ΠΑΟΚ: Μία και μόνη η αλήθεια για τα πέναλτι

ΠΑΟΚ: Μία και μόνη η αλήθεια για τα πέναλτι

ΠΑΟΚ: Μία και μόνη η αλήθεια για τα πέναλτι

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ και σχολιάζει τα πέναλτι που κερδίζει ο Δικέφαλος του Βορρά με αφορμή και τη χθεσινή σημαντική φάση.

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα σε σχέση με πριν ένα μήνα, έχοντας εφτά συνεχόμενες νίκες. Το σίγουρο είναι ότι κερδίζει σε αυτοπεποίθηση. Βελτιώνει και την απόδοσή του σε ένα ποσοστό. Είναι πιο ισορροπημένος. Μέχρι εκεί όμως…

Για να μην μπερδευόμαστε. Ο ΠΑΟΚ έκανε εφτά νίκες, δίνοντας έξι ματς μέσα στην Τούμπα. Η οποία παρεμπιπτόντως είναη άδεια!

Ποιους κέρδισε ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα; Τη Λίνκολν! Τη Λαμία! Τον Αστέρα! Την ΑΕΛ της δεύτερης κατηγορίας! Τον Παναιτωλικό! Χθες κέρδισε και τον ΟΦΗ. Εκτός έδρας επικράτησε του ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα. Δεν υποτιμώ κανέναν και όλες οι νίκες είναι σημαντικές. Είναι επίσης πολύ θετικό, ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει φόρα κερδίζοντας σε αυτοπεποίθηση. Αλλά… τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα και τα ντέρμπι. Τώρα θα κριθεί πολύ καλύτερα η ομάδα του Λουτσέσκου. Μέσα σε 30-40 ημέρες έχει 3 φορές την ΑΕΚ, από μία Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, ενώ θα δώσει και τα μεγάλα του ευρωπαϊκά ματς. Για να τον δούμε κι εκεί…

Χθες απέναντι στον ΟΦΗ, είδαμε έναν ΠΑΟΚ που επί 55 λεπτά δεν μπορούσε να παίξει το συνδυαστικό του ποδόσφαιρο. Εκτιμώ ότι αυτό οφείλονταν κατά πολύ και στον τρόπο με τον οποίο οι Κρητικοί παρατάχθηκαν στο γήπεδο. Εγκλώβισαν τον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα από το κέντρο και μπροστά. Όλα άλλαξαν μετά το 1-0. Ο ΟΦΗ έχασε τη συνοχή του, εκτέθηκε, έκανε πολλά λάθη, χάλασε την εικόνα του και ο ΠΑΟΚ τον τιμώρησε χάρη στην ποιότητα παικτών όπως ο Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς, ο Μπίσεσβαρ και ο Σφιντέρσκι. Το 3-0 μπορεί να μην αντικατοπτρίζει πλήρως τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο… Πολλές φορές οι στιγμές, τα αλλάζουν όλα!

Πάμε λοιπόν και στην πολύ κρίσιμη φάση όπου δεν έγινε το 0-1 από τον Τσιλιανίδη, αλλά είχαμε το 1-0 από το πέναλτι.

Κατ’ αρχάς λυπάμαι που επαγγελματίες του χώρου ΔΕΝ γνωρίζουν τους κανονισμούς. Πώς μπορούν και παίζουν ποδόσφαιρο, χωρίς να γνωρίζουν τι αλλάζει και τι ισχύει στους κανονισμούς;

Όταν η μπάλα σταματάει στο απλωμένο ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ χέρι του αμυντικού, τότε έχουμε τον ορισμό του… «βρίσκεται σε αφύσικη θέση και κάνει το σώμα μεγαλύτερο» έστω και αν πρώτα βρήκε στο δικό του σώμα. Άρα υπάρχει πέναλτι. Μα καλά; Δεν είδαν προχθές το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός; Δεν έχουν δει τόσα και τόσα ματς στην Ευρώπη; Ίδια φάση έγινε και ίδιες εξηγήσεις δόθηκαν για τον κανονισμό και πώς αυτός διαφοροποιήθηκε. Αν τους έκαναν το σχετικό σεμινάριο διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή και τις αδειοδοτήσεις, κάτι θα ήξεραν για τον κανονισμό και τις οδηγίες της FIFA στους διαιτητές.

Για ανάλογη φάση σε αγώνα Λίβερπουλ-Λιντς ο Κλάτενμπεργκ είχε εξηγήσει μιλώντας στον Αγγλικό Τύπο: «Ο Μάικλ Όλιβερ ήταν 100% σωστός στο πρώτο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ της Λίβερπουλ όταν το σουτ του Σαλάχ βρήκε πρώτα στον μηρό και στη συνέχεια στο χέρι του Ρόμπιν Κοχ. Δεν έχει σημασία εάν ο Κοχ δεν βρήκε σκόπιμα την μπάλα. Το χέρι του ήταν απλωμένο και σε αφύσικη θέση κάνοντας το σώμα του να δείχνει μεγαλύτερο».

Εδώ η δήλωση και το σχόλιο που δεν βγαίνει από το μυαλό του, αλλά από τον κανονισμό, στο σχετικό θέμα του Gazzetta.

Όλοι όσοι παίζουν και φυσικά όσοι κρίνουν, πριν μιλήσουν και εκτεθούν, ας μάθουν τον κανονισμό που ισχύει τώρα και όχι το 1995 όταν ο αξιοσέβαστος Νίκος Νιόπλιας έπαιζε ποδόσφαιρο.

Αυτό λοιπόν είναι και το ΜΟΝΟ πρόβλημα: ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ οι διαιτητές ΔΕΝ έδωσαν τα πεντακάθαρα πέναλτι με τα απλωμένα χέρια στον ΠΑΟΚ σε πρώτο χρόνο; Γιατί δεν το έδωσε προχθές ο Ζαμπαλάς με τον Παναιτωλικό; Γιατί δεν το έδωσε χθες ο Φωτιάς; Γιατί έπρεπε να παρέμβει το VAR για να διορθώσει την αδικία και τα μεγάλα λάθη κατά του ΠΑΟΚ;

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ;

Εδώ είμαστε λοιπόν…

Και επειδή γίνεται λόγος για τα πέναλτι που κερδίζει η πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος, με αφορμή και αυτές τις φάσεις, ένα μόνο πράγμα σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις:

Σκάνδαλο δεν είναι ότι στην εποχή του VAR και του τριπλοτσεκαρίσματος κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Σκάνδαλο είναι…

ΠΑΟΚ

Ότι στον αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ ο Μανούχος ΔΕΝ είδε από τα πέντε μέτρα αυτό το πάτημα στον Μπίσεσβαρ. Εδώ το VAR διόρθωσε το μεγάλο λάθος του διαιτητή.

ΠΑΟΚ

Σκάνδαλο είναι ότι ο Ισπανός διαιτητής στη Λεωφόρο ΔΕΝ έδωσε την ολοφάνερη ανατροπή στον Μιχαηλίδη. Και εδώ χρειάστηκε να έρθει το VAR σε δεύτερο χρόνο για να διορθώσει το αρχικό λάθος σε βάρος του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ

Σκάνδαλο είναι και πάλι με τον Φωτιά στα Γιάννινα, όταν δεν είδε αυτό το χέρι-πέναλτι. Και εδώ το VAR διόρθωσε το λάθος σε βάρος του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ

Σκάνδαλο είναι να μην βλέπει ο Ζαμπαλάς αυτό το χέρι στον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός και να χρειάζεται το VAR να διορθώσει το λάθος του διαιτητή κατά του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ

Και φυσικά ο Φωτιάς μαζί με την Κουρομπύλια έκαναν και πάλι λάθος χθες όταν δεν είδαν το χέρι του Βούρου σε πρώτο χρόνο και έπρεπε για πολλοστή φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη από τον VAR για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Αυτά (πάντα με στοιχεία) για να αποδεικνύεται η αλήθεια! Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τα πέναλτι που κερδίζει ο ΠΑΟΚ, αλλά ΓΙΑΤΙ οι διαιτητές σε πρώτο χρόνο κλείνουν τα μάτια και εκτίθενται με τέτοιο τρόπο από το VAR, σε τόσες πολλές και ξεκάθαρες περιπτώσεις; Τόσες πολλές φορές, πάντα με τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θέλει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Το… γιατί αποδεικνύεται. Οι άλλοι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.