Παναιτωλικός – Αρης 0-2: Τα έβαλε, κέρδισε κι έμεινε ζωντανός! (vids)

Παναιτωλικός – Αρης 0-2: Τα έβαλε, κέρδισε κι έμεινε ζωντανός! (vids)

bet365

Όπως και στη Λαμία έτσι και στο Αγρίνιο ο Άρης κέρδισε δύο πέναλτι. Αυτή τη φορά ευστόχησε και στα 2, έβγαλε αντίδραση και πέτυχε την πρώτη νίκη στο 2022 καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού. Τρομερά παράπονα από τα σφυρίγματα του Τζήλου και ειδικότερα στη φάση του πρώτου πέναλτι έχουν οι Αγρινιώτες. Aπό ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Ο Άρης βρήκε το οξυγόνο που απελπισμένα αναζητούσε στο Αγρίνιο καθώς η νίκη (0-2) επί του Παναιτωλικού τον επαναφέρει σε τροχιά Playoffs καθώς ήταν η πρώτη του εντός του 2022. Παράλληλα οι «κίτρινοι» σκόραραν για πρώτη φορά στη νέα χρονιά καθώς Χαβιέρ Ματίγια και Αμπουμπακάρ Καμαρά ευστόχησαν από την άσπρη βούλα. Οι Αγρινιώτες έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Τζήλο για τον καταλογισμό των δύο πέναλτι.

Έτσι έπαιξαν

Γιάννης Αναστασίου και Άκης Μάντζιος απέφυγαν τις πολλές αλλαγές, στοιχείο ενδεικτικό της σημασίας του αγώνα και για τις δύο ομάδες. Ειδικά για τον Άρη καθώς ο 53χρονος τεχνικός προέβη μόνο σε υποχρεωτικές παρεμβάσεις καθώς οι απουσίες των Φακούντο Μπερτόγλιο, Τζέιμς Τζέγκο οδήγησαν σε αλλαγή διάταξης (4-3-3) κι έδωσαν φανέλα βασικού στον Χαβιέρ Ματίγια στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μόλις σε δύο αλλαγές προχώρησε και ο προπονητής του Παναιτωλικού με την επιστροφή του Βργκοτς στο αρχικό σχήμα και του Φλόρες στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Ματίγια έσπασε την… γκίνια

Πριν καλά-καλά οι ποδοσφαιριστές πάρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, ο Άρης απέκτησε προβάδισμα σκοράροντας για πρώτη φορά εντός του 2022. Στο τρίτο λεπτό ο Φλόρες κράτησε τον Μπαντού Ντιαγέ εντός της περιοχής (σ’ ένα μαρκάρισμα που άρχισε έξω από την περιοχή και «ολοκληρώθηκε» εντός), ο διαιτητής Τζήλος έκρινε ότι αυτός ήταν ο λόγος της πτώσης του ποδοσφαιριστή του Άρη και υπέδειξε πέναλτι (το οποίο επικυρώθηκε και από το VAR) υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Ο Χαβιέρ Ματίγια ανέλαβε την εκτέλεση – παρά την παρουσία του Μπρούνο Γκάμα στο γήπεδο – κι έδωσε το προβάδισμα (0-1, 5’) στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν σταμάτησαν οι αποδοκιμασίες κατά του διαιτητή του αγώνα από τους φίλους του Παναιτωλικού.

0-2 και πάλι από την άσπρη βούλα

Στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ο Παναιτωλικός ανοίχτηκε επικινδύνως στο γήπεδο, έδωσε χώρους κι αυτή η απόφαση εμπεριείχε ρίσκο. Αρχικά δεν το πλήρωσε καθώς ο Άρης δεν τους εκμεταλλεύτηκε για να φτάσουμε στο 19’. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είδε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μελισσά και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Ο Μαυριτανός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έκανε το 0-2 για τον Άρη. Δευτερόλεπτα αργότερα οι κίτρινοι» βρέθηκαν κοντά στο 0-3 αλλά ο Μαντσίνι δεν πρόλαβε να «αγγίξει» την μπάλα στο παράλληλα γύρισμα από τον Καμαρά, για να ακολουθήσει η σπουδαία στιγμή των γηπεδούχων με τον Καρέλη όπου ο Σιαμπάνης απομάκρυνε σωτήρια στο διαγώνιο σουτ του επιθετικού του Παναιτωλικού.

Ο Καρέλης και το δοκάρι του Γκάμα

Ο Άρης δεν λειτουργούσε με ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα, αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Καρέλης ο οποίος σκόραρε στο 8ο λεπτό αλλά ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε. Ο έμπειρος επιθετικός απείλησε στο 34’ και στο 36’ σε φάσεις όπου εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο στόπερ του Άρη. Στο ίδιο σημείο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι εκτιμώντας ότι ο Ντιαγέ χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία καθώς το πλασαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μελισσά.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις έντονες διαμαρτυρίες του Γιάννη Αναστασίου (είδε μάλιστα την κίτρινη κάρτα) ο οποίος μπήκε στο γήπεδο και τα έψαλε στον διαιτητή Τζήλο, διαμαρτυρόμενος για τις αποφάσεις του. Πριν το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου αποβλήθηκε Μάκης Μπελεβώνης του Παναιτωλικού.

Ο Άρης έριξε τον ρυθμό και ο Μεντόζα σημάδεψε το δοκάρι

Έχοντας ισχυρό προβάδισμα, ο Άρης προσπάθησε ξεκάθαρα να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα, ανεβάζοντας το ποσοστό κατοχής της μπάλας, λειτούργησε καλύτερα στην κάλυψη των χώρων, αλλά δεν είχε τα σωστά γεμίσματα από την πίσω ζώνη. Ο Παναιτωλικός δεν είχε την ίδια επιθετικότητά μετά τη σπουδαία φάση με τον Μεντόζα στο 46’ όπου ο Σιαμπάνης είχε έγκαιρη αντίδραση, αλλά στο 60’ ο ίδιος παίκτης (μετά από λάθος του Ντιαγέ) βρήκε τον χώρο, επιχείρησε το σουτ από τα 20-25 μέτρα και είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα οι δύο προπονητές προχώρησαν στις πρώτες παρεμβάσεις τους στο παιχνίδι. Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τους ακραίους επιθετικούς κι έριξε στο παιχνίδι τους Ματέο Γκαρσία-Ιτούρμπε ελπίζοντας σε πιο αποτελεσματικό παιχνίδι στο transition. Ο Γιάννης Αναστασίου υποχρεωτικά ρίσκαρε αντικαθιστώντας τον στόπερ Βργκοτς με τον μέσο Μόρσεϊ. Στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, ο δεύτερος υπέπεσε σε σοβαρό λάθος στο 67’ από το οποίο ο Ματίγια βρέθηκε ανενόχλητος σε θέση βολής αλλά το τελείωμα ήταν απογοητευτικό. Ο Άρης συνέχισε να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες καθώς στο 68’ ο Χουάν Ιτούρμπε από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα έξω από την εστία του Παναιτωλικού.

Οι αλλαγές δεν έκαναν καλό

Ο Παναιτωλικός έχασε τη συνοχή του μετά τις αλλαγές και ουσιαστικά προσαρμόστηκε στη διαχείριση του παιχνιδιού που έκανε ο Άρης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε καλύτερη οργάνωση στην άμυνα, συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα με σκοπό να αναγκάσει τους γηπεδούχους να ανεβάσουν τη γραμμή της πίεσής τους κι έτσι να δημιουργηθούν χώροι. Βέβαια κι αυτοί που προέκυψαν δεν αξιοποιήθηκαν από τους Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία. Κι έτσι φτάσαμε στο 80ο λεπτό, ο Άρης διατηρούσε το 0-2 και τον έλεγχο του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η επόμενη φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 85’ μ’ ένα σουτ του Βέργου εκτός περιοχής όπου ο Σιαμπάνης απομάκρυνε με υπερένταση. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στον αγώνα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαντσίνι, Γκάνεα (Άρης)

MVP: Ο Χαβιέρ Ματίγια έκανε καταπληκτικό παιχνίδι για τον Άρη, ανέλαβε και τη… βαριά ευθύνη της εκτέλεσης του πρώτου πέναλτι.

Στο ύψος του: Ο Μεντόζα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι για τον Παναιτωλικό αλλά στάθηκε άτυχος στις τελικές προσπάθειές του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Βργκοτς είχε πρόβλημα στον έλεγχο του Αμπουμπακάρ Καμαρά και η αντικατάστασή του ήταν δικαιολογημένη αλλά και ο αντικαταστάτης του (Μόρσεϊ) μάλλον μπέρδεψε την ομάδα του.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μπαντού Ντιαγέ στο 60’ που έδωσε τη δυνατότητα στον Μεντόζα να κάνει τελική προσπάθεια αλλά στάθηκε άτυχος.

Το «στραγάλι»: Ο Παναιτωλικός είχε έντονα παράπονα από τον Τζήλο για την υπόδειξη των δύο πέναλτι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πολύ νωρίς και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 20ο λεπτό. Ο Παναιτωλικός δεν μετουσίωσε την επιθετικότητά του στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο οι «κίτρινοι» έχασαν κλασικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελισσάς, Αποστολάκης, Μαλής, Βργκοτς (64’ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Φλόρες (84’ Τσιγγάρας), Αντούνες, Μεντόζα, Μπαρμπόσα (84’ Μπελεβώνης), Ντουάρτε (63’ Μόρτενσον), Καρέλης (63’ Βέργος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (83’ Σάκιτς), Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (83’ Μάνος), Μαντσίνι (61’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (61’ Ιτούρμπε), Καμαρά (90’ Λόπεθ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα