Παναθηναϊκός: Ο δεκάλογος της συνέντευξης του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Ο δεκάλογος της συνέντευξης του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός: Ο δεκάλογος της συνέντευξης του Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

bet365

Το Gazzetta σταχυολογεί και παρουσιάζει τα σημαντικότερα από όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη του Παναθηναϊκού Α.Ο για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης.

Για παραπάνω από μία ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Βρανόπουλος, μίλησαν για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, απάντησαν σε ερωτήσεις για την Λεωφόρο, τον Βοτανικό, την κρίσιμη γενική συνέλευση που έρχεται και όλα εκείνα που αφορούν το πρότζεκτ. Πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά από όσα ειπώθηκαν:

1) Μετά από τις συζητήσεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών και λίγο πριν τις υπογραφές των συμβάσεων για την Διπλή Ανάπλαση, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού εισηγήθηκε την θετική της γνώμη, άποψη και ψήφο ενόψει της ψηφοφορίας στη γενική συνέλευση του συλλόγου.

2) Η κρισιμότατη και ζωτικής σημασίας συνέλευση του Παναθηναϊκού Α.Ο για το πρότζεκτ θα πραγματοποιηθεί είτε 21 Φεβρουαρίου είτε 28 του ίδιου μήνα, είτε στη… χειρότερη στις 8 Μαρτίου και θέληση της διοίκησης είναι να έχει δικαίωμα ψήφου όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος(θα υπάρξουν και επιστολικές ψήφοι) περισσότερα μέλη του συλλόγου. Για να περάσει η Διπλή Ανάπλαση χρειάζονται τα 2/3 των θετικών ψήφων.

3)Σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε ο Παναγιώτης Μαλακατές τα ετήσια έσοδα του Ερασιτέχνη από την μετακόμιση στον Βοτανικό αναμένεται να είναι από 3 μέχρι 3.5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ρεαλιστικότερο σενάριο. Σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο 2.7 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο, 4 εκατομμύρια ευρώ. Από την ΠΑΕ θα λαμβάνει 500.000 ευρώ τον χρόνο για την πρώτη πενταετία και κάποια μπόνους σχετικά με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας.

4) Tα όσα θα πάρει ο Παναθηναϊκός, αν όλα κυλήσουν ομαλά και ολοκληρωθεί το πρότζεκτ είναι τα εξής:

Στην περιοχή ανάπλασης και στα 7500τ.μ. που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο.
1.Γήπεδο αθλοπαιδιών διαστάσεων handball-futsal 3.100 θέσεων στο οποίο θα αγωνίζονται οι ομάδες μας βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο και χάντμπολ και το οποίο μπορεί να μετατραπεί και σε πλήρη αίθουσα ενόργανης γυμναστικής.

2.Ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο 500 θέσεων στην οποία εκτός της κολύμβησης και των καταδύσεων θα αγωνίζονται και τα τμήματα υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών (θα επανιδρυθεί).
3. Προπονητήριο αθλοπαιδιών διαστάσεων βόλεϊ-μπάσκετ για τις ακαδημίας κυρίως, 200 θέσεων με δυνατότητα διεξαγωγής και αγώνων. Δυνατότητα μετατροπής σε αμφιθέατρο και αίθουσα εκδηλώσεων.
4. Υπόγειος χώρος στάθμευσης 125 θέσεων
5. Γραφεία του Συλλόγου
6. Μπουτίκ
7. Καφέ-εστιατόριο

Προπονητήρια:
1. Άρση βαρών 150τμ
2. Πάλη 240τμ
3. Πυγμαχία με 2 ring 300τμ
4. Ξιφασκία με 2 διαδρόμους 150τμ
5. Επιτραπέζια αντισφαίριση με 6 τραπέζια 255τμ
6. Τοξοβολία 250τμ
7. Σκοποβολή για αεροβόλο όπλο 150τμ
8. Προπονητήριο για ΑμεΑ 100τμ
9. 2 γυμναστήρια ενδυνάμωσης 100 τ.μ. έκαστο

Όλοι οι αθλητικοί χώροι και τα προπονητήρια πλήρως εξοπλισμένα τα οποία θα διαθέτουν αποδυτήρια, γραφεία προπονητών, αίθουσες για video, doping control , αίθουσα συνεντεύξεων και αποθήκες.

Στην περιοχή της ανάπλασης στη Λεωφόρο και σε έκταση 680 τ.μ.

- Μουσείο του Παναθηναϊκού

-Εντευκτήριο-εστιατόριο
-Εφόσον τελικά γίνει υπόγειος χώρος στάθμευσης θα παραχωρηθεί η χρήση και η εκμετάλλευση 15 θέσεων στάθμευσης

Στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ
-ποδοσφαιρικό γήπεδο 4 αστέρων προδιαγραφών FIFA/UEFA εως 40.000 θέσεις.

5) Δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι στιγμής και όπως τονίστηκε δεν αναμένεται να υπάρξει, σχετικά με το τι θα συμβεί στις υποχρεώσεις του Ερασιτέχνη μελλοντικά αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει να φύγει από το γήπεδο του Βοτανικού.

6) Για το θέμα της ιδιοκτησίας ο νομικός εκπρόσωπος, Βασίλης Παυλόπουλος, τόνισε:

᾽᾽Για 49 χρόνια παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου, του Ερασιτέχνη και του μουσείου. Αυτές οι εγκαταστάσεις ανήκουν στον Δήμο και στις τράπεζες. Αυτό που γίνεται με την Διπλή Ανάπλαση, ο Παναθηναϊκός παραχωρεί τις εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο και παίρνει για 49 χρόνια, δηλαδή για πάντα, τις εγκαταστάσεις στο Βοτανικό. Νομικά δεν είναι αναγνωρισμένο το ιδιοκτησιακό γιατί δεν υπάρχει νομική απόφαση. Αν υπάρξει αυτό κάποια στιγμή, τότε θα μας ανήκουν και οι εγκαταστάσεις στο Βοτανικό. Όλα τα δικαιώματα χρήσης που έχουμε στην Λεωφόρο τα μεταφέρουμε στον Βοτανικό᾽᾽.

7) Σε ερώτηση που έγινε το αν μπορεί να γίνει νέο, σύγχρονο γήπεδο στην Λεωφόρο, η διοίκηση του Ερασιτέχνη τόνισε πως δεν υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο για να συμβεί κάτι τέτοιο. ᾽᾽Χρόνια μιλάμε για το γηπεδικό και οι διοικήσεις ψάχνουν να βρουν λύσεις. Προφανώς γιατί η Λεωφόρος δεν μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο. Είναι ένα γήπεδο που όλοι αγαπάμε, αλλά στον Ερασιτέχνη λίγα προσφέρει. Μόνο το μπάσκετ γυναικών παίζει εκεί και όχι στην Ευρώπη᾽᾽.

8) Ο Ερασιτέχνης δεν θα πληρώνει κανενός είδους ενοίκιο αλλά δεν κατάφερε να έχει έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου, όπως θα ήθελε κατά δήλωσή του ο κύριος Μαλακατές.

9) Αν η Γ.Σ απορρίψει την Διπλή Ανάπλαση, τότε το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα απορριφθεί οριστικά και αμετάκλητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

10) Σε περίπτωση που απορριφθεί η Διπλή Ανάπλαση η απόφαση θα γίνει απόλυτα σεβαστή από την διοίκηση του Α.Ο αλλά ο Μαλακατές δεν θα παραιτηθεί και με νέο ψηφοδέλτιο θα διεκδικήσει εκ νέου την διοίκηση του σωματείου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα