Μαρτίνς, για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου!

Μαρτίνς, για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου!

Μαρτίνς, για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο Gazzetta την επέκταση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς.

Είναι αυτό που λέμε, πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις. Γιατί να άλλαζε τη «συνταγή Μαρτίνς» ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό;

Οκ, πάντοτε μπορεί να σου προκύψει και το καλύτερο, ωστόσο αν θέλεις να είσαι ρεαλιστής, πόσο καλύτερο μπορεί να σου προκύψει, από τρεις σερί πρωταθληματικές σεζόν (με δύο κατακτήσεις κι ένα +9 στα μισά της τρίτης διαδρομής), ένα νταμπλ (ένα ακόμη τελικό Κυπέλλου και ακόμη στη μάχη και για ένα δεύτερο νταμπλ) και τέσσερις σεζόν με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ;…

Με τον Μαρτίνς στο τιμόνι, έχουν ήσυχο το κεφάλι τους στον Ολυμπιακό. Κι αυτό έχει τεράστια σημασία για ένα καράβι τόσο μεγάλο. Οι πάντες ξέρουν ότι μιλάμε για την πιο δύσκολη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις πιο δύσκολες στην Ευρώπη-ας φαίνεται υπερβολή, ρωτήστε τον Βαλβέρδε, που έχει δουλέψει στην Μπαρτσελόνα, αλλά και τον Μάρκο Σίλβα, που είναι στους πάγκους αγγλικών ομάδων όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, όπως και Λεονάρντο Ζαρντίμ, που πήρε πρωτάθλημα στη Γαλλία με τη Μονακό.

Όταν λοιπόν έχεις βρει ένα προπονητή κι έχεις ήσυχο το κεφάλι σου, θα το σκεφτείς δέκα φορές για να τον αλλάξεις και δεν θα χρειαστεί να το σκεφτείς δέκα φορές για να τον κρατήσεις! Ο Μαρτίνς κάνει τη δουλειά: πρωταθλητισμό, προκρίσεις στην Ευρώπη, ανάδειξη παικτών. Τον θέλει ο κόσμος, έχει συμπάθειες στους πάντες μέσα στο σύλλογο, κρατάει τα αποδυτήρια με τη βοήθεια των Γάλλων (Καρεμπέ, Μοντέστο) και των Ελλήνων (Τοροσίδη, Αβραάμ) κι αναδεικνύει η, εξελίσσει ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, αλλά πώς θα είχες τον καλύτερο στην Ελλάδα; Πάντοτε υπάρχουν υπέρ και κατά σε μία τέτοια σχέση, τα βάζεις στη ζυγαριά, βλέπεις το αποτέλεσμα κι αποφασίζεις. Ναι, πολλά εκατομμύρια (μεταξύ των οποίων 12 «μαζεμένα», νούμερο τεράστιο για δεδομένα ελληνικού κλαμπ) μοιάζει να πετάχτηκαν στις μεταγραφές των Λοβέρα, Πέπε και Ονιεκουρού! Από την άλλη, με τον ίδιο άνθρωπο στον πάγκο ο Ολυμπιακός έκανε προκρίσεις στην Ευρώπη επί τέσσερις συνεχόμενες σεζόν που του έφεραν κέρδη πάνω από 100 εκ. Ευρώ…Κι έγιναν πωλήσεις σχεδόν 50 εκ. Ευρώ (των Τσιμίκα, Ποντένσε, Σα, Γκιγέρμε)…Και προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία όπως των Μαντί, Αγκιμπού, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, ακόμη και των Μασούρα, Μπουχαλάκη, ο δε Σισέ φέτος έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας του. Μιλάμε για παίκτες που μπορεί να μην τους έφερε όλους ο ίδιος ο Πέδρο, αλλά αυτός τους έδωσε την ευκαιρία και τους καθιέρωσε κι άρα τους ανέπτυξε και τους ανέδειξε…Με άλλους δεν έκανε το ίδιο (π.χ. Μάρκοβιτς, Τσούμιτς, Γιάννης Μασούρας), αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είναι εύκολο να το πετυχαίνεις με όλους…

Έχασε το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν, ας σκεφθούμε όμως ότι τότε ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την «εξυγίανση» στο πιο σκληρό της πρόσωπο…Δεν μας άρεσε που έχασε πέρυσι το νταμπλ μέσα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ, ούτε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Λαμία!...Πολύ περισσότερο ο αποκλεισμός το καλοκαίρι από τη Λούντογκορετς στο Τσάμπιονς Λιγκ…Έκανε, όμως, τόσες πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλα τα μέτωπα...

Μαρινάκης - Μαρτίνς

Ήδη, τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό για ένα προπονητή είναι πολλά-υπερβολικά πολλά! Κι ο Μαρτίνς πριν καν τελειώσει η τέταρτη σεζόν εξασφάλισε συμβόλαιο για άλλα δύο! Με βάση τα δεδομένα του κλαμπ και γενικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό είναι…εκτός πραγματικότητας! Αγγίζει τα όρια του απίστευτου! Αν το έλεγε κανείς το Πάσχα του 2018, που υπέγραψε για πρώτη φορά ο Πέδρο, θα τον βγάζαμε, εύκολα, τρελό! Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος έχει μία αξία, δουλεύει, έχει ένα τιμ και πιθανότατα έχει κι άστρο! Επίσης προφανές είναι ότι τον βοηθάει πάρα πολύ ο Μαρινάκης, στηρίζοντας τον σε κάθε φάση και με κάθε τρόπο-διαφορετικά θα ήταν απίθανο να πετύχει οποιοσδήποτε προπονητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις ιδιαιτερότητες (ας τις πούμε έτσι) που έχει.

Κι ας το πάρουμε και λίγο αλλιώς-ας σκεφθούμε το ρίσκο να έψαχνε ο Ολυμπιακός άλλο προπονητή. Τι θα έβρισκε; Θα του «έβγαινε»; Πόσο θα στοίχιζε η περίοδος προσαρμογής του; Τι εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, θα παρουσίαζε η καινούργια συνεργασία; Τώρα, ξέρεις τι έχεις. Ξέρεις ότι υπάρχει στην ομάδα σου ένας καλός προπονητής, με τον οποίο μπορείς να συνεννοηθείς (κάτι που δεν ίσχυε π.χ. με τον Πάουλο Μπέντο, επίσης καλός προπονητής, αλλά με αδυναμία στη συνεννόηση), ένας προπονητής που συνεργάζεται με τον Μοντέστο στις μεταγραφές και δεν πάει ο ένας να την φέρει στον άλλο, επιπλέον ένας προπονητής που δεν θα δώσει αφορμές στα media για αρνητικά σχόλια και, κάτι ακόμη πιο σημαντικό, έχει καλή χημεία και με τον κόσμο του Ολυμπιακού-δεν…τρελαίνονται όλοι για τον Πέδρο, έχει κι αυτός κάποιες αντιπάθειες, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Εγώ λέω, μακάρι να συνεχίσει κι άλλα χρόνια στον Ολυμπιακό ο Πέδρο. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό θα σημαίνει ότι ο ολυμπιακός θα πηγαίνει καλά. Απλά, το εγκώμιο είναι εγκώμιο και η κριτική είναι κριτική! Άλλωστε, οι απαιτήσεις είναι πάντοτε πιο μεγάλες, όσο παραπάνω μένει ένας προπονητής σε μία ομάδα!

Τα δύο προηγούμενα συμβόλαια του ο Μαρτίνς τα είχε υπογράψει Μάη μήνα, τόσο το 2018, όσο και το 2020, παρότι είχε συμφωνήσει νωρίτερα, ειδικά για το δεύτερο πολύ νωρίτερα. Αυτό το υπέγραψε από το Γενάρη.

Άσχετο: O Ζαχάβι ήταν χθες στην Αθήνα και έκανε όλα τα διαδικαστικά του νέου συμβολαίου του Μαρτίνς. Όπως σας έχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο, ο φημισμένος μάνατζερ είναι ο νέος ατζέντης του Πέδρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.