Ολυμπιακός: Τί απαντούν Μπασακσεχίρ και Λουντογκόρετς για Ονιεκούρου και Ντεσπόντοφ

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Τί απαντούν Μπασακσεχίρ και Λουντογκόρετς για Ονιεκούρου και Ντεσπόντοφ

bet365

Το Gazzetta μίλησε με Μπασακσεχίρ και Λουντογκόρετς και ρώτησε τί ισχύει γύρω από τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί με Ονιεκούρου - Ντεσπόντοφ και Ολυμπιακό.

Διανύουμε μεταγραφική περίοδο και παραδοσιακά ο Ολυμπιακός εμπλέκεται σε ουκ ολίγα σενάρια στο εξωτερικό, είτε αυτά αφορούν σε δικό του ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές είτε το αντίθετο, δηλαδή παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ του να βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων.

Την Πέμπτη (6/1) οι Τούρκοι συνέχισαν τα ρεπορτάζ με βάση τα οποία η Γαλατασαράι και η Μπασακσεχίρ ενδιαφέρονται για τον Χένρι Ονιεκούρου. Υπήρξε μάλιστα δημοσίευμα με βάση το οποίο η Μπασάκ κατέθεσε πρόταση 2.500.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Νιγηριανού εξτρέμ. Το Gazzetta σάς είχε ενημερώσει προ ημερών τί ίσχυε γύρω από την περίπτωση της Γαλατά. Όσο για τη Μπασακσεχίρ; Μιλήσαμε ξανά με ανώτατο «αξιωματούχο», ο οποίος ήταν ξεκάθαρος, υποστηρίζοντας πως η ομάδα του δεν πρόκειται να κινηθεί για τον 24χρονο εξτρέμ των «ερυθρόλευκων». Υπενθυμίζεται ότι η Μπασάκ πούλησε στην Τραμπζονσπόρ τον Έντιν Βίστσα και γέμισε τα ταμεία της με περίπου 5.000.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Ονιεκούρου με 4,5 εκατ. ευρώ από τη Μονακό κι ακόμα κι αν ίσχυε πως έχει στα χέρια του μια τέτοια πρόταση από το κλαμπ της Κωνσταντινούπολης, τότε αν συναινούσε σε πιθανή πώληση αυτόματα θα είχε χασούρα 2 εκατ. ευρώ. Μπορεί ο Ονιεκούρου να μην έχει δείξει ακόμη γιατί δαπανήθηκαν τόσα χρήματα για τη μεταγραφή του, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα τον έδινε σε αυτήν την τιμή και υπάρχει άλλωστε η πίστη πως αργά ή γρήγορα θα βγάλει στο γήπεδο τον πραγματικό του εαυτό. Γι' αυτό και η ομάδα δεν είχε μπει καν στη διαδικασία να βγάλει στο... σφυρί τον ποδοσφαιριστή, ούτε φαίνεται να έχει κρούση για πιθανή πώληση.

Από εκεί και πέρα, στη Βουλγαρία κυκλοφόρησαν ρεπορτάζ με βάση τα οποία ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ της Λουντογκόρετς. Ο 25χρονος κυνηγός είναι από τους καλύτερους Βούλγαρους ποδοσφαιριστές, είναι ο ηγέτης της ομάδας του και είχε κάνει «ζημιά» στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι, στα προκριματικά του Champions League.

Η Λουντογκόρετς τον αγόρασε το καλοκαίρι αντί 2 εκατ. ευρώ από την Κάλιαρι και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Εφέτος κάνει εξαιρετική χρονιά, έχοντας εννέα γκολ και 12 ασίστ σε 29 παιχνίδια. Το Gazzetta επικοινώνησε με τη διοίκηση της Λουντογκόρετς, η οποία μας ανέφερε πως ο Ολυμπιακός επισήμως δεν έχει εμπλακεί μαζί της σε συζητήσεις για τον διεθνή εξτρέμ. Ότι ενδεχομένως να έχουν υπάρξει επαφές σε επίπεδο μάνατζερ και ότι επίσημη κρούση στη Λουντογκόρετς δεν έχει γίνει. Όσο για τα χρήματα που θα ζητούσε για πιθανή πώληση του Ντεσπόντοφ; Η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: «Περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ». Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ντεσπόντοφ, η επιλογή της Τουρκίας δεν είναι στις προτεραιότητες του ποδοσφαιριστή (ακούστηκε και η Γαλατασαράι ως πιθανή νέα του ομάδα), ότι επίσημη πρόταση δεν υπάρχει και πως με τα δεδομένα που υπάρχουν, το πιθανότερο είναι να μείνει στη Λουντογκόρετς, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα