Αστέρας Τρίπολης: Με άμυνα μπετό και πλουραλισμό στους σκόρερ βλέπει play off

Αστέρας Τρίπολης: Με άμυνα μπετό και πλουραλισμό στους σκόρερ βλέπει play off

bet365

Ο Αστέρας έχει καταφέρει με τρεις σερί νίκες να βρεθεί στην 6άδα και να είναι κι αυτός στους βασικούς διεκδικητές μίας θέσης που οδηγεί στα play off!

Από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Γενάρη, ο Αστέρας έχει δώσει 7 ματς (σ.σ. έχει αναβληθεί το ματς με τον Ολυμπιακό λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στους πρωταθλητές Ελλάδας).

Σ' αυτό το πρόγραμμα αγώνων, οι κιτρινομπλέ έχουν ηττηθεί μόλις δύο φορές. Στη Θεσσαλονίκη, από τον Αρη με 1-0 και τον ΠΑΟΚ με 3-2.

Το 2022 έχει μπει ονειρεμένα για την ομάδα του Ράσταβατς.

Το πρόγραμμα τα έφερε έτσι ώστε οι Αρκάδες να δώσουν τρία εντός έδρας ματς. Και κατάφεραν να βγάλουν την αποστολή εις πέρας νικώντας και τα τρία. Και μάλιστα, στο ένα εξ αυτών τον ΟΦΗ με τον οποίο πλέον έχουν ίδιους βαθμούς (26) και φαίνεται ότι η μάχη μεταξύ τους για τα πλέι οφ θα είναι μεγάλη.

Από κοντά είναι κι ο ΠΑΣ Γιάννινα με 25 βαθμούς, ενώ ο Άρης που θα τα δώσει όλα έχει 23.

Πώς ο Αστέρας έφτασε όμως να είναι εκεί ψηλά και να έχει πλέον πολύ ζεστές πιθανότητες να είναι και φέτος στην 6άδα;

Αρχικά, ο Μίλαν Ράσταβατς δεν κάνει πειράματα. Ξέρει πολύ καλά την ομάδα του, οι παίκτες από την άλλη γνωρίζουν τα «θέλω» του προπονητή τους και αυτό δίνουν σε κάθε ματς.

Τρία ματς... τρία σερί μηδέν στην άμυνα

Κομβικό ρόλο έχει το μηδέν στην άμυνα. Ο Παπαδόπουλος πίσω έχει κατεβάσει ρολά. Δεν περνάει τίποτα, ενώ η άμυνα έχει τα ίδια πρόσωπα. Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι σταθερός στόπερ και στα τρία αυτά ματς. Αλβαρες αριστερά και Καρμόνα δεξιά, ο Ατιένθα στα ματς με ΟΦΗ και Βόλο κι ο Καστάνιο στο χθεσινό.

Όλοι αυτοί μεταξύ τους φαίνεται ότι βρίσκονται με... κλειστά μάτια. Ξέρουν να παίζουν τη γραμμή τους με τέτοιον τρόπο ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να βρει πολλές καλές στιγμές για γκολ. Κι όταν θα τις βρει ο «Παπ» θα κάνει αυτό που πρέπει.

Τρία ματς... τρεις σκόρερ

Με τον ΟΦΗ, ο Ριέρα ήταν ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε τη νίκη με το γκολ του στο 38'. Απέναντι στον Βόλο ο Σόνι ήταν αυτός που στο 41' έδωσε τη λύση.

Με τον Απόλλωνα, έπρεπε να έρθει το πόδι του Βαλιέντε για να μπει η σφραγίδα στην τρίτη σερί νίκη και μάλιστα στο 89'.

Καρμόνα, δύο ασίστ... 6 βαθμοί

Ο Ισπανός μπακ ήρθε να καλύψει το κενό του Κώτσιρα. Βαρύ το φορτίο αλλά τα έχει καταφέρει και με τα παραπάνω. Σε 15 ματς έχει ήδη 4 ασίστ. Μάλιστα, με τον ΟΦΗ και με τον Απόλλωνα από το πόδι του ήρθαν... 6 βαθμοί!

Πλουραλισμός στους σκόρερ

Ο Σονί φυσικά είναι αυτός που ξεχωρίζει στην κιτρινομπλέ λίστα των σκόρερ με 6 γκολ.

Ωστόσο, η ομάδα έχει βρει τους σκόρερ που έψαχνε. Σύνολο είναι άλλοι επτά, οκτώ στο σύνολο.

Ριέρα και Κρέσπι έχουν από τρία γκολ, ο Μπαράλες δύο ενώ από ένα έχουν οι Βαλιέντε, Τίλικα, Σίτο και Χριστόπουλος.

Photo Credits: asterastripolis.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα