Ολυμπιακός: Το βασικό «αγκάθι» μετά την απώλεια του Αγκιμπού Καμαρά και οι επιλογές του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το βασικό «αγκάθι» μετά την απώλεια του Αγκιμπού Καμαρά και οι επιλογές του Μαρτίνς

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το βασικό «αγκάθι» μετά την απώλεια του Αγκιμπού Καμαρά και οι επιλογές του Μαρτίνς

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα δημιουργίας και το Gazzetta παραθέτει τα δεδομένα για τη θέση του επιτελικού χαφ και τις πιθανές επιλογές μετά την απώλεια του Αγκιμπού Καμαρά στο Κόπα Αφρικα.

Το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης σήκωσε αρκετή... σκόνη, γκρίνια και παράπονα για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς και τον ίδιο. Άλλωστε ήταν και το πρώτο ματς του 2022 για τον Ολυμπιακό και πιθανότατα η μεγαλύτερη «γκέλα» των Ερυθρόλευκων σε ματς πρωταθλήματος κατά τη διάρκεια της θητείας του Πορτογάλου τεχνικού, από το καλοκαίρι του 2018.

Ένα διαπιστωμένο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με τη σύνδεση κέντρου με επίθεσης. Με τον δημιουργικό αυτόν χαφ που θα παίξει κάθετα, σωστά και θα ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες. Έναν τέτοιο ρόλο για ένα σημαντικό διάστημα τον είχε ο Αγκιμπού Καμαρά παρότι ακόμα... άγουρος. Στο πλάνο των Πειραιωτών ήταν ο χαφ πίσω από τον φορ που θα πίεζε, έκλεβε και δημιουργούσε. Και φυσικά θα σκόραρε.

Τώρα δεν υπάρχει Αγκιμπού Καμαρά οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις για αυτό το σοβαρό αγωνιστικό... αγκάθι του Ολυμπιακού. Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται παίκτες όπως οι Μασούρας και Ελ Αραμπί να γυρίζουν στο κέντρο για να πάρουν μπάλα και να πρέπει και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν.

Υπάρχουν όμως λύσεις για τη θέση του επιτελικού χαφ; Ναι υπάρχουν αρκεί βέβαια να αποδώσουν τα αναμενόμενα στη συνέχεια και ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Στην καλή του μέρα είναι ο παίκτης που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως «δεκάρι». Ως τέτοιον τον αντιμετώπιζε σε ένα σημαντικό διάστημα και προ Αγκιμπού ο Μαρτίνς. Αρκεί να συνέλθει αγωνιστικά και να προσφέρει όσα μπορεί διότι είναι ένας εξαιρετικός χαφ.

ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΣ: Έχει παίξει ως επιτελικός μέσος αρκετές φορές στην καριέρα του. Στο πλάνο του Ολυμπιακού υπολογίζεται ως πλάγιος επιθετικός αλλά μπορεί να προσφέρει σε αυτή τη θέση, έχοντας δείξει βελτίωση το τελευταίο διάστημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Το... φόρτε του είναι να παίζει ως δεύτερος επιθετικός. Αυτό του ταιριάζει πιο καλά. Είναι όμως ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ, διότι είναι και δημιουργικός και σκόρερ.

ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ιδανικός για δεκάρι ακόμα και σε τέτοια ηλικία. Ειδικά για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος ο 37χρονος Γάλλος μπορεί να προσφέρει αισθητά είτε με στατικές φάσεις, είτε με προσωπικές εμπνεύσεις είτε με τις μεταβιβάσεις του.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Εντός του Ιανουαρίου ενδεχομένως να τον δούμε σε αποστολή. Ενδεχομένως λέμε και γράφουμε διότι ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα πλήρους επανόδου του δεν υπάρχει ακόμα. Προς το παρόν εφαρμόζει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Εφόσον γυρίσει στο 100% είναι μία πολύτιμη παρουσία, ένας παίκτης ικανός να... ξεκλειδώσει άμυνες και που σκοράρει και αρκετά συχνά.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΙ: Κανονικά είναι εξτρέμ. Πλην όμως έχει τέτοια ατομικά στοιχεία (ντρίμπλα, εκρηκτικότητα και ταχύτητα) που μπορούν να βοηθήσουν σε μία θέση πίσω από τον επιθετικό.

ΜΑΞΙ ΛΟΒΕΡΑ: Ο Αργεντινός παίζει και ως «δεκάρι» και ως κρυφός επιθετικός. Προφανώς δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή για να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό αλλά είναι μία ακόμα εναλλακτική για τη θέση αυτή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα