ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Ξανά Κούρτιτς, ξανά νίκησε!

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Ξανά Κούρτιτς, ξανά νίκησε!

bet365

Κούρτιτς λαμπρός τον οδηγεί! Αφού το VAR έβγαλε τον ΠΑΟΚ από την δύσκολη θέση, μετατρέποντας σε υπέρ του πέναλτι το γκολ του Τσιλιανίδη, εν συνεχεία ο Κούρτιτς... ανέλαβε δουλειά, πέτυχε δύο γκολ και καθάρισε ακόμη ένα τρίποντο για τον Δικέφαλο με το 3-0 επί του ΟΦΗ, που έχει παράπονα. Βρήκε δίχτυα και ο Σφιντέρσκι.

Σε σχέση με το εξ αναβολής παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης (12/1) κόντρα στον Παναιτωλικό (2-0), ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα με το οποίο ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ.

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στην ενδεκάδα, όπως και Τσούμπα Άκπομ, ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός άλλαξε τα 2/4 της άμυνας, δίνοντας φανέλα βασικού σε Χοσέ Κρέσπο, αντί του Γιάννη Μιχαηλίδη, και στον Αντρέ Βιεϊρίνια.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην άδεια Τούμπα, λόγω της απόφασης του ΠΑΟΚ μετά τα μέτρα για τον κορονοϊό, με σκοπό να παίξουν μπάλα. Στο ξεκίνημα το ματς είχε καλό ρυθμό και ένταση, απόρροια της πίεσης ψηλά που ασκούσαν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο ΟΦΗ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο «Δικέφαλος» έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ (7’) με τον Αουγκούστο να αστοχεί απέναντι στον Βάτερμαν. Και κάπου εκεί τελείωσαν οι καλές στιγμές του στο πρώτο 45λεπτο. Ο ΟΦΗ απάντησε στο 11ο λεπτό με το σουτ του Τσιλιανίδη, ενώ στο 33' το σουτ του Τοράλ, μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Η πίεση των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί σωστά, οι περισσότεροι παίκτες του Λουτσέσκου, επιρρεπείς στο λάθος, δεν είχαν μια σωστή δεύτερη πάσα, δεν έπαιζαν σωστά στα μεσοδιαστήματα, κάθε προσπάθεια τους ήταν εύκολη υπόθεση για την άμυνα του ΟΦΗ.

To 0-1 του ΟΦΗ έγινε (πέναλτι) και... 1-0 του ΠΑΟΚ!

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… πέναλτι (του ΠΑΟΚ) και γκολ (ΟΦΗ). Μέσα σε ένα λεπτό το 0-1 έγινε… 1-0. Γίνονται αυτά; Στην εποχή του VAR όλα γίνονται. Στο 50’ ο Ζίβκοβιτς έκανε ατομική προσπάθεια και η σέντρα του σταμάτησε στο χέρι του Βούρου, ο Φωτιάς άφησε το παιχνίδι και στην εξέλιξη της φάσης ο ΟΦΗ σκόραρε με τον Τσιλιανίδη. Όμως, το γκολ των Κρητικών δεν μέτρησε ποτέ!

Ο διαιτητής πήγε στο μόνιτορ να δει τη φάση για την οποία διαμαρτυρόταν οι παίκτες και ο πάγκος του «Δικεφάλου». Έδειξε το σημείο του πέναλτι, πήρε το γκολ του ΟΦΗ πίσω και ο Κούρτιτς με το 12ο φετινό του γκολ έκανε το 1-0! Το ζήσαμε κι αυτό…

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές (Μπίσεσβαρ, Σβαμπ, Ζαμπά) που είχε προετοιμάσει ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση του σκορ, καθώς ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η ανάγκη για αυτές με βάση των εικόνα των ποδοσφαιριστών του. Το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ δεν έλεγε απολύτως τίποτα και το είχε πετύχει χάρη στη μοναδική ατομική ενέργεια του.

Το «καθάρισε» μέσα σε έξι λεπτά

Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ το σοκ του 0-1 που έγινε 1-0. Κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Στη δεύτερη σωστή ενέργεια και την σέντρα του Μπίσεσβαρ ήρθε το 2-0 στο 76ο λεπτό. Από ποιον άλλον; Από τον Γιάσμιν Κούρτιτς! Ήταν από τις λίγες φορές που ο «Δικέφαλος» αναπτύχθηκε πολύ ωραία από τα δεξιά. Ο Σουριναμέζος έβγαλε σέντρα, με τον Σλοβένος να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 82’ ο Σφιντέρσκι σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν για κάποια χιλιοστά σε θέση οφ σάιντ. Είπαμε στην εποχή του VAR όλα ελέγχονται. Και εκεί που μετριάστηκε η χαρά του Πολωνού φορ, ήρθε το λάθος του Βάτερμαν (από το κακό γύρισμα του Πασαλίδη) να του στρώσει την μπάλα κι αυτή τη φορά ο πανηγυρισμός για το 3-0 να πιάσει τόπο.

MVP: Με δυο γκολ ο Γιάσμιν Κούρτιτς έκανε και πάλι τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ. Ούτε ο ίδιος θα πίστευε ότι τον Ιανουάριο με άλλα 22-23 ματς μπροστά του θα έχει φτάσει τα 13 γκολ!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ίνγκι Ίνγκασον πρόσθεσε ακόμη μια καλή εμφάνιση, ενώ ο Νέιρα ήταν για περίπου μια ώρα από τους κορυφαίους του ΟΦΗ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αστάθεια που έδειξαν και οι δύο τερματοφύλακες (Πασχαλάκης, Βάτερμαν) ήταν κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους προπονητές τους.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Στο κακό γύρισμα του Πασαλίδη, ο Βάτερμαν έκανε «τσαφ» και έδωσε την ευκαιρία στον Σφιντέρσκι να σκοράρει σε κενή εστία.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Φωτιάς (Πέλλας) είχε να διαχειριστεί μια φάση που στην εποχή του VAR την συναντάμε στα παιχνίδια. Ο διεθνής διαιτητής πήρε πίσω το γκολ που πέτυχε ο ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη, καθώς κλήθηκε από τον VAR (Τζοβάρας) να δει τη φάση με την σέντρα του Ζίβκοβιτς και έκρινε ότι υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Βούρου. Όλα αυτά θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί, φυσικά, αν Φωτιάς και η βοηθός του (Κουρουμπίλια) έπαιρναν πιο γρήγορα και έγκυρα την απόφαση τους και να μην περιμένουν το VAR. Σωστά ακυρώθηκε με τη χρήση πάλι του VAR το γκολ του Σφιντέρσκι

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην έβδομη σερί νίκη (πέντε στο πρωτάθλημα) χωρίς καλά-καλά να το… καταλάβει κι αν κρατάει κάτι από το αποψινό παιχνίδι ήταν τους τρεις βαθμούς απέναντι σ’ έναν ΟΦΗ που μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε κατέρρευσε, με τους παίκτες του Νιόπλια να μην μπορούν ποτέ να συνέλθουν από το σοκ του… 0-1 που έγινε 1-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης (88’ Μαρινάκης), Βούρος, Γιαννούλης, Μεγιάδο (70’ Καμάου), Τοράλ (83’ Ναμπί), Γκαγιέγος, Μπαλογιάννης, Νέιρα (83’ Φαν Ντάινεν, Ντε Γκουζμάν, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι).


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα