Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-2: Ζορίστηκε αλλά καθάρισε!

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-2: Ζορίστηκε αλλά καθάρισε!

bet365

Ο ουραγός Απόλλωνας Σμύρνης έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, είχε ευκαιρίες στο 2ο ημίχρονο να ισοφαρίσει το 0-1 του Μουργκ, όμως τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 με τον Κούρτιτς να σκοράρει ξανά από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε ο ΠΑΟΚ από τη Ριζούπολη, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και παρέμεινε στο «-9» από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι στην επιστροφή Φέστα μετά από 27 ημέρες στον πάγκο τους ξεκίνησαν με τον Βέρχουλστ κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Λισγάρα, Γιακιμόφσκι στα στόπερ, τον Μπαξεαβανίδη στη δεξιά πλευρά, τον Τουτουαρίμα στην αριστερή, τους Κάστρο, Φατιόν στον άξονα, τους Γιαννιώτα, Παμλίδη στα άκρα και τον Σίγκνεβιτς στο «9».

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους τους Σάστρε, Ινγκασον, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κούρτιτς, Τσιγγάρα στον άξονα, τους Βιεϊρίνια, Αν. Ζίβκοβιτς στα άκρα και τον Μουργκ σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ακπομ.


Ο ΠΑΟΚ μπήκε φορτσάτος, έβγαλε 5 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίωρο


Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» ο ΠΑΟΚ πάτησε... γκάζι. Με ορεξάτη τη δεξιά του πλευρά (Σάστρε, Ζίβκοβιτς), τους Βιεϊρίνια, Κούρτιτς να έρχονται από τα αριστερά σε ρόλο «κρυφού φορ» και τον Μουργκ να παίζει κοντά στον Ακπομ, πήρε από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετέφερε το ματς στο αμυντικό τρίτο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», οι Βιεϊρίνια (3'), Κούρτιτς (6') έβγαλαν τις πρώτες φάσεις του αγώνα και λίγο αργότερα «άγγιξε» δις το γκολ σε διάστημα μόλις 80 δευτερολέπτων. Πιο συγκεκριμένα οι Βιεϊρίνια (16') και Ακποπ (17') απώλεσαν τότε τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, σε αντίστοιχες μεταβιβάσεις που τους έγιναν από τα δεξιά, όπως και ο Κούρτιτς στο 30' με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι.


Ο Μουργκ βρήκε δίχτυα και άλλαξε τα δεδομένα

Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τελικά δίχτυα από την αριστερή τους πτέρυγα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας. Ηταν το 31' όταν ο Κούρτιτς πάτησε από εκεί στα αντίπαλα καρέ και «έκοψε» για το σημείο του πέναλτι, η μπάλα πέρασε από τον Ακπομ και ο Μουργκ με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Ετσι οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους και μόνο μετά το 35' οι του Απόλλωνα προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά. Μάλιστα είχαν μία καλή στιγμή με τον Γιαννιώτη και στο 41' έβαλαν για πρώτη φορά «δύσκολα» στον Πασχαλάκη με το σουτ του Γιακιμόφσκι που κόντραρε στον Ινγκασον, αλλά ο γκολκίπερ των Θεσσαλονικιών έπεσε όμορφα/δύσκολα στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.


Σετ παιχνίδι στο δεύτερο μισό

Υπό αυτές τις συνθήκες ξεκίνησε το δεύτερο μισό, όπου η εικόνα της αναμέτρησης δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο δεν δημιουργούσε φάσεις, τουλάχιστον σε ανάλογο με το πρώτο ημίχρονο ρυθμό. Ευρύτερα η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε πιο σετ παιχνίδι,όπου οι φιλοξενούμενοι αρκετές φορές έφταναν ακόμη και μέσα στα καρέ του Βέρχουλστ αλλά τους έλειπε η τελική ενέργεια/πάσα. Ετσι πλην ενός σουτ του Βιεϊρίνια στο 58' δεν παρουσιάστηκαν άλλη φορά ουσιαστικά απειλητικοί.

Μεγάλη ευκαιρία ο Τσιλούλης για το 1-1

Το παραπάνω «δεδομένο» έδωσε το «δικαίωμα» στον Απόλλωνα να μένει «μέσα» στο ματς και υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο. Οι δύο ομάδες είχαν «φρεσκάρει» τις μεσοεπιθετικές τους γραμμές και κυρίως εκείνη του Τσιλούλη έδωσε «ενέργεια» στα άκρα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ο ΠΑΟΚ στο 80' θα μπορούσε σε φάση τρανζίσιον να «τελειώσει» τον αγώνα όταν ο Ζίβκοβιτς βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Βέρχουλστ αλλά προφανώς λόγω κόπωσης δεν έκανε καλό σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι «φλέρταραν»με την ισοφάριση αμέσως μετά όταν ο Μαρτίνες έβγαλε μπαλιά «λουκούμι» στον Τσιλούλη και εκείνος αστόχησε από κοντά. Ο 26ζχρονος αστόχησε εξ' επαφής!


Ο Κούρτιτς το 0-2

Ολα πάντως «τελείωσαν» στο 90'+2'. Τότε ο Κούρτιτς ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που καταλογίστηκε στο 87' σε ανατροπή του Σίντκλεϊ από τον Βέρχουλστ. Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος το καταλόγισε σε ροή αγώνα, από το VAR του μετέφεραν να το δει, το έπραξε χωρίς να αλλάξει την απόφασή του και ο Σλοβένος σκόραρε από τα 11 βήματα. Λίγο πρν το φινάλε ο Λισγάρας με κεφαλιά έφτασε κοντά ώστε να πετύχει το γκολ της τιμής για τον Απόλλωνα, αλλά το 0-2 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Μουργκ. Ο Αυστριακός έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ακπομ, σκόραρε, έψαξε το κάθετο παιχνίδι και «έφτιαξε» ορισμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ όπως του Κούρτιτς στο 30'.

Στο ύψος του: Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο οι Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κούρτις ήταν πολύ δραστήριοι. Ο Σλοβένος μάλιστα πιστώνεται την ασίστ για το 0-1 και ευστόχησε στο πέναλτι για το 0-2.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιαννιώτας. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα «φάνηκε» μόνο σε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός.

Η «γκάφα»: Ο Απόλλων στο πρώτο ημίωρο δεν κρατούσε μπάλα και σε αυτό το διάστημα σχεδόν όλο το ματς παίζονταν στο αμυντικό του τρίτο.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος καταλόγισε σε ροή αγώνα την εσχάτη των ποινών κατά του Βέρχουλστ για ανατροπή του Σίντκλεϊ. Από το VAR τον ενημέρωσαν να τσεκάρει τη φάση, την είδε και στο βίντεο όμως δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε βρει και 2ο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να είχε «τελειώσει» από τότε το ματς. Στο δεύτερο μισό και κυρίως μετά το 75' ο Απόλλων βρήκε τις στιγμές του και με τον Τσιλούλη «φλέρταρε» με το 1-1. Δεν το πέτυχε και ο Κούρτιτς στο φινάλε «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα (86' Φαν Λα Πάρα), Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (71' Παπαγεωργίου), Παμλίδης (71' Μαρτίνες), Γιαννιώτας (59' Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (59' Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (93' Σοάρες), Κούρτιτς, Α.Ζίβκοβιτς, Μουργκ (73' Σβαμπ), Βιεϊρίνια (64' Τέιλορ), Άκπομ (73' Τσόλακ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα