Η πιο μεγάλη γκέλα του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και χωρίς δικαιολογίες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η πιο μεγάλη γκέλα του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και χωρίς δικαιολογίες

bet365

Ο Ολυμπιακός όσες ευκαιρίες και εάν έχασε στη Ριζούπολη έμεινε σε ένα στείρο 0-0 που συνιστά την πιο μεγάλη φετινή αποτυχία του στο πρωτάθλημα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Όταν βλέπεις τον Ελ Αραμπί, τον κορυφαίο φορ του ρόστερ του Ολυμπιακού να χάνει τέτοια φάση στο 73' καταλαβαίνεις πως αυτή η μέρα στη δουλειά για τον πειραϊκό σύλλογο δεν επρόκειτο να πάει καθόλου καλά. Και δεν πήγε καλά για κανέναν.

Ούτε για τους παίκτες και ούτε για τον κόουτς Μαρτίνς. Ναι και ο Ολυμπιακός είχε απώλειες, πλην όμως από την άλλη ο Απόλλων έπαιζε με 15 παίκτες μείον και με πειραματική πιτσιρικαρία οπότε σε αυτήν την περίπτωση εάν κάποια ομάδα έχει τις περισσότερες δικαιολογίες αυτή είναι ο γηπεδούχος Απόλλων που δεν είχε καν τον πρώτο προπονητή του στον πάγκο του. Και εάν δούμε τη δυναμική των δύο ομάδων για να είμαστε δίκαιοι για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν δικαιολογίες (τις απώλειες του Κόπα Άφρικα τις ήξερε ο Ολυμπιακός ότι θα τις είχε).

Ο ίδιος ο Μαρτίνς εξάλλου μιλώντας στη COSMOTE TV διευκρίνισε πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δικαιολογίες εφόσον και ο Απόλλωνας είχε προβλήματα. Τι άλλο είπε ως εξήγησε όμως ο Πορτογάλος προπονητής για τον αγώνα; «Δεν κερδίσαμε γιατί δεν δείξαμε την επιθετικότητα που χρειαζόταν και δεν δημιουργήσαμε κινδύνους στον αντίπαλο. Προσπαθούσαμε να αντιδράσουμε στις εξελίξεις και όχι να δράσουμε πριν από αυτές. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα που ήταν καλός αμυντικά. Αφήναμε τον χρόνο να περνάει χωρίς επιθετκότητα και ένταση.

Υπάρχει ένα θετικό, ότι σήμερα το παιχνίδι θα λειτουργήσει σαν μάθημα και ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τίποτα δεν έχουμε κατακτήσει αν δεν παίζουμε όπως μπορούμε. Ήταν ένα εσωτερικό ξυπνητήρι. Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε, αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». Με άλλα λόγια ο Πέδρο Μαρτίνς χτύπησε (ξανά)... καμπανάκι.

Ο Ολυμπιακός των 15 τελικών δεν γίνεται να σταθεί μόνο στις αρκετές αποκρούσεις του Βέρχλουστ. Θα πρέπει να σταθεί στα δικά του αγωνιστικά ζητήματα σε αυτό το 0-0. Παίζοντας με τον ουραγό της κατηγορίας αυτή η απώλεια βαθμών δεν επιτρέπεται και προφανώς έχουμε να κάνουμε με την πιο μεγάλη φετινή γκέλα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα. Πιο μεγάλη γκέλα από κάθε άλλη φέτος ως προς τη Super League Interwetten.

Μαντί Καμαρά ξανά σε χαμηλές πτήσεις αλλά δεν ήταν ο μόνος

Ο Ολυμπιακός στο ματς αυτό από τη μέση και μπροστά ψάχνει να βρει διακριθέντες και δεν τους βρίσκει. Δεν είναι μόνο ο Ελ Αραμπί που φάνηκε μοιραίος με την ευκαιρία που έχασε.

Από τη μέση και μπροστά αρκετοί υστέρησαν. Ενδεχομένως και οι περισσότεροι εάν εξαιρέσει κανείς τον μαχητή Μασούρα και κάπως τον Βαλμπουενά που μπήκε ως αλλαγή αλλά και κάποιες προσπάθειες του Βρουσάι.

Ο δε Μαντί Καμαρά ήταν κακός (έως και απογοητευτικός αν και προσπάθησε να είναι δραστήριος) και ότι αλλαγές θέσεων και να έκανε (παίζοντας ακόμα και στα άκρα) δεν του βγήκαν. Και δεν του βγήκαν διότι συνεχίζει να έχει χαμηλές πτήσεις και να μην βγάζει αυτό που μπορεί. Τα έχουμε αναφέρει ξανά. Εκείνος ξέρει πιο καλά το γιατί συμβαίνει αυτό. Όχι πως ο Μπουχαλάκης (κυρίως στο β' μέρος γιατί στο α' είχε πιο καλή αγωνιστική εικόνα) πήγε ιδιαίτερα καλά αλλά η εικόνα του Μαντί παραμένει κακή.

Όπως και γενικά το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού δεν ήταν καλό. Σε επίπεδο δε αλλαγών ο Ολυμπιακός περίμενε αναμφίβολα παραπάνω πράγματα από τον Τικίνιο. Στην άμυνα δεν έχεις ουσιαστικά να προσάψεις κάτι αλλά σε τέτοια ματς κοιτάζεις το πως ήσουν δημιουργικά, επιθετικά και από πλευράς τελειωμάτων.

Μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να παίζει και με τις απουσίες του. Και φυσικά να δει ξανά το πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα... δρόμο και ότι τέτοια 0-0 μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Για την... ιστορία αυτό ήταν το τρίτο 0-0 του Ολυμπιακού φέτος. Είχε ένα 0-0 με Ατρόμητο, ισοπαλία χωρίς γκολ με τον Παναθηναϊκό και τώρα το 0-0 με τον Απόλλωνα. Σε έναν... μαραθώνιο όπως το πρωτάθλημα χρειάζονται όλοι οι παίκτες και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει αρκετά παραπάνω θετικά στοιχεία είτε από τις εφεδρείες του είτε από παίκτες που είναι σε κακό... φεγγάρι σαν τον Μαντί Καμαρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.