνο αυτά στις γκέλες των πρασίνων αλλά δεδομένα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Σε κάποια ματς δεν ήρθε η αντίδραση που έπρεπε, σε άλλα χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή αλλά η εικόνα των αναμετρήσεων διαμορφώθηκε σημαντικά από αυτές τις... πατάτες!

Ας τα θυμηθούμε:

  • Στη Τρίπολη ο Παναθηναϊκός μόλις έχει ανοίξει το σκορ με τον Καρλίτος και δύο λεπτά αργότερα σε μια δική του φάση, ο Πούγγουρας απρόσεκτα και δίχως συγκέντρωση με την μπάλα δική του, καταφέρνει να κάνει πέναλτι στον Μπαράλες. Άμεσο 1-1, ολική ανατροπή πριν να βγει το ημίχρονο.
  • Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, το ματς έχει μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, όλα είναι στη κόψη του ξυραφιού(1-1) και ο Λούκας Βιγιαφάνιες εντελώς απρόσεκτα γκρεμίζει τον Μιχαηλίδη που είναι με πλάτη στο τέρμα και χαρίζει το πέναλτι στον Κούρτιτς για το 2-1.
  • Στην αρχή του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Κότσιρας χωρίς πίεση στη μεσαία γραμμή, κάνει... πάσα στον Λιβάι Γκαρσία και στην κόντρα επίθεση η Ένωση άνοιξε το σκορ, το οποίο και διαχειρίστηκε σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα.
  • Στην ήττα με 3-1 από τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο αφεντικό, πιέζει, χάνει ευκαιρίες ο αντίπαλος δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι του. Ο Κότσιρας, όμως, γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τόση δύναμη προς τον Μπρινιόλι, ώστε ο Φαν Βέερτ να κλέψει και από το πουθενά να κάνει το 1-0.
  • Η λίστα συμπληρώνεται με το απίθανο πέναλτι του Σάντσες πάνω στον Ριέρα. Ο Αργεντινός μπακ καθυστέρησε να... καθαρίσει την φάση, έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό εξτρέμ να του τσιμπήσει την μπάλα και να κερδίσει την εσχάτη των ποινών. Ο Αστέρας που δεν μπορούσε να περάσει την σέντρα μετά την αποβολή του Μουνάφο στο 73', βρήκε γκολ νίκης στο 84'.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα