Ιωνικός - Ατρόμητος 2-1: «Πέταξε» προς την παραμονή! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ιωνικός - Ατρόμητος 2-1: «Πέταξε» προς την παραμονή! (vids)

bet365

Απίθανο ματς επιβίωσης στη Νίκαια, με τον Ιωνικό να αντέχει την αντεπίθεση του Ατρομήτου και με το 2-1 (Κάνιας, Λένις) να παίρνει τεράστιο τρίποντο - άλμα παραμονής. Δοκάρι μαχαιριά για τον Ναμπί στο 93'. Παραμένουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση οι Περιστεριώτες.

Μία υπερπολίτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε σήμερα (29/1) ο Ιωνικός, καθώς επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1 και όχι μόνο ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις αλλά ουσιαστικά «εκτίναξε» τη διαφορά του στο «+8» από τους Περιστεριώτες, αφού ναι μεν «επίσημα» είναι 17-10, αλλά από τώρα και ανεξάρτητα τι θα γίνει στα play out οι Νικαιώτες έχουν τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάνιας, Ντάλσιο στον άξονα, τους Λενίς, Καμπράλ στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον Μάντζη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Κιβρακίδη, Στρούγγη, Γκαλβάο, Καστεγιάνο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Χαρίση, Ντένιτς, Σάλομον τριάδα στον άξονα, τους Μπεντινέλι, Ροτάριου στα άκρα και τον Κουλούρη στο «9».


Σετ παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο

Σέντρα στο ματς και η νίκη της Λαμίας λίγο πριν (2-1 τον ΟΦΗ) έδωσε αυτόματα άλλο χρώμα στο παιχνίδι και το έκανε (πολύ) πιο κρίσιμο. Οχι βέβαια πως δεν ήταν, όμως έδωσε περαιτέρω ενδιαφέρον και αύξησε την πίεση και στις 2 ομάδες.

Οι γηπεδούχοι με το «καλημέρα» έδωσαν το στίγμα τους, αφού πίεζαν ψηλά με σκοπό να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν ορθόδοξα και κυρίως θέλησαν να «μπλοκάρουν» τον Σόλομον. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, όμως επιθετικά δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί καθώς δεν πέρναγαν οι κάθετες πάσες που έψαxναν και στο πρώτο ημίωρο είχαν μόνο 1 καλή στιγμή με τον Μάντζη και αυτή σε στατική μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν να αναπτυχθούν από τα δεξιά με τον Κιβρακίδη, είχαν τον Κουλούρη με τρεξίματα και διάθεση, αλλά επίσης δεν έβγαλαν «καθαρή» φάση.


Τι έβαλε ο Κάνιας, το 2-0 ο Λένις

Τότε όμως και πιο συγκεκριμένα στο 32' ο Κάνιας με ένα πανέμορφο σουτ άνοιξε το σκορ και άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ισπανός χαφ εξαπέλυσε μία «βολίδα» ύστερα από απομάκρυνση του Στρούγγη σε ενέργεια του Μάντζη και το παιχνίδι απέκτησε νέο status quo.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να επηρεάζονται και λίγο αργότερα (39') η άμυνά τους «έκατσε» σε στατική μπάλα και έδωσε 2 τελικές στον Λένις απέναντι στον Γιαννιώτα, που αρχικά απέκρουσε το πλασέ του Κολομβιανού αλλά μετά πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε το 2-0. Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Τσιγκρίνσκι έκανε ένα κομβικό stop στο σουτ του Γκαλβάο και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ιωνικό να είναι «αφεντικό», παρότι οι τελικές ήταν 5-3 για τον Ατρόμητο και η κατοχή μοιρασμένη (50-50).

4-2-3-1 ο Ατρόμητος που μπήκε φουριόζος

Το αποτέλεσμα του πρώτου μισού δεν άφηνε.. περιθώρια στον Ατρόμητο που άλλαξε άμεσα πρόσωπα και σχηματισμό. Με την είσοδο του Ναμπί που ντεμπουτάρισε για λογαριασμό του πήγε σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1 και παρουσιάστηκε... σεληνιασμένος. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι, μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό του Ιωνικού και ο αγώνας απέκτησε τρομερό ρυθμό.

Μόλις στο 47' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν ο Ροτάριου σούταρε από πλεονεκτική θέση ύστερα από παράλληλη του Καστεγιάνο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και πλέον η αναμέτρηση κυλούσε σε αυτό το τέμπο, καθώς ο Ιωνικός έψαχνε την κόντρα και η δράση παίζονταν, πολλές φορές, στο αμυντικό του τρίτο.

Τελικά η υπεροχή των Περιστεριωτών μετουσιώθηκε σε ουσία στο 62', όταν σε στατική φάση η μπάλα στρώθηκε στον Σάλομον που έκανε το σουτ έξω από τα καρέ του Χουτεσιώτη, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο με το «εύθραστο» 2-1 και τον Ατρόμητο πλέον να πατά καλύτερα και να έχει ψυχολογία.


Τεράστια απόκρουση του Χουτεσιώτη στο 64΄ και δοκάρι ο Ναμπί στο 90'+3'΄

Από εκείνο το σημείο και μετά στην «εξίσωση» των γηπεδούχων μπήκε για τα καλά ο όρος «διαχείριση», ενώ ο Χουτεσιώτης έκανε την απόκρουση της ζωής του στο κοντινό πλασέ του Κουλούρη στο 64'. Ο γκολκίπερ τους απεσόβησε «σίγουρο» γκολ (εκείνος το έβγαλε, δεν το έχασε ο φορ του Ατρόμητου που έκανε καλό τελείωμα) και σταδιακά ο Ιωνικός άρχισε να απορροφά την πίεση των Περιστεριωτών.

Μετά την είσοδο του Κιάκου πήγε περισσότερο σε ένα 4-3-3 καθώς ήθελε να «παγώσει» τον ρυθμό (ο Ντάλσιο πήρε ρόλο οργανωτή), ενώ λίγο πριν το φινάλε έβαλε και 3ο στόπερ (Βαφέας). Ο Κόλμαν το «γύρισε» σε 4-4-2 με τους Τζαβίδα. Κουλούρη φορ και φτάσαμε στις καθυστερήσεις. Πιο συγκεκριμένα στο 3ο τους λεπτό όταν καταλογίστηκε φάουλ υπέρ του Ατρόμητου έξω από την περιοχή και την εκτέλεση ανέλαβε ο Ναμπί. Αρχικά έστειλε την μπάλα στο τείχος αλλά σούταρε ξανά και εκείνη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Δευτερόλεπτα μετά είχαμε τη λήξη του και οι Νικαιώτες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.


MVP: Ο Κάνιας. Ο Ισπανός χαφ στο πρώτο ημίχρονο «κυριάρχησε» στον άξονα και σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Χουτεσιώτης, κυρίως για την επέμβαση του 64'. Πώς το έβγαλε αυτό;


Αδύναμος κρίκος: Ο Ντένιτς. Ο Σέρβος χαφ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Ατρόμητο ανασταλτικά και δημιουργικά.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Ατρόμητου στη φάση του 2-0. «Εδωσε» σε στατική μπάλα 2 τελικές στον Λένις που ήταν μόνος του απέναντι στον Χουτεσιώτη.

Το «στραγάλι»: Πολύ καλή η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο, όπως και των βοηθών του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οι δύο ομάδες είχαν από 1 ημίχρονο. Στο πρώτο ο Ιωνικός είχε την ουσία, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που στο δεύτερο απώλεσε σωρεία ευκαιριών και δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Κάνιας, Αοσμαν (76' Κιάκος), Ντάλσιο, Λένις (88' Βαφέας), Καμπράλ (86' Πογκοσιάν), Μάντζης (76' Μάναλης).

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46' Χατζηισαϊας), Ντένιτς (46' Ναμπί), Σάλομον, Χαρίσης (86' Ερλινγκμαρκ), Ροτάριου (75' Νταβιώτης) , Μπεντινέλι (89' Τζαβίδας), Κουλούρης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα