Παναθηναϊκός: Τρεις φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις και ένα «χειρουργείο» από την χρυσή εποχή της Παράγκας!

Παναθηναϊκός: Τρεις φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις και ένα «χειρουργείο» από την χρυσή εποχή της Παράγκας!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Τρεις φωτογραφίες, χιλιάδες λέξεις και ένα «χειρουργείο» από την χρυσή εποχή της Παράγκας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει και... φωτίζει τα τεράστια λάθη του διαιτητή Καραντώνη σε βάρος του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Μία φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις αναφέρουν στην Κίνα και μετά τα όσα είδαμε στο Ηράκλειο, τα λόγια είναι περιττά και για αυτό θα τα πουν όλα τα printscreens παρακάτω. Βέβαια όσοι έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού με Έλληνες διαιτητές τα μηνύματα τα είχαν πάρει και τα όσα έγιναν απόψε μόνο έκπληξη δεν αποτελούν. Οι μόνοι που δεν είδαν και δεν άκουσαν είναι οι διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ που από το πρωί της Πέμπτης κιόλας θα πρέπει να απαιτήσουν ορισμό ξένων διαιτητών σε όλα τους τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τις ανακοινώσεις δεν αλλάζει τίποτα.

Ο Δημήτρης Καραντώνης έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας στο Γεντί Κουλέ. Ρεσιτάλ. Όπως και στην Λαμία. Απόψε, μέτρησε γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει υπέρ του ΟΦΗ, απέβαλλε τον Βιγιαφιάνιες σε φάση που δεν κάνει ούτε φάουλ στον Τσιλιανίδη ενώ άφησε επιπλέον χρόνο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο τέταρτος και ενώ δεν υπήρχαν διακοπές του αγώνα στο διάστημα εκείνο! Είπαμε, όμως και στον πρόλογο. Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Και παρακάτω θα δούμε τρεις. Και ένα ᾽᾽χειρουργείο᾽᾽ από τα μοναδικά, τα αλησμόνητα χρόνια της Παράγκας.

dd

Ο ΟΦΗ σκοράρει με τον Σελίμοβιτς. Από το VAR προφανώς έχουν εντοπίσει τον Ντουρμισάι που είναι εκτεθειμένος μπροστά από τον Μπρινιόλι. Και φωνάζουν τον Καραντώνη να κάνει ερμηνεία του κανονισμού και το κατά πόσο ο φορ του ΟΦΗ επηρεάζει το οπτικό πεδίο του Ιταλού πορτιέρε. Και βλέπει αυτή την εικόνα. Και αποφασίζει πως ο Ντουρμισάι που κρύβει πεντακάθαρα με το σώμα του την μπάλα, δεν επηρεάζει τον τερματοφύλακα. Σε φάση που του κρύβει την μπάλα! 1-1.

Για την φάση όπου ο δεύτερος επόπτης ακύρωσε το γκολ του Σεμπάστιαν Παλάσιος που ήταν πίσω από την μπάλα δύο μέτρα, δεν θα πούμε κάτι. Το διόρθωσε το VAR αλλά ο συγκεκριμένος κύριος δεν πρέπει να ξανασφυρίξει και θύμισε το επικό οφ-σάιντ με τον Κατσουράνη το 2011 στο Καραϊσκάκη.

Πάμε, επόμενη φάση. Στο 74´, με το σκορ στο 2-1 και τον Παναθηναϊκό να έχει μεγάλες ευκαιρίες χαμένες και δοκάρι με τον Βέλεθ. Δεύτερη κίτρινη στον Βιγιαφάνιες για φάση όπου ο Τσιλιανίδης μπερδεύει τα πόδια του από το τζαρτζάρισμα με τον Αργεντινό μέσο. Αυτό που προκαλεί την πτώση του Έλληνα μεσοεπιθετικού στο χορτάρι είναι το χτύπημα που κάνει το ένα του πόδι με το άλλο. Με δέκα ο Παναθηναϊκός. 2-2 δέκα λεπτά αργότερα.

τσιλια

Τα... ωραία δεν τελειώνουν εδώ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων ο Μπρινιόλι διώχνει σε πλάγιο το σουτ του Γκαγέγος. Έχουν συμπληρωθεί τα τέσσερα λεπτά, το ματς έχει ολοκληρωθεί. Δεν υπήρχαν διακοπές που να δικαιολογούν έξτρα χρόνο στον έξτρα χρόνο ενώ και η μπάλα δεν ήταν σε σημείο που να υπάρχει υποσχόμενη ευκαιρία για τον ΟΦΗ που είχε την κατοχή. Στο 4.07 η μπάλα είναι στην πλάγια γραμμή. Ο Καραντώνης δεν το λήγει, δίνει την δυνατότητα στον Τσιλιανίδη να σκοράρει. 3-2.

λκμ

Για τα όσα έγιναν σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, θα συζητήσουμε αύριο. Όσο και αν προσπαθούμε σε τούτη την γωνιά να... αγιάσουμε δεν μας αφήνουν. Πάντως και παρά τα όσα έκανε ο Καραντώνης, αξίζει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον ΟΦΗ για την εμφάνισή του και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την αναμέτρηση μετά την αποβολή-χάρισμα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που για ακόμη μία φορά λύγισε πνευματικά, δεν πήρε καμία βοήθεια από τον πάγκο(δεν είναι ντροπή να παίξεις με 3 στόπερ ειδικά όταν ο αντίπαλος γεμίζει συνέχεια προς την περιοχή, αφού μπάλα δεν μπορείς να κρατήσεις) και πλέον έχει μπλέξει για τα καλά για την τέταρτη θέση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.