Παναθηναϊκός - Αρης 2-0: Πράσινη ανάπτυξη με εντός έδρας «ταρίφα»

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Αρης 2-0: Πράσινη ανάπτυξη με εντός έδρας «ταρίφα»

bet365

Με γκολ των Παλάσιος (14') και Αϊτόρ (83'), ο Παναθηναϊκός νίκησε και τον Αρη 2-0 - τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη με το ίδιο σκορ - και βρέθηκε στο +5 από τον αντίπαλό του, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Έτσι έπαιξαν

Παναθηναϊκός και Άρης είχαν να διαχειριστούν αρκετές απουσίες λόγω της διασποράς του κορονοϊού στα αποδυτήρια τους και οι ενδεκάδες των δύο προπονητών ήταν… συλλεκτικές, καθώς υπό κανονικές συνθήκες δύσκολα θα ξεκινούσαν έτσι το αποψινό παιχνίδι.

Ο φιλοξενούμενος, Άκης Μάντζιος, παρέταξε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους: Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ήταν ο Γκάνεα, δεξιός ο Σούντγκρεν και ο Μπράμπετς με τον Μπεναλουάν οι δύο στόπερ. Τζέγκο, Εντιαγέ, Σάσα η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Λούμορ, δεξιός ο Ιτούρμπε και στην κορυφή ο Λόπεθ.

Ο γηπεδούχος, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Σάντσες, αριστερός ο Χουάνκαρ και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο των μετόπισθεν. Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ και Βιγιαφάνιες στον άξονα του κέντρου. Στο αριστερό φτερό ο Αϊτόρ στο δεξί ο Παλάσιος και… φουνταριστός ο Μακέντα.

Η κυριαρχία με προβάδισμα του Παναθηναϊκού και το δοκάρι του Μπεναλουάν

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της συνάντησης πήρε την κατοχή της μπάλας, πήγε το παιχνίδι στο χαμηλό τέμπο που προτιμά και στη πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 14’. Από ωραίο ξεδίπλωμα, ο Βιγιαφάνιες άνοιξε αριστερά στον Χουάνκαρ, η σέντρα του Ισπανού βρήκε τον Αϊτόρ, ο οποίος έκανε μία επαφή… μισό γκολ. Η μπάλα κατέληξε ιδανικά στρωμένη στον αμαρκάριστο Παλάσιος στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Αργεντινός εξτρέμ με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Oι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, καθώς ήταν κερδισμένοι στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, είχαν καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και μέχρι το 37’ και θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ στις ευκαιρίες των Μακέντα(27’), Λούντκβιστ(36’) και φυσικά στην διπλή φάση με τον Αϊτόρ στο 37᾽, όταν ο Κουέστα έδιωξε εντυπωσιακά την σέντρα-σουτ του Ισπανού και στην συνέχεια ο Παλάσιος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Άρης μετά την διπλή χαμένη ευκαιρία του Παναθηναϊκού είχε σχεδόν ένα δεκάλεπτο υπεροχής και θα μπορούσε στο 40’ να φέρει το ματς στα ίσια αλλά η κεφαλιά του Μπεναλουάν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ιτούρμπε τράνταξε το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η τρίτη του Αϊτόρ ήταν και η… φαρμακερή

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος ήταν… copy-paste του μεγαλύτερου διαστήματος του πρώτου. Ο Παναθηναϊκός να έχει το απόλυτο κουμάντο του ματς και ο Άρης να θέλει αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει το παραμικρό σε ροή παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Αϊτόρ(50’) και από το 65᾽ και έπειτα όταν οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν πολύ ψηλά τις γραμμές τους οι πράσινοι είχαν αρκετούς χώρους προς εκμετάλλευση αλλά έκαναν πάντα την λάθος επιλογή στη τελική πάσα.

Το 1-0 ήταν ρευστό παρά το γεγονός πως οι κίτρινοι ήταν κάκιστοι δημιουργικά. Όλα έδειχναν έναν φινάλε γεμάτο αγωνία αλλά ο Αϊτόρ στη τρίτη του μεγάλη φάση στο ματς, κλείδωσε το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό στο 83’. Από φανταστική μπαλιά του Παλάσιος στο επιθετικό τρανζίσιον, ο Ισπανός βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Σούντγκρεν και κρέμασε τον Κουέστα για το 2-0. Ο Παλάσιος στο 87’ με φοβερό σουτ παραλίγο να σκοράρει ακόμη ένα τέρμα αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ στο 90’ ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη.

Ο καθολικά ανώτερος Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα μέχρι τέλους το υπέρ του σκορ, επιβεβαίωσε πως είναι σε σημαντική τροχιά προόδου και άφησε τον Άρη στο -5.

MAN OF THE MATCH: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Το καλύτερό του, πιο γεμάτο και ολοκληρωτικό παιχνίδι του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Άνοιξε το σκορ, δημιούργησε το δεύτερο γκολ, ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Άρη και θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα τέρμα. Σπουδαία εμφάνιση από τον Αργεντινό εξτρέμ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτή την κατηγορία. Ένας… λαμπερός και ένας λιγότερα φωτεινός πάνω στο χορτάρι. Ο λόγος για τον Αϊτόρ και τον Φακούντο Σάντσες. Ο Ισπανός εξτρέμ είναι σε φοβερή κατάσταση. Δημιούργησε το πρώτο γκολ, σκόραρε το δεύτερο, είχε ένα δοκάρι. Ο Αργεντινός μπακ ήταν αλάνθαστος. Δεν πούλησε καμία μπάλα, δεν τον πέρασε κανένας στο 1vs1, κέρδισε πολλές δεύτερες μπάλες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άρης ήταν πολύ κακός στο δημιουργικό κομμάτι και σε ροή παιχνιδιού δεν έκανε ούτε μία αξιόλογη φάση για να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι και να διεκδικήσει κάτι από το αποψινό παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Στη φάση του 1-0 του Παναθηναϊκού η άμυνα του Άρη επιτρέπει διπλή εκτέλεση στον Σεμπάστιαν Παλάσιος από το ύψος της μικρής περιοχής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάς είχε μερικές ανεξήγητες αποφάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά σε κάποια… ανάποδα φάουλ. Κατά τα άλλα δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ούτε εκείνος αλλά ούτε και οι βοηθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αποψινού αγώνα, εμφάνισε μια εικόνα ομάδας που το ήθελε περισσότερο και είχε και τον τρόπο να το πάρει. Παλάσιος και Αϊτόρ οδήγησαν το Τριφύλλι σε ένα… ποδαρικό με το δεξί για το 2022 απέναντι σε έναν Άρη που παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ (86’ Κώτσιρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ (86’ Βιτάλ), Αϊτόρ, Παλάσιος (90+2’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (79’ Ιωαννίδης).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (85’ Σάκιτς), Γκάνεα (53’ Μπερτόγλιο), Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (85’ Χαΐροβιτς), Ιτούρμπε (62’ λ.τρ. Μάνος), Λούμορ, Λόπεθ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα