Ζίβκοβιτς VS Μασούρας: Η «μάχη» των... άκρων

Γιώργος Ντυμένος
Ζίβκοβιτς VS Μασούρας: Η «μάχη» των... άκρων

bet365

Οι δύο μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα είναι άκρως επιδραστικοί στο παιχνίδι των ομάδων τους και με μία τους κίνηση/ενέργεια μπορούν να κρίνουν το αποψινό ντέρμπι της Τούμπας.

Μεγάλο ματς θα γίνει απόψε (30/1) στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Η αξία των 2 ομάδων αφήνει πολλές... υποσχέσεις πως θα δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και το ντέρμπι της Τούμπας, όπως άλλωστε όλες οι αναμετρήσεις αυτού του βεληνεκούς, ενδέχεται να κριθούν στη «μία ενέργεια». Σε αυτό το «κάτι» που έχουν οι παίκτες που στελεχώνουν το έμψυχo δυναμικό των «μονομάχων», όπου παρατηρείται εκατέρωθεν ποιότητα και εμπειρία.

Ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα που μπορεί να σταθεί κάποιος ξεχωρίζει ίσως τη «μάχη» των «φτερών» και πιο συγκεκριμένα η «κόντρα», πάντα σε αθλητικά πλαίσια, των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιώργου Μασούρα, οικοδεσπότης και φιλοξενούμενος αντίστοιχα. Αμφότεροι πάνε στο 1 vs 1, σκοράρουν, δημιουργούν, παίρνουν αρκετές εκτελέσεις στατικών φάσεων και έχουν ότι χρειάζεται ώστε να αναγορευτούν σε «πρωταγωνιστές» της αναμέτρησης.


Αντρίγια Ζίβκοβιτς
Χρόνος Συμμετοχής
: 1.327'
Γκολ: 2
Ασίστ: 5
Εύστοχα Γεμίσματα: 33
vs Ολυμπιακό: 2 γκολ/1 ασίστ


Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τη σεζόν και η πρώτη του «επίδραση» στο δημιουργικό/εκτελεστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ ήταν η ασίστ που έδωσε στον Σφιντέρσκι στη Κρήτη τον περασμένο Οκτώβριο (3-1 επί του ΟΦΗ). Εκτοτε όμως... πήρε φόρα και σε όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός συνόρων, είναι για το club πρώτος σε τελικές πάσες (8) και 3ος του σκόρερ (5).

Στο πρωτάθλημα «συμμετέχει επίσημα» στα 7 από τα 40 τέρματα της ομάδας του καθώς σκόραρε δις στο 4-4 του Βόλου και παράλληλα έχει δώσει 5 ασίστ, αφού οι Σφιντέρσκι, Μιχαηλίδης, Ακπομ, Κούρτιτς, Σάστρε χρίστηκαν σκόρερ ύστερα από δική του τελική πάσα.

Αν όμως το... πάμε ένα βήμα παρακάτω θα δούμε πως είναι «μέσα» σε τουλάχιστον 10, αφού από τα πόδια του ξεκίνησε το 2-0 του Ινγκασον στο Πανθεσσαλικό, το 3-2 του Μουργκ στη Νίκαια και το 3-0 του Αουγκούστο στο Ηράκλειο (μία πάσα πριν την ασίστ). Ετσι 1 στα 4 γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» φέρει (και) την υπογραφή του, κάτι που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Μάλιστα στις ... λεπτομέρειες η συγκομιδή του, σε όλους τους τομείς, δεν είναι (αρκετά) μεγαλύτερη. Για όσους θυμούνται στο πρόσφατο 4-0 του Πανθεσσαλικού ο Κλέιμαν του είπε 3 φορές «όχι», ενώ κάτι ανάλογο έκανε ο Γκαραβέλης στο πρώτο ημίχρονο του 2-1 επί της Λαμίας. Παράλληλα στην Τρίπολη είδε ένα σουτ του να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου και αυτό σημαίνει πως οι 5 από τις 13 τελικές του που δεν βρήκαν στόχο (έχει και 2 που κατέληξαν στα δίχτυα) ήταν «καθαρές» ευκαιρίες.

Ομως και στο δημιουργικό σκέλος έχει «φτιάξει» αρκετές κλασικές φάσεις για λογαριασμό της ομάδας του.

Πλέον χαρακτηριστικές είναι 2 του Ακπομ στο Βόλο, εκείνη του Κούρτιτς στο 68' της ήττας από τον Αρη, του Σίντκλεϊ ώστε να ισοφαρίσει σε 3-3 στη Νίκαια, του Βαρέλα στο Περιστέρι, του Ακπομ στο ντέρμπι της Λεωφόρου με το σκορ ακόμη στο 1-1, του Σβαμπ στο Φάληρο που θα μπορούσε να «βάλει» τον ΠΑΟΚ ξανά «μέσα» στο ματς (το αποτέλεσμα ήταν στα επίπεδα του 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού), όπως και του Σφιντέρσκι στα 51 δευτερόλεπτα του αγώνα της Κρήτης.


Ολα τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως με μία του κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Γιώργος Μασούρας
Χρόνος Συμμετοχής
: 1.168'
Γκολ: 4
Ασίστ: 2
Εύστοχα Γεμίσματα: 20
vs ΠΑΟΚ: 5 γκολ

Από τους πλέον κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται κάποιες στιγμές... βιονικός και δείχνει να βρίσκεται παντού στην πλευρά που αγωνίζεται. Ακρως επιδραστικός στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» είναι τα τελευταία χρόνια εκ των κορυφαίων του εντός και εκτός συνόρων (σημείο του αναφοράς το one man show του στο πρόσφατο 3-0 επί της Φενέρ στην Τουρκία).

Παρότι μάλιστα «έχασε» φέτος ορισμένα ματς με σκοπό να βρεθεί στο 100% (έχει αγωνιστεί στα 26 από τα συνολικά 34 της σεζόν) είναι 3ος σκόρερ και 2ος σε ασίστ του club σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που «φωνάζει» τη συνεισφορά του στον εκτελεστικό αλλά και δημιουργικό τομέα.

Αν επικεντρωθούμε στη Super League Interwetten θα δούμε πως έχει ήδη βρει δίχτυα 4 φορές σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ στα 3 εξ' αυτών (με Απόλλωνα Σμύρνης, Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα) ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και έβαλε τις βάσεις για τη μετέπειτα νίκη της ομάδας του (4-1, 1-0, 2-0 αντίστοιχα).

Την ίδια στιγμή σε Τρίπολη και Γιάννινα «σέρβιρε» στους Τικίνιο, Ακιμπού Καμαρά για το 0-1 και αυτόματα συμμετείχε άμεσα στα 6 από τα μέχρι στιγμής 30 τέρματα των Πειραιωτών στην κατηγορία. Ωστόσο είναι «μέσα» και στα 2 πρώτα που σημείωσαν στο 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αυτόματα η σχετική αναλογία «εκτινάσσεται» στο 27% (8/30), επίδοση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Κάθε άλλο...

Σε αρκετές εκ των 19 τελικών του που δεν βρήκαν στόχο (οι 4 κούνησαν πλεκτό)... έπεσε πάνω σε πολύ καλούς αντίπαλους γκολκίπερ, με πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τις επεμβάσεις που έκαναν οι Σαράνοφ, Ντένις, Μελίσσας σε προσπάθειές του στα παιχνίδια με Λαμία, Αρη, Παναιτωλικό αντίστοιχα, ενώ για λίγο πέρασαν άουτ 2 απόπειρές του να σκοράρει κόντρα στην Ενωση.

Στις λεπτομέρειες δηλαδή δεν μετρά ήδη τουλάχιστον 6-7 προσωπικά τέρματα (δεν μπαίνουν και όλα).

Παράλληλα ήταν ο δημιουργός και ορισμένων «μεγάλων» χαμένων ευκαιριών, όπως των Μπουχαλάκη, Ελ Αραμπί στη Ριζούπολη και του Τικίνιο στις αναμετρήσεις του «Γ. Καραϊσκάκης» με «Ελαφρά Ταξιαρχία» και «Δικέφαλο του Βορρά».

Με γνώμονα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς με μία του ενέργεια είναι σε θέση να «κρίνει» την έκβαση του αποψινού ντέρμπι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα