Η Α.Ε.Κ. και η περίπτωση του Ασκασίμπαρ!

Η Α.Ε.Κ. και η περίπτωση του Ασκασίμπαρ!

Γιώργος Τσακίρης
Η Α.Ε.Κ. και η περίπτωση του Ασκασίμπαρ!

bet365

Ένας Αργεντινός μέσος από την Μπουντεσλίγκα με φουλ ένταση, συμμετοχή στο κουβάλημα της μπάλας και το προωθητικό παιχνίδι, τον οποίο κοιτάζει η Ένωση...

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής ενός μέσου δεν έχει επιτευχθεί για την ΑΕΚ. Λογικό... Τα δεδομένα της αγοράς, των διαθέσιμων από την Ένωση και των επιλογών μιας και ψάχνει για βασικό, δεν βοηθούν στο να μετατραπεί σε εύκολη τόσο η αναζήτηση όσο και κύρια η εύρεση του εκλεκτού! Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν προταθεί, που έπαιξαν και εξακολουθούν να... παίζουν και κάποιες που προσπαθεί το team των μεταγραφών της ομάδας να τρέξουν πιο άμεσα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα χαφ και παίζει στην Μπουντεσλίγκα (στην Χέρτα Βερολίνου για την ακρίβεια) και μοιάζει να αρέσει και να απασχολεί την ΑΕΚ είναι ο Σαντιάγο Ασκασίμπαρ. Πρόκειται για έναν μέσο (βραχύσωμο) ο οποίος σύντομα θα γίνει 25 ετών, πολλά υποσχόμενο ταλέντο όταν πίσω στο 2017 έκανε το άλμα από την Λατινική Αμερική στην Γερμανία για την Στουτγκάρδη.

Ξεχωρίζει για το φουλ ένταση παιχνίδι του, παίζει κύρια ως αμυντικός μέσος, έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών να κουβαλάει και να προωθεί σωστά την πρώτη μπάλα απ' την άμυνα. Αυτά τα δυο ήταν τα βασικά στοιχεία που έψαχνα στην γερμανική ομάδα, ένταση και δυνατότητα προωθητικού παιχνιδιού, να τον εντάξει στο δυναμικό της από την Εστουδιάντες. Αυτά τα στοιχεία ξεχώρισαν και οι γερμανικές ομάδες και τον απέκτησαν, πρώτα η Στουτγκάρδη δίνοντας 6 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Αργεντινής για να τον κάνει δικό της.

Εννοείται πως εφόσον προχωρήσει το θέμα θα πρόκειται για δανεισμό και αν τοποθετηθεί ρήτρα αγοράς θα έχει ένα σχετικά μεγάλο... ταβάνι, αυτό τουλάχιστον δύναται να πράξει η ΑΕΚ τούτη τη μεταγραφική περίοδο, είτε πρόκειται για τον Σαντιάγο Ασκασίμπαρ είτε για άλλον ποδοσφαιριστή στη θέση, αλλά και πάλι οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι δεν αποτελεί αγκάθι, ή δυσκολία αν προτιμάει κανείς, ο δανεισμός και τον προτιμούν πολλές ομάδες στην Ευρώπη για τους παίκτες τους, νέο πρόβλημα όμως για τέτοιες κινήσεις είναι ο Covid 19!

Η πανδημία και τα ζητήματα της Χέρτα

γιαννικης

Σωστά διαβάζετε... Η πανδημία έχει επηρεάσει και το ενδεχόμενο παραχώρησης ποδοσφαιριστών από τη μία ομάδα στην άλλη. Διότι ανά αγωνιστική τούτη την περίοδο που είμαστε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη σε έξαρση της «Όμικρον» οι ομάδες στερεύουν από επιλογές και αναγκάζονται να μην δανείζουν ποδοσφαιριστές ακόμη και αν επεδίωκαν κάτι τέτοιο... Συνιστά ένα επιπλέον εμπόδιο για τις ομάδες (όπως η ΑΕΚ) που επιχειρούν να δανειστούν παίκτη.

Μια εύκολη αναζήτηση στο διαδίκτυο και στο τσεκάρισμα του 25χρονου Αργεντίνου μέσου της Χέρτα θα σας δημιουργήσει απορίες για το αν δύναται να απασχολήσει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής την ΑΕΚ. Μάλιστα στην αρχή θα σκεφτεί κανείς (όπως εγώ) πως «καλά μας δουλεύουν»; Διότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που η Χέρτα έδωσε 10 εκατ. ευρώ στην Στουτγκάρδη όταν εκείνη υποβιβάστηκε για να τον αποκτήσει. Δεν τα λες λίγα λεφτά... Άρα λογικό το συμπέρασμα: που πας ρε ΑΕΚ;

Σωστά έως εδώ! Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο: αλλά! Διότι προκύπτουν και άλλα θέματα από το ψάξιμο για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ειδικά αν έχει φίλους όπως ο Λευτέρης Ντανοβασίλης, οι οποίοι γνωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια για το τι συμβαίνει σε κάθε ένα από ΟΛΑ τα γερμανικά club. H ομάδα του Βερολίνου έχει πολλά ζητήματα αφού προκύπτει χαμούλης σε κάθε Δ.Σ τη στιγμή που έφυγε ο πρόεδρος του club. Ταυτόχρονα άλλαξαν προπονητή και τεχνικό διευθυντή όπου ανέλαβε ο Μπόμπιτς.

Ο τελευταίος (Μπόμπιτς) σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τις δημόσιες τοποθετήσεις του έχει σκοπό και στόχο να τα αλλάξει όλα. Βλέπετε εκεί, στην Χέρτα Βερολίνου, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε και αντιλαμβανόμαστε, λεφτά υπάρχουν (σε αντίθεση με τη χώρα μας και τις ομάδες μας) και για χασούρα και για να διατεθούν για την επιπλέον ενίσχυση της ομάδας. Ο Μπόμπιτς πήγε στην Χέρτα τεχνικός διευθυντής από την Άιντραχτ διότι ήταν στενός φίλος του προέδρου ο οποίος όμως αποχώρησε τελικά προ ημερών, στα τέλη του 2021. Ενάμιση μήνα νωρίτερα είχαν αλλάξει ΚΑΙ προπονητή (απολύθηκε 29 Νοεμβρίου ο Νταρντάι που δεν είχει κλείσει χρόνο και πήγε ο Κορκούτ).

Προφανώς γι' αυτό όταν ρώτησα σχετικά για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αν «γίνεται να παίζει η περίπτωσή του για την ΑΕΚ έστω με τη μορφή δανεισμού ενώ παίζει φουλ στην Χέρτα;», μου απάντησαν πολλά στόματα με βεβαιότητα: «ναι, εύκολα μπορεί να γίνει και θα τον ξέρει καλά ο Γιαννίκης», λεπτομέρεια η τελευταία που ισχύει και αν παίζει η περίπτωσή του έχει συμμετοχή στην υπόθεση ο Έλληνας κόουτς. Από την ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν ασχολούνται με την περίπτωση του... Πως δεν τον εξετάζουν καν!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα