Οι στημένες μπάλες και οι επιλογές του Κλάτενμπεργκ

Οι στημένες μπάλες και οι επιλογές του Κλάτενμπεργκ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα, σχολιάζει έναν συγκεκριμένο τομέα που θα παίξει σημαντικό ρόλο και αναρωτιέται για την επιλογή του διαιτητή που έκανε σήμερα ο Κλάτενμπεργκ.

Πόσους μήνες έχετε να ακούσετε και να διαβάσετε κάτι επικριτικό από πλευράς Ολυμπιακού για τον Κλάτενμπεργκ; Πόσο καιρό όλο αυτό το σύστημα έχει σωπάσει, ενώ το προηγούμενο διάστημα έδειχνε να βράζει εναντίον του; Πόσο ξαφνικά επήλθε η αλλαγή; Ένα σύστημα βέβαια που επί 20 και πλέον χρόνια έπεισε όλη τη χώρα ότι δεν θέλει το 50-50, αλλά ησυχάζει ΜΟΝΟ όταν ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει την εύνοια.

Το τελευταίο διάστημα ο Άγγλος δίνει συνεχώς αφορμές σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Αποκορύφωμα η επιστροφή Τσαγκαράκη στην πρώτη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό του για τα περσινά στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Γίνονται και άλλα (όπως στο φετινό Απόλλων-Ολυμπιακός) τα οποία βαραίνουν πάρα πολύ τη θέση του Κλάτενμπεργκ. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι… τον στηρίζει το ερυθρόλευκο περιβάλλον. «Καρφώνονται» πολύ άσχημα! Όταν μάλιστα σε όλο αυτό συμμετέχει ακόμη και ο Αυγενάκης, τότε δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία.

Φθάνουμε στον ορισμό του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ένα πολύ κρίσιμο ματς που μπορεί να «ζωντανέψει» το πρωτάθλημα. Και τι κάνει ο Κλάτενμπεργκ που το τελευταίο διάστημα δίνει συνεχώς αφορμές; Σε Σαββατοκύριακο που ΚΑΝΕΙΣ δεν παίζει στην Ευρώπη λόγω εθνικών ομάδων, σε ημέρα που εδώ και πολλές εβδομάδες ήξερε ότι έπρεπε να κλείσει έμπειρο διαιτητή «ελίτ» κάτι στο οποίο τον διευκολύνει η πανευρωπαϊκή αργία, εκείνος φέρνει διαιτητή τρίτης κατηγορίας (Β΄ UEFA) ο οποίος στην καριέρα του έχει σφυρίξει μόλις έναν αγώνα ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Δεν γίνεται...

Σε αυτή τη φάση της περιόδου, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ-πολύ καλύτερος του Ολυμπιακού. Ο Δικέφαλος έχει λύσει πολλά προβλήματά του, κερδίζει εύκολα ή δύσκολα, έχει την καλύτερη επιθετική λειτουργία σε σχέση με όλους, σκοράρει για πλάκα σε κάθε ματς 2-3-4 γκολ, ενώ μετά από πολλή προσπάθεια έχει βρει την ισορροπία και σε φάση αμυντικής λειτουργίας. Ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στα καλύτερά του, ο Ολυμπιακός υποφέρει. Ένα σύνολο που δεν πέρασε το κέντρο στο ματς της Λεωφόρου. Μία ομάδα που δεν μπορεί να δημιουργήσει ούτε ακόμη κι αν ο αντίπαλος (ο ΠΑΣ τελευταία) παίζει με τους παίκτες του σε άλλες θέσεις από τις κανονικές. Ένας Ολυμπιακός που ναι μεν συνεχίζει να είναι καλά οργανωμένος πίσω, αλλά… ποντάρει και παρακαλάει να κερδίσει πολλές στημένες μπάλες μπροστά, μπας και μέσα από αυτές βρει τις φάσεις του για να πετύχει… μισό γκολ και να πάρει αποτέλεσμα.

Πόσες στημένες μπάλες θα βρει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα; Αυτό είναι ένα από τα κρισιμότερα στοιχεία του αγώνα της Κυριακής. Όχι το μόνο, αλλά ένα από τα σημαντικότερα. Είμαι πολύ βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει πολύ καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό του. Θα είναι η ομάδα που πιο εύκολα θα δημιουργήσει εφόσον βέβαια προσέξει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό προσέχοντας και τις αμυντικές μεταβάσεις. Το ποδόσφαιρο όμως είναι… στιγμές, τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες και την Κυριακή μία από αυτές σχετίζεται άμεσα με το τι θα σφυρίζει ο πολύ άπειρος διαιτητής που αδικαιολόγητα όρισε στην Τούμπα ο Κλάτενμπεργκ.

Ο ορισμός αυτός, στο συγκεκριμένο ματς, σε ένα τέτοιο άδειο ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακο, σημαίνει δύο πράγματα. Είτε ανικανότητα, είτε σχέδιο. Δεν υπάρχει καμία άλλη δικαιολογία. Δεν γίνεται εδώ και δύο χρόνια ο Κλάτενμπεργκ να βρίσκει κορυφαίους διαιτητές για τα πιο μεγάλα ελληνικά ντέρμπι και τώρα, εντελώς ξαφνικά να φέρνει πιο έμπειρο διαιτητή στο Ιωνικός-Ατρόμητος παρά στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

* Και κάτι άσχετο. Τι θυμήθηκα τώρα… Καλοκαίρι του 2009. Ήταν 14 Αυγούστου, παραμονή της μεγάλης γιορτής. Ο ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη είχε τον Σάντος προπονητή, με συμβόλαιο το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2010. Ήταν δύσκολη η συγκυρία. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλά, είχε χάσει εντός από τη Βαλερένγκα, υπήρχε αμφισβήτηση στον προπονητή ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια, ενώ η ομάδα ετοιμάζονταν για τα επόμενα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς. Υπήρχε ένταση και κρίση στον ΠΑΟΚ! Και τι σκέφτηκαν οι «σατανάδες» της ΠΑΕ και ο Πορτογάλος δάσκαλος, εκείνη ακριβώς τη στιγμή; Να παρουσιάσουν μία ψεύτικη ανανέωση συμβολαίου για άλλα 3 δύο χρόνια! Όχι! Δεν είχαν συμφωνήσει στην πραγματικότητα. Το «έστησαν» και το πλάσαραν έτσι για να πείσουν πόσο καλά πήγαινε η συνεργασία τους, με σκοπό να σταματήσουν και τις όποιες αντιδράσεις-αμφιβολίες υπήρχαν μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και έξω από αυτά. Έπρεπε να το κάνουν και να το παρουσιάσουν εκείνο το συγκεκριμένο timing.

Το κόλπο «έπιασε» όλοι ηρέμησαν και ο ΠΑΟΚ έκανε καλή χρονιά. Το ερχόμενο καλοκαίρι βέβαια η συνεργασία τελείωσε όπως προέβλεπε και το κανονικό-αρχικό συμβόλαιο που ποτέ δεν είχε διαφοροποιηθεί…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.