Ακαδημίες: Οι πρωταγωνιστές στη Super League Κ15

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Οι πρωταγωνιστές στη Super League Κ15

bet365

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της regular season τo Gazzetta αναλύει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν, στο πρωτάθλημα της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας της Super League.

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε το καινοφανές εγχείρημα της Super League στην Κ15. Για πρώτη φορά οι ομάδες συγκρότησαν ενιαίο όμιλο, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε κάθε Σαββατοκύριακο και (τουλάχιστον) ένα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Από αυτές τις ομάδες οι τρεις έχουν ήδη διασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Final Four και μόνο μία «αγχώνεται» για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές στη διοργάνωση που θα επανεκκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου. Η ΑΕΚ διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, γεγονός που δίνει βάσιμες ελπίδες στον Άρη, τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης να προλάβουν στο «φώτο φίνις» την τετράδα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή... ΠΑΟΚ (28) και Ολυμπιακός (27) θα παλέψουν για την πρώτη θέση στο μεταξύ τους ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, στην τελευταία αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός (21) είναι τρίτος, ενώ η ΑΕΚ ακολουθεί αρκετά μακριά με 16 βαθμούς. Ο Άρης με 13, ο Αστέρας Τρίπολης με 12 και ο Ατρόμητος με 11 έχουν σημαντικές πιθανότητες, δεδομένου ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στις δύο προσεχείς αγωνιστικές. Άρα δεν είναι απίθανο να βρεθεί σε μειονεκτική θέση.

Πριν αναφερθούμε στους πρωταγωνιστές, να διευκρινίσουμε ότι σε αυτές τις ηλικίες (14 στα 15) δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για «σταρ». Όλα τα παιδιά της Γ΄ γυμνασίου (και ελάχιστα της Β΄) που συμμετέχουν στη διοργάνωση δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και εκπαιδεύονται για το επόμενο βήμα, που είναι η μετάβαση στο πολύ πιο ανταγωνιστικό επίπεδο της Κ17. Ωστόσο, από τη στιγμή που υπάρχει πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της Super League και παίκτες που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα Κ15, η ανάλυση είναι επιβεβλημένη.

παοκ 15

Οι πρωταγωνιστές

ΠΑΟΚ: Νοοτροπία winner έχουν αναμφισβήτητα οι Θεσσαλονικείς που δείχνουν ότι ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν σε κάθε αναμέτρηση, χωρίς να εντυπωσιάζουν. Η αξιοπιστία είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας του Δημήτρη Ορφανού που αποτελείται από πολλούς αξιόλογους παίκτες και πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Αυτοί που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους είναι ο Κώστας Βυρσωκινός, ο καλύτερος αριστερός μπακ της κατηγορίας, ο ταχύτατος εξτρέμ Αντώνης Τσίτσιλας και ο Βασίλης Ελευθεριάδης ένας box to box μέσος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σκορ και θέαμα για την ομάδα του Τάσου Πάντου, που όταν βρεθεί στη μέρα της δύσκολα αντιμετωπίζεται. Μακράν το πιο επιθετικό σύνολο της κατηγορίας με 40 γκολ σε 11 ματς. Ο απολογισμός αυτός οφείλεται εν πολλοίς στο δίδυμο Χαράλαμπου Κωστούλα (σέντερ φορ, γιος του Θανάση), Χρήστου Δαρβίρα (επιτελικός χαφ) που έχουν σκοράρει συνολικά 27 φορές. Οι δυο τους, δηλαδή, έχουν περισσότερα γκολ από όσα η ομάδα με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία που είναι ο ΠΑΟΚ με 23! Έχουν βέβαια και εξαιρετικούς συμπαίκτες όπως ο ουκρανικής καταγωγής μέσος Κωνσταντίνος Πλις, ενώ στην αμυντική γραμμή ξεχωρίζει ο στόπερ Βασίλης Καρακατσάλης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, ο Φώτης Παπαπαναγής εντόπισε τα «κακώς κείμενα» και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να ανταπεξέλθει σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Βέβαια, πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η άφιξη του Γιώργου Σώκου (πρώην του ΠΑΟΚ) το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας. Μαζί του, ο «ακούραστος εργάτης» στο χώρο του κέντρου, Ρόνι Ζέκα και ο τερματοφύλακας και αρχηγός, Θάνος Ζώγας. Στα «πλην» το γεγονός ότι οι «πράσινοι» ουσιαστικά παίρνουν σκοράρισμα μόνο από τρεις παίκτες (Σώκος, Γεωργόπουλος, Τσίγκας).

παο15

ΑΕΚ: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η απογοήτευση της σεζόν. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ (2007) υπήρξε το «καμάρι» των ακαδημιών της Ένωσης. Όμως κάποιες εσφαλμένες αποφάσεις του παρελθόντος (καλοκαίρι 2020) που είχαν να κάνουν με τη συρρίκνωση των τμημάτων, έφερε σε δυσχερή θέση τον Ιβάν Νεντέλκοβιτς ο οποίος πασχίζει πλέον για να «περισώσει» το... αυτονόητο: τη συμμετοχή στο Final Four. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο πρωταγωνιστής της ομάδας ήταν ο αρχηγός Δημήτρης Ανδριώτης (πρώτος σκόρερ με 4 γκολ σε μόλις 6 ματς), αφού από τότε που τραυματίστηκε η ΑΕΚ παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης. Θετικά δείγματα γραφής έχουν αφήσει επίσης ο σέντερ μπακ Σταύρος Ψυρόπουλος και ο δημιουργικός μέσος Γιάννης Σαρρής.

Οι υπόλοιποι

Όπως αναφέραμε, υπάρχουν τρεις ομάδες που απειλούν τη θέση της ΑΕΚ στο Final Four. Ο Ατρόμητος έχει τις δυνατότητες να κάνει το «3 στα 3» που θα τον φέρει σε θέση ισχύος και στην προσπάθειά του αυτή θα στηριχθεί σε παίκτες όπως ο τερματοφύλακας και αρχηγός Παναγιώτης Κατσάρας, ο μεσοεπιθετικός Ολσάρτ Σέχου και ο ρουμανικής καταγωγής χαφ Μάριος Μπουρλάκου. Από τον Άρη ξεχώρισε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Κώστας Χαρούπας, ενώ ο σέντερ φορ είναι σημείο αναφοράς στον Αστέρα Τρίπολης με τον Αλέξανδρο Τζάμαλη να έχει πετύχει το 40% των τερμάτων της ομάδας του (6 στα 15).
Η 8η ομάδα της κατηγορίας είναι ο ΟΦΗ που επέλεξε να δημιουργήσει ένα σύνολο για το μέλλον. Οι Κρητικοί είναι οι μοναδικοί που έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα οκτώ παιδιά μικρότερης ηλικίας (2008) κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη σεζόν θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

αΤΡΟΜΗΤΟς15

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα