Ροντρίγκο: «Μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα, δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ»

Ροντρίγκο: «Μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα, δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ»

Ροντρίγκο: «Μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα, δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός λίγο πριν σβήσουν τα φώτα της Τούμπας αποχαιρετά την Ελλάδα και μιλάει για όλα όσα έζησε στα μέρη μας ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Το αντίο του Ροντρίγκο Σοάρες στον ΠΑΟΚ μπορεί να έμοιαζε κρύο, λόγω της απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες της Τούμπας, αλλά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κέρδισε την συμπάθεια των οπαδών και την εκτίμηση των ανθρώπων του «Δικεφάλου», με την στάση που κράτησε μέχρι το φινάλε του στα «ασπρόμαυρα».

Από το ντεμπούτο κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας το καλοκαίρι του 2019 μέχρι τα τελευταία 62 λεπτά στην χτεσινή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, ο 29χρονος αμυντικός μέτρησε 62 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ, πέρσι απέναντι στη Λαμία (5-2) για το κύπελλο. Και τι γκολ! Γκολάρα! Πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή κι… έπιασε ένα απίθανο, εκτός ισορροπίας σουτ, με το οποίο νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

O Ροντρίγκο έπαιξε γνωρίζοντας ότι στις κερκίδες της Τούμπας ήταν ο αντικαταστάτης του, ο Ισπανός Ζόαν Σάστρε, αλλά μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήταν συνεπής και επαγγελματίας απέναντι στον σύλλογο με τον οποίο έζησε πολλές έντονες στιγμές, όπως υποστήριξε μιλώντας στο Gazzetta το βράδυ της Τετάρτης.

«Ναι, αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Έχω πολλά συναισθήματα όλο αυτόν τον καιρό που είμαι εδώ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ έντονη ομάδα και όλα τα ζεις με ένταση. Όλα όσα έχω ζήσει εδώ μου έχουν αφήσει έντονα συναισθήματα. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω παίξει σε μια ομάδα τέτοια όπως ο ΠΑΟΚ. Τέτοια τρέλα σε οπαδούς δύσκολα βρίσκεις, όπως λέει και το σύνθημα των φιλάθλων της ομάδας. Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές, αλλά κρατάω μόνο τα καλά που πέρασα εδώ και από την ομάδα και στην πόλη. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα στον ΠΑΟΚ».

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεν πρόκειται να ξεχάσει και θα θυμάται για πάντα, όσα του είπε την πρώτη μέρα που έφτασε στη Θεσσαλονίκη ένας συμπατριώτης του, ο Λέο Μάτος. «Ναι, μου είχε μιλήσει ο Λέο (σ.σ. Μάτος) και το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν “δεν είναι εύκολο να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ”, τώρα που φεύγω μπορώ να πω και εγώ το ίδιο στην επόμενη γενιά… Δεν είναι εύκολο να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Λάτρεψα όλη την διαδρομή πάντως εδώ. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη, αλλά ωραία πίεση σε όλους. Δεν μπορείς να… χαλαρώσεις στον ΠΑΟΚ, είσαι πάντα στην πίεση και στην ένταση. Επίσης η πόλη είναι πολύ ωραία, με ζεστούς ανθρώπους και πολλές από τις στιγμές που έζησα εδώ θα τις κουβαλάω μαζί μου».

«Δε θα ξεχάσω τις στιγμές του τελικού»

rodrigo

O Ροντρίγκο Άλβες Σοάρες την πρώτη του χρονιά ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Δεύτερη επιλογή πίσω από τον Λέο Μάτος, έπαιξε σε μόλις 18 παιχνίδια, ενώ όταν ο συμπατριώτης του αποχώρησε από την Τούμπα ήρθε ο πρώτος σοβαρός μυϊκός τραυματισμός να τον πάει πίσω.

«Εκείνος ο τραυματισμός μου στον αγώνα με την Μπεσίκτας ήταν η χειρότερη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ», παραδέχθηκε ο Ροντρίγκο, που έμεινε εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες «και έχασα πολλά παιχνίδια εκεί που ανέβαινα».

Η περσινή χρονιά από πολλές απόψεις ήταν η καλύτερη του στην Ελλάδα. Έφτασε τις 34 συμμετοχές και το μετάλλιο του κυπελλούχου Ελλάδας θα το έχει σε περίοπτη θέση στις βαλίτσες του. Ο Ροντρίγκο κέρδισε τον μοναδικό του τίτλο όντας βασικός στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό τον περασμένο Μάιο στο ΟΑΚΑ. «Σίγουρα η κατάκτηση του Κυπέλλου πέρσι στον τελικό με τον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ», λέει. «Απίστευτο συναίσθημα, μεγάλη χαρά και στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

«Σέβομαι τον Λουτσέσκου και τις αποφάσεις του»

rodrigo

Όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα έπεσε πάνω στον Αμπέλ Φερέιρα τον οποίο και γνώριζε από την κοινή παρουσία τους στην Πορτογαλία, ακολούθησε η συνεργασία με τον επίσης Λατίνο, Πάμπλο Γκαρσία, ενώ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου ο Βραζιλιάνος ανέπτυξε μια πολύ καλή σχέση παρότι γνώριζε από το καλοκαίρι ότι δεν είναι στις πρώτες επιλογές του.

«Σέβομαι πολύ τον κόουτς, είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Ήταν από την αρχή τίμιος και ξεκάθαρος μαζί μου. Ήταν πάντα ανοιχτός για να συζητήσει και καταλαβαίνει πολύ καλά τους παίκτες του. Μονό καλά λόγια έχω να πω για τον προπονητή, είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί του και τις ευκαιρίες που μου έδωσε. Έτσι είναι η ζωή όμως, εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα εδώ… παίκτες θα έρχονται και θα φεύγουν, αλλά η ομάδα θα είναι παραμένει πάντα πάνω από όλα. Θα είμαι πάντα ένας υποστηρικτής της ομάδας πλέον», είπε περιγράφοντας τα συναισθήματά του για την αγκαλιά με τον Λουτσέσκου και τον Μπάτσι κατά την διάρκεια της αντικατάστασης του.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν τραυματίας και πως με απόφαση του Λουτσέσκου είχε μπει στο περιθώριο.

«Δεν ξέρω ποιος ισχυριζόταν ότι ήμουν τραυματίας, αλλά αυτό που θέλω να πω ήταν ότι δεν ήμουν τραυματίας! Είχα μόνο έναν σημαντικό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, στο παιχνίδι με την Ριέκα. Στην συνέχεια δεν είχα προβλήματα τραυματισμού, δεν γνωρίζω ποιος έλεγε ότι είμαι τραυματίας. Ήμουν εκτός ομάδας λόγω της απόφασης του προπονητή και το σέβομαι αυτό. Πρόσφατα είχα βγει θετικός στον κορονοϊό και έμεινα εκτός κάποιες μέρες από την προπόνηση, οπότε ο μοναδικός τραυματισμός μου φέτος ήταν στο ματς με την Ριέκα. Θέλω να αφήσω πίσω ότι έχει γίνει και να προχωρήσω μπροστά, δεν έχει μεγάλη σημασία το τι λέχθηκε για μένα, τα έχω ξεχάσει».

«Κάτι δεν λειτούργησε καλά για μένα»

rodrigo

Ο ίδιος κρίνει σε γενικές γραμμές θετικό το πέρασμά του από την Τούμπα. «Εξελίχθηκα σαν άνθρωπος και σαν παίκτης στον ΠΑΟΚ», λέει και με πάσα ειλικρίνεια παραδέχεται πως δεν… κόλλησε στο όλο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ξέρω ότι δεν έπαιξα όσο καλά θα ήθελα και όσο καλά περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Κάτι μου λέει ότι η θέση μου δεν ήταν εδώ, επειδή σχεδόν κάθε φορά που προσπαθούσα να επιστρέψω και να διεκδικήσω θέση υπήρχε ένας τραυματισμός. Όλη αυτή η κατάσταση δεν ήταν καλή για μένα και ίσως το καλύτερο ήταν να φύγω. Κάτι δεν λειτούργησε καλά για μένα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Έπαιξα αρκετές φορές σε θέση άγνωστη σε εμένα και τα έδωσα όλα στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Σέβομαι ότι πρέπει να παίζω όπου μου πει ο προπονητής και προσπάθησα για το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Με καθαρό μυαλό λέω ότι μπορούσα να δώσω πολλά περισσότερα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο και ήμουν επαγγελματίας μέχρι την τελευταία μέρα».

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη

rodrigo

Η επιστροφή στην πατρίδα του, μετά από σχεδόν επτά χρόνια στην Ευρώπη, έμοιαζε να είναι εδώ και καιρό μονόδρομος για τον Ροντρίγκο. Η κόρη του μπορεί να γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η οικογένεια επέστρεψε στη Βραζιλία, οπότε το μυαλό του ήταν εκεί.

«Πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές αλλά και σπουδαίες στιγμές στην Ελλάδα. Εδώ γεννήθηκε η κόρη μου, οπότε πάντα θα υπάρχει μια σύνδεση με τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη για μένα. Πάντα θα έχω το μυαλό μου εδώ και φυσικά φεύγω διαφορετικός τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος από ότι ήρθα. Έχω αλλάξει αρκετά και έχω ωριμάσει, έχω μάθει πολλά. Έζησα πολλά ωραία πράγματα εδώ και θα μου λείψουν πολλά πράγματα, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψω στην Βραζιλία, θα το μάθετε σύντομα…».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα