Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τον... βύθισε με Φαν Βέερτ! (vids)

Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τον... βύθισε με Φαν Βέερτ! (vids)

bet365

Ο μόνιμος σκόρερ του Βόλου, Φαν Βέερτ... καθάρισε και πάλι. Ο Ολλανδός φορ πέτυχε ένα ακόμη γκολ οδηγώντας τους Θεσσαλούς στο «εξ αναβολής» 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, αφήνοντας τον «βυθισμένο» στην βαθμολογική ουρά.

Το γκολ του Φαν Βέερτ ήταν αυτό που έκρινε τα πάντα στον Βόλο. Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς, ο Ολλανδός... κίλερ «σκότωσε» τον Απόλλωνα και τον άφησε στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 9 βαθμούς.

Από την άλλη, η ομάδα του Βόλου είναι στους 21 βαθμούς και στο -5 από την 6άδα. Εδειξε εμφανώς βελτιωμένη εικόνα η Ελαφρά Ταξιαρχία, αλλά τίποτα παραπάνω καθώς φαίνεται να χρειάζεται πολλή δουλειά στην αποτελεσματικότητα.

Διάθεση να πιέσει ο Απόλλων

Στο πρώτο 10λεπτο μόνο ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε να έχει διάθεση να πιέσει προς το μισό του αντιπάλου. Ωστόσο, δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να γίνουν απειλητικοί. Η ομάδα των Αθηνών, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση, ούτε έκανε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να... ιδρώσει.

Ισορρόπησε ο Βόλος και 1-0

Από το 12' και μετά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα, ανέβασαν την πίεσή τους και άρχισαν να... στρώνουν έδαφος για το 1-0. Στο 19' ο Βόλος κέρδισε πέναλτι, ο βοηθός όμως υπέδειξε σωστά οφσάιντ κατά του Φαν Βέερτ και έτσι μετά από τον έλεγχο από το VAR το ματς συνεχίστηκε.

Στο 22' ο Φαν Βέερτ έπιασε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Βέρχουλστ έδιωξες σε κόρνερ.

Τελικά, το 1-0 ήρθε από τον Ολλανδό στο 23'! Φεράρι τροφοδότησε με μια καταπληκτική σέντρα τον Φαν Βέερτ και ο Ολλανδός με κοντινή προβολή σημείωσε το 11ο τέρμα στην καριέρα του στη Super League Interwetten.

Από εκεί και πέρα, ο Βόλος πήρε τον έλεγχο στο ματς μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. Στο 33' υπήρξε μια φάση διαρκείας χωρίς όμως να γίνει τελική στην εστία του Βέρχουλστ.

Στο 39' ο Αλχο αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο κι ο Πουρίτα πήρε τη θέση του.

Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή, με τον Ρεγκατέν να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Βέρχουλστ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Mπήκαν με αλλαγές

Ο Γκρότε στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε την ομάδα του με αλλαγή. Αντί του Γιακιμόβσκι πέρασε στο ματς τον Τουτουαρίμα, ενώ ο Μπράτος προέβη στη δεύτερή του αλλαγή με τον Ορόζ να αντικαθιστά τον Ρεγκατέν.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν με όρεξη και στο 50' έκαναν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στην αντίπαλη εστία, με τη σέντρα του Φεράρι να περνάει απ' όλους και να καταλήγει άουτ. Λίγο αργότερα ένα στημένο του Ορόζ κατέληξε στην αγκαλιά του Βέρχουλστ.

Ο Απόλλων, για πρώτη φορά βρέθηκε στην αντίπαλη εστία στο δεύτερο 45λεπτο στο 54', με τον Μαρτίνες να βρίσκει ωραία τον Σλίβκα αλλά ο Πουρίτα πρόλαβε να διώξει πριν γίνει επικίνδυνος ο αντίπαλός του.

Εδωσαν φρεσκάδα Γιαννιώτας-Φατιόν, αλλά τίποτα παραπάνω

Στο 62' η διπλή αλλαγή του Γκρότε με τους Φατιόν και Γιαννιώτα λειτούργησε ευεργετικά. Τουλάχιστον, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα και ανέβασαν την πίεσή τους.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Κότνικ έκανε λανθασμένη έξοδο αλλά η κεφαλιά που πρόλαβε να πάρει ο Μπρούνο Άλβες δεν κατεθύνθηκε προς την εστία και στη συνέχεια έδιωξε η άμυνα του Βόλου.

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε ανήκε στην ομάδα του Βόλου. Ο Πουρίτα δοκίμασε το πόδι του από ένα καλό σημείο, αλλά δεν είχε ισορροπία κι ο Βέρχουλστ μπλόκαρε εύκολα.

Μέχρι το τέλος του ματς δεν είδαμε κάποια μεγάλη φάση, ο Βόλος είχε τον έλεγχο του ματς και τελικά έφτασε στη νίκη, δίνοντας στον Απόλλωνα ακόμα μία σπρωξιά προς τον υποβιβασμό (9 βαθμοί σε 16 ματς).

MVP: Ο Φαν Βέερτ έκρινε την αναμέτρηση, πετυχαίνοντας το 11ο φετινό του τέρμα. Ο Ολλανδός είναι η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος και φυσικά το έδειξε και σήμερα αφού σε μία φάση κατάφερε να δηλώσει «παρών» και να δώσει στην ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο, ενώ βυθίζει την ομάδα των Αθήνων ακόμα πιο πολύ.

Στο ύψος του: Ο Βέρχουλστ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά όσες φορές μπήκαν στην εστία του οι Βιλιώτες φρόντισε να καθαρίσει, ενώ στο γκολ δεν είχε ευθύνη.

Αδύναμος κρίκος: Στη φάση που έκρινε το ματς, ο Μπρούνο Άλβες βλέπει τον Φαν Βέερτ να του φεύγει στην πλάτη και να του κάνει το γκολ. Με την εμπειρία του, ο Πορτογάλος, θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση.

Η «γκάφα»: Στο 74' παρολίγο να κάνει τραγικό λάθος ο Κότνικ, ο οποίος «έδωσε» την μπάλα στα πόδια του Σλίβκα όμως στην συνέχεια πρόλαβε με υπερένταση τον Λιθουανό. Γενικότερα τραγικά λάθη δεν υπήρχαν στο ματς.

Το «στραγάλι»: Ο Γκορτσίλας δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος. Δεν είχε εξάλλου και την πολύ δύσκολη φάση να κρίνει. Στη φάση που δεν έδωσε πέναλτι για τον Βόλο, σωστά γύρισε τη φάση καθώς υπήρχε οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Δεύτερη ήττα στο 2022 για τον Απόλλωνα, μετά το 0-3 από τον ΟΦΗ, αλλά και τα 0-0 με τον Ολυμπιακό και τον Άρη, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να είναι η ουραγός του πρωταθλήματος με μόλις μία νίκη στον απολογισμό της. Από την άλλη, ο Βόλος πανηγύρισε την 6η του νίκη στο πρωτάθλημα και ανεβαίνει στους 21 βαθμούς όντας στο -5 από την 6άδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος: Κότνικ, Ρομέρο, Γκουλέν, Αλχο (39' Πουρίτα), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (71' Ροσέρο), Ρεγκαντέν (46' Ορόζ), Φερνάντες (90' Σιέλης), Φαν Βέερτ

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι (46' Τουτουαρίμα), Ρόγκνε, Μπρούνο Αλβες, Φάμπρι Κάστρο (62' Φατιόν), Σλίβκα, Μαρτίνες (89' Σαχλί), Παμλίδης (62' Γαννιώτας), Παπαγεωργίου (76' Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης

H Bαθμολογία σε 18 αγώνες

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 43 (17 αγώνες)

2. Π.Α.Ο.Κ. 34 (17 αγώνες)

3. A.E.K. 33 (17 αγώνες)

4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 27 (17 αγώνες)

5. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 27 (18 αγώνες)

6.Ο.Φ.Η. 26 (18 αγώνες)

7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 23 (17 αγώνες)

8. ΑΡΗΣ 22 (17 αγώνες)

9. ΒΟΛΟΣ 21 (17 αγώνες)

10. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18 (17 αγώνες)

11. ΛΑΜΙΑ 14 (17 αγώνες)

12. ΙΩΝΙΚΟΣ 14 (17 αγώνες)

13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 10 (16 αγώνες)

14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 9 (16 αγώνες)

*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Σάββατο 22 Ιανουαρίου

ΟΦΗ – Παναιτωλικός (17.15)

Ιωνικός – Παναθηναϊκός (19.30)

Κυριακή 23 Ιανουαρίου

Αρης – Λαμία (15.00)

Ατρόμητος – ΑΕΚ (17.15)

Βόλος – ΠΑΟΚ (17.15)

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης (19.30)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα