Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του

Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Άξιος της μοίρας του

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου μετά το διπλό του Αστέρα στη Λεωφόρο γράφει για τον... κλασσικό πλέον τρόπο που χάνει ο φετινός Παναθηναϊκός, την μεταγραφή χαφ που αν δεν γίνει θα είναι μεγάλο λάθος και την διαιτησία του Σιδηρόπουλου.

Μία, δύο, τρεις, δεκατρείς. Δεν έχει τέλος, δεν έχει σταματημό, έχει αρχίσει και κουράζει. Ο μόνιμος τρόπος που χάνει φέτος τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Ήταν καλύτερος σήμερα στη Λεωφόρο ο Αστέρας; Όχι. Ήταν ανώτερο χωρίς το κάτι ιδιαίτερο το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Ναι. Κατάφερε να χάσει; Φυσικά και αυτό είναι που μετρά στο τέλος της ημέρας. Με τον ίδιο ηλίθιο ποδοσφαιρικά τρόπο.

Με ένα ατομικό λάθος ενός αμυντικού. Ένα λάθος ερασιτεχνικού επιπέδου, με τον Φακούντο Σάντσες να έχει όλες τις επιλογές διαθέσιμες και να καταφέρνει να κάνει πέναλτι. Είναι για να πετάς το λάπτοπ από το παράθυρο, πραγματικά. Σε ένα σημείο που οι πράσινοι έχουν... στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή του Αστέρα, που παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 73' μετά την αποβολή του Μουνάφο, προσφέρουν ένα γκολ στον αντίπαλο που σκόραρε χωρίς στην συγκεκριμένη φάση να αλλάξει δεύτερη πάσα! Ένα τυφλό γέμισμα του Ιγκλέσιας ήταν και μια πανεύκολη φάση για τον Αργεντινό μπακ.

χσχ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος, έφτιαξε 2-3 καλές φάσεις με Παλάσιος και Αϊτόρ αλλά στο δεύτερο... έσβησε, δεν είχε την γνωστή, καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισε να βάζει παίκτες ανάμεσα στις γραμμές, να δημιουργεί μέχρι το επιθετικό τρίτο και να πλησιάζει στο γκολ. Αν δεν έκανε την... γκάφα ο Σάντσες κανείς δεν ξέρει αν θα έπαιρνε το ματς αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το έχανε, από μία ομάδα που δεν μπορούσε να περάσει την σέντρα και απόλυτα λογικά έπαιζε για να κρατήσει το μηδέν με παίκτη λιγότερο.

Αυτή η ήττα εκτός από πισωγύρισμα, βάζει την ομάδα και σε μπλεξίματα για τα πλέι οφ, καθώς ο Αστέρας μείωσε στο -1, ΟΦΗ και ΠΑΣ είναι κοντά ενώ ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Εκεί όπου η αντίδραση είναι μονόδρομος.

Τεράστιο λάθος αν δεν πάρει χαφ

Από κει και πέρα, σε ένα ματς έλειψε ο Λούκας Βιγιαφάνιες και φάνηκε πόσο απαραίτητος είναι αλλά και πόσο λείπει ένας ποδοσφαιριστής ακόμη από την μεσαία γραμμή που θα μπορεί να παράξει παιχνίδι. Ο Μαουρίσιο σήμερα ήταν τραγικός και λανθασμένα έμεινε στο χορτάρι μέχρι το 88', ο Αλεξανδρόπουλος σε αυτού του είδους τα παιχνίδια και τόσο ψηλά στο γήπεδο δεν μπορεί ακόμα να κάνει το κάτι παραπάνω και ο Παναθηναϊκός δημιουργικά τα περίμενε όλα από τον Αϊτόρ.

Ο σύλλογος ξέρει εδώ και μήνες πως θέλει παίκτη στην μεσαία γραμμή, για την ακρίβεια από το καλοκαίρι το ξέρει πως θέλει κάποιον που να κάνει το κάτι παραπάνω στο 8. Είμαστε δύο ημέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και το Τριφύλλι όχι μόνο δεν έχει φέρει παίκτη στην Ελλάδα από την αρχή του έτους αλλά ακόμη δεν έχει προχωρήσει καμία υπόθεση. Αν δεν αποκτηθεί χαφ θα είναι μεγάλο λάθος γιατί η εικόνα... φωνάζει εδώ και καιρό και δεν γίνεται να βρίσκεται στον πάγκο για παράδειγμα ο τελειωμένος εδώ και μήνες, Αγιούμπ.

Υ.Γ1: Αν είναι έτσι ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, πως είναι οι υπόλοιποι; Το πρώτο ημίχρονο του Σιδηρόπουλου στη Λεωφόρο είναι... ρεσιτάλ. Κίτρινη στον Χουάνκαρ για φάση που δεν υπάρχει ούτε φάουλ, σφυρίζει το ημίχρονο με την μπάλα έξω από την περιοχή, δίνει το ένα ανάποδο πίσω από το άλλο. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, δεν μπορεί να πει κανείς πως στις δύσκολες φάσεις πήρε λάθος αποφάσεις αλλά διαχρονικά όταν παίζει τον Παναθηναϊκό με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει να γίνεται... πρωταγωνιστής.


Υ.Γ2: Κάτω τα άμπαλα και άσχετα χέρια σας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.