Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Cobra Γκάρι!

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1: Cobra Γκάρι!

bet365

Με τον εξαιρετικό Γκάρι Ροντρίγκες να βρίσκει δύο φορές δίχτυα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στα 52 δευτερόλεπτα, έκανε το 2-0 στο 4ο λεπτό και παρά το γεγονός ότι ο (αμυντικά αφελής) Παναιτωλικός μείωσε και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, δεν είχε πρόβλημα να πάρει ακόμη ένα τρίποντο (3-1). Γκολ κι ο Βαλμπουενά για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό για την 21η αγωνιστική της Super League Interwetten. Δύο γκολ έβαλε ο Γκάρι Ροντρίγκες και ένα ο Βαλμπουενά, είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Μόρσεϊ. Ήταν η 15η νίκη των ερυθρόλευκων σε 20 ματς, ενώ μετρά και πέντε ισοπαλίες. Ο Παναιτωλικός έμεινε στη 10η θέση με 21 βαθμούς και απολογισμό 6-3-11.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Λαλά, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Βαλπουενά, ο Ροντρίγκες στο αριστερό και ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν πίσω από τον Αραμπί.

Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ. Λούι, Βργκοτς, Αντούνες και Περέιρα συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Η τριάδα του άξονα συγκροτήθηκε από Τσιγκάρα, Φλόρες και Μάρτενσον, ενώ η επιθετική από Ντουάρτε (αριστερά), Μόρσεϊ (δεξιά) και Βέργο.

Δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά

Το καλύτερο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο εφετινό πρωτάθλημα και ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την άμυνα του Παναιτωλικού που δεν λειτούργησε καθόλου σωστά. Στο 1' ο Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αραμπί έκανε κεφαλιά, ο Ανέστης απέκρουσε αλλά σε ένα σημείο που βρισκόταν ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0. Προτού καλά καλά συνέλθει από το γρήγορο γκολ η ομάδα του Αγρινίου, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα στο 4'. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, έδιωξε ο Ανέστης, ο Αραμπί πήρε το ριμπάουντ αλλά το σουτ που έκανε χτύπησε στο δεξί δοκάρι. Και πάλι αδράνησε η άμυνα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα ο Ροντρίγκες να πλασάρει εύστοχα από κοντά για το 2-0.

Ο Παναιτωλικός δεν ήταν σαν τους άλλους

Μετά τα δύο γκολ που δέχτηκαν τα «καναρίνια» άρχισαν να αφυπνίζονται. Έβαλαν κάτω τη μπάλα, την κυκλοφόρησαν με πολύ ωραίο τρόπο και στο 8' ο Βέργος είχε κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι, μετά τη σέντρα του Λούι από δεξιά. Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 22', όταν βρήκε ίσα - ίσα τη μπάλα με το κεφάλι και απομάκρυνε ο Βατσλίκ. Έπαιζε πολύ ωραία μπάλα στο Φάληρο η ομάδα του Αναστασίου και κατάφερε να μειώσει στο 28' με τον Μόρσεϊ. Ο Ρέαμπτσιουκ προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που κινούνταν μόνο ο Σουηδός. Μόλις η μπάλα έφτασε στα πόδια του, «έσκασε» ντρίμπλα στον Μολδαβό και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βατσλίκ (2-1). Η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε σχέση με άλλες ομάδες που πήγαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κρατούσε μπάλα, την κυκλοφορούσε ωραία και δεν έδειξε κανένα φόβο. Στο 31' ο Λαλά δέχτηκε αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Περέιρα, με αποτέλεσμα πέντε λεπτά μετά να γίνει αλλαγή με τον Ανδρούτσο. Με πρόβλημα ολοκλήρωσε το 45λεπτο και ο Παναιτωλικός, καθώς ο Βέργος ένιωσε ένα σφίξιμο και με την έναρξη του δεύτερου μισού μπήκε στο ματς ο Καρέλης.

Οι μεγάλες ευκαιρίες για το 2-2

Ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 53'. Μετά από ενέργεια του Ντουάρτε, η μπάλα έφτασε στον Αντούνες, ο οποίος από θέση βολής απέτυχε να σουτάρει όπως θα έπρεπε, ώσπου ο Εμβιλά απομάκρυνε μια και καλή. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 60'. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αραμπί έκανε κεφαλιά που υποχρέωσε τον Ανέστη σε πολύ δύσκολη επέμβαση, κρατώντας το 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να κρατήσουν μπάλα και να βρουν τρόπο να φτάσουν σε τρίτο γκολ, αλλά χρειάζονταν φρέσκο αίμα. Γι' αυτό ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Μασούρα και Τικίνιο, περνώντας εκτός Βαλμπουενά και Αραμπί. Στο ίδιο λεπτό, στο 62', ο Αναστασίου άλλαξε μπακ. Έβαλε τον Αποστολάκη αντί του Περέιρα, με αποτέλεσμα ο Λούι να περάσει αριστερά και ο νεοεισελθών δεξιά. Οι Αγρινιώτες στο 66' έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Ο Ντουάρτε έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρέλης σαν να μην περίμενε πως η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του και ο τρόπος που την έσπρωξε προς την αντίπαλη εστία ήταν αδύναμος και λανθασμένος. Ο Βατσλίκ που απλά παρακολουθούσε την πορεία της, την είδε να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κόμπρα... Γκάρι

Ο Παναιτωλικός στεκόταν μια χαρά απέναντι στον Ολυμπιακό, μέχρι που στο 73' η ποιοτικότερη ομάδα των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε μια ακόμη λανθασμένη αντίδραση της άμυνας των «καναρινιών». Στο 73' ο Μάρτενσον γύρισε τη μπάλα στον Βργκοτς, ο οποίος αντί να απομακρύνει, έστρωσε στον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πήρε τη μπάλα υπό την κατοχή του και με ωραίο πλασέ απέναντι από τον Ανέστη πλάσασε για το 3-1. Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν έξαλλος και με το δίκιο του, αλλά οι μεγάλες ομάδες τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνουν να πάνε χαμένες.

Στο 83' το σουτ του Γκάρι χτύπησε πάνω στον Αγκιμπού, ενώ μέχρι τέλους ο Παναιτωλικός δεν πτοήθηκε και προσπάθησε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Στο 88' το σουτ του Φλόρες το «'βγαλε» ο Βατσλίκ, ενώ ο Τσέχος κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο μακρινό σουτ του Καρέλη στο 90'+1'. Ντεμπούτο για τους νικητές έκανε ο Φαντιγκά, ο οποίος στο 88' αντικατέστησε τον Ροντρίγκες, παίρνοντας θέση στο αριστερό φτερό.

MVP: Γκάρι Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε το 2-0 και το 3-1, επί της ουσίας «καθαρίζοντας» το ματς για την ομάδα του. Ήταν δραστήριος, είχε επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και μέχρι τέλους προσπάθησε να βάλει κι άλλο γκολ.

Στο ύψος του: Γιαν Εμβιλά. Ήταν ο άρχοντας του κέντρου για τον Ολυμπιακό. Έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και έδινε λύσεις για τους «ερυθρόλευκους».

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Παναιτωλικού και στα τρία γκολ είχε λανθασμένες αντιδράσεις. Για την ακρίβεια δεν αντέδρασε, ειδικά στα δύο πρώτα γκολ.

Η «γκάφα»: Την ώρα που το σκορ έμενε στο 2-1, ο Μπράνκο Βργκοτς «κρέμασε» τον Παναιτωλικό. Ο λανθασμένος τρόπος με τον οποίο αντέδρασε όταν του γύρισε τη μπάλα ο Μάρτενσον, είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρει ο Ροντρίγκες και να κλειδώσει το τρίποντο του Ολυμπιακού.

Το «στραγάλι»: Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα ο Γκάμαρης. Ο διαιτητής της αναμέτρησης και οι βοηθοί του Γεώργιος Χριστάκογλου - Ηλίας Κωνσταντίνου πήραν σωστές αποφάσεις και πέρασαν απρατήρητοι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει, βρήκε τον τρόπο να αποσπάσει τη νίκη. Οι φιλοξούμενοι μπορούν να αισθάνονται πως θα μπορούσαν να πάρουν τον βαθμό αν είχαν αποφύγει τα αμυντικά λάθη.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ (89' Κίτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά (35' λ. τρ. Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ροντρίγκες (89' Φαντιγκά), Α. Καμαρά, Βαλμπουενά (62' Μασούρας), Αραμπί (63' Τικίνιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λούι, Αντούνες, Βργκοτς, Περέιρα (62' Αποστολάκης), Τσιγγάρας (74' Μπαρμπόσα), Μάρτενσον (79' Λάρσον), Φλόρες, Ντουάρτε (74' Μπελεβώνης), Μόρσεϊ, Βέργος (46' λ. τρ. Καρέλης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα