Ακαδημίες-Ολυμπιακός: Ο Ανιγκό είναι εδώ και «ψήνει» Βαλμπουενά

Ακαδημίες-Ολυμπιακός: Ο Ανιγκό είναι εδώ και «ψήνει» Βαλμπουενά

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες-Ολυμπιακός: Ο Ανιγκό είναι εδώ και «ψήνει» Βαλμπουενά

bet365

Ο νέος επικεφαλής των ακαδημιών του Ολυμπιακού έχει ήδη πιάσει δουλειά και θέλει δίπλα του τον συμπατριώτη του. Τι θα γίνει με τον Ελευθεριάδη; Το Gazzetta έχει το ρεπορτάζ.

Η εποχή Ζοζέ Ανιγκό άρχισε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Παρότι εκκρεμούν οι επίσημες ανακοινώσεις, ο Γάλλος πρώην προπονητής του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Σε κάθε νέα «περιπέτεια» το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι συνεργάτες κι έτσι ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά! Οι δυο τους συνδέονται εδώ και χρόνια με σχέση φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης. Ο Ανιγκό ήταν αθλητικός διευθυντής της Μαρσέιγ από το 2005 έως το 2014 και μία από τις πρώτες σπουδαίες κινήσεις του ήταν η απόκτηση ενός 22χρονου άσημου παίκτη της Λιμπούρν, του Ματιέ Βαλμπουενά το 2006. Θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα οκτώ χρόνια με απολογισμό ένα πρωτάθλημα, τρία League Cup και ένα Super Cup Γαλλίας και το 2014 θα αποχωρήσουν αμφότεροι.

Μια πενταετία μετά, το 2019, οι δρόμοι τους ενώθηκαν ξανά. Ο 60χρονος Γάλλος συνεργάστηκε με το Φρανσουά Μοντεστό στον Ολυμπιακό και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση του Βαλμπουενά που είχε μείνει ελεύθερος από τη Φενερμπαχτσέ. Το έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Ματιέ ο οποίος είναι πλέον 37,5 ετών, το καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιό του και δύσκολα θα συνεχίσει να παίζει. Όμως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ολυμπιακός έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ μίας μελλοντικής συνεργασίας. Εάν αυτή θα ξεκινήσει από τις ακαδημίες, είναι κάτι που θα φανεί σε λίγο καιρό, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Πάντως αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Ανιγκό, ο οποίος έχει ήδη πιάσει δουλειά. Την περασμένη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, γνώρισε αρκετό κόσμο και είχε την πρώτη του επαφή με τους προπονητές των τμημάτων της Super League, το Σωτήρη Συλαϊδόπουλο (Κ19), το Δημήτρη Μαυρογενίδη (Κ17) και τον Τάσο Πάντο (Κ15), ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Το Σάββατο (22 Ιανουαρίου) είδε τον αγώνα Κ19 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3, στο γήπεδο της Προοδευτικής. Ήταν παρουσία... ινκόγκνιτο με πολιτικά, σκούφο, κασκόλ, μάσκα και συνοδευόταν από άνθρωπο των ακαδημιών με φόρμα του Ολυμπιακού.

Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με το Θόδωρο Ελευθεριάδη. Ο νυν τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας ίσως παραμείνει, αλλά σε άλλο πόστο και ασφαλώς δεν θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Πληροφορίες του gazzetta μέσα από τους ξενώνες του Ρέντη αναφέρουν ότι ο τρόπος με τον οποίο μιλάει τις τελευταίες ημέρες στα παιδιά δείχνει... αποχαιρετισμό. Αυτό που τους λέει είναι ότι δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος αν θα μείνει. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την άφιξη Ανιγκό, ούτε έχει ενημερώσει τον Ελευθεριάδη για το πλάνο. Επίσης, είναι δεδομένο ότι μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο επιτελείο, αφού ο νέος επικεφαλής θέλει να παρακολουθήσει όλα τα τμήματα, να αποκτήσει προσωπική και σφαιρική άποψη, πριν αποφασίσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα