ΑΕΚ: Τα δεδομένα και η διαχείριση του Γιαννίκη ενόψει συνέχειας

ΑΕΚ: Τα δεδομένα και η διαχείριση του Γιαννίκη ενόψει συνέχειας

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα δεδομένα και η διαχείριση του Γιαννίκη ενόψει συνέχειας

bet365

Ποιους πρόκειται να έχει στη διάθεσή του ο τεχνικός της ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο σε σχέση με τα πολλά προβλήματα που είχε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η διαχείριση λόγω των συνεχόμενων αγώνων και οι απουσίες που προκύπτουν στον ορίζοντα.

Η ΑΕΚ πήγε με πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών στο ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ωστόσο παρά το 0-0 δεν έφυγε ικανοποιημένη λόγω των ευκαιριών που χάθηκαν. Κάτι που τόνισε και ο Αργύρης Γιαννίκης στις δηλώσεις του στη NOVA, όπου υπογράμμισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, αλλά απογοητευμένος για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν βρήκε τουλάχιστον ένα γκολ.

Πριν την καθοριστική ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πηγαίνει την Κυριακή (23/1 - 17:15) στο Περιστέρι για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, με τον Γιαννίκη να καλεί τους παίκτες του να καταθέσουν και την ψυχή τους. Γενικότερα η ΑΕΚ έχει πολλά και σημαντικά ματς μπροστά της κάθε τρεις μέρες και ο Γιαννίκης θέλει να έχει διαθέσιμους όσο περισσότερους παίκτες είναι δυνατό. Και σίγουρα είδε με ικανοποίηση τόσο τον Αραούχο, όσο και τον Άμραμπατ να μπαίνουν το πρωί της Παρασκευής σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης στα Σπάτα.

Οι επιστροφές ενόψει Ατρόμητου και συνέχειας

Αραούχο και Άμραμπατ πανηγυρίζουν

Σε σχέση με τις πολλές απουσίες που αντιμετώπισε στο παιχνίδι της Τούμπας, ο Γιαννίκης για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο βλέπει τους Στάνκοβιτς, Άμραμπατ και Αραούχο να επανέρχονται, αν και ο τελευταίος έχει χάσει πολλές προπονήσεις και το πιο λογικό είναι να στοχεύει σε ενδεκάδα για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Έτσι οι τρεις που ταλαιπωρούνται τις τελευταίες μέρες από κορονοϊό συν τον Σάκχοφ που δεν μπήκε με τους υπόλοιπους σήμερα είναι τα δεδομένα προβλήματα αυτή τη στιγμή ενόψει Περιστερίου. Κι αυτό μετά και από τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού που έγιναν γνωστά το απόγευμα της Παρασκευής και ήταν όλα αρνητικά, κάτι που έφερε ανακούφιση στον Γιαννίκη.

Η διαχείριση και η αντιμετώπιση των νέων απουσιών

Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί και Χατζισαφί στην ΑΕΚ

Ο 41χρονος τεχνικός λόγω των συνεχόμενων και απαιτητικών ματς που ακολουθούν κάθε τρεις μέρες θα πρέπει να κάνει μια διαχείριση στο ρόστερ ώστε να έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια την ομάδα του σε κάθε παιχνίδι. Έτσι όσο το δυνατόν λιγότερα -αν όχι καθόλου- κρούσματα κορονοϊού σίγουρα θα τον άφηνε εξαιρετικά χαρούμενο. Από τη στιγμή μάλιστα που για τα παιχνίδια μετά τον Ατρόμητο θα κληθεί να αντιμετωπίσει νέες δεδομένες απουσίες με τους Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί και Χατζισαφί να καλούνται στην Εθνική Ιράν για τα ματς των Προκριματικών του Μουντιάλ και να χάνουν τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Βόλο και Άρη.

Το ιδανικό λοιπόν για τον Γιαννίκη θα ήταν οι απουσίες το επόμενο διάστημα να μείνουν εκεί, αφού επιστρέψουν και οι παίκτες που νόσησαν από κορονοϊό αλλά και ο Σάκχοφ, ώστε να έχει ευελιξία κινήσεων. Για παράδειγμα με τον Ανσαριφάρντ να απουσιάζει από βδομάδα, ο Αραούχο που αντιμετώπισε πρόσφατα μυϊκούς σπασμούς στη μέση θα πρέπει να είναι στο 100% για ένα σερί τουλάχιστον τριών ματς, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε περίπτωση που τελικά πάνε στο Ιράν τόσο ο Μοχαμαντί, όσο και ο Χατζισαφί, ο Γιαννίκης θα πρέπει να βρει λύση είτε με τον Μιτάι, είτε με τον Τζαβέλλα που αγωνιζόταν παλιότερα στη θέση.

Το πρόγραμμα «βουνό» που ακολουθεί

Οι παίκτες της ΑΕΚ στην Τούμπα

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή (23/1) τον Ατρόμητο, στη συνέχεια υποδέχεται την Τετάρτη (26/1) τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου, έπειτα φιλοξενεί την Κυριακή (30/1) τον Βόλο, ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τον Άρη (2/2), έπειτα το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης (6/2) και στη συνέχεια το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/2) στο Καραϊσκάκη, ενώ αν έχει προκριθεί στο Κύπελλο, ενδιάμεσα των δύο τελευταίων αγώνων θα μπει και ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου. Με λίγα λόγια ακόμα και επτά ματς σε τρεις εβδομάδες.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα