Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Η δουλειά έγινε με Γκαρσία και Άμραμπατ! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Λαμία - ΑΕΚ 0-2: Η δουλειά έγινε με Γκαρσία και Άμραμπατ! (vids)

bet365

Με... διπλό μπήκε στο 2022 η ΑΕΚ καθώς με τα γκολ του Λιβάι Γκαρσία και του Άμραμπατ, νίκησε με 2-0 στη Λαμία, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη του Στέλιου Σεραφείδη και του Κώστα Γενεράκη.

Το 2022 εξωαγωνιστικά μπήκε με άσχημο τρόπο για την ΑΕΚ λόγω της μεγάλης απώλειας του Στέλιου Σεραφείδη, ενώ λίγο πριν φύγει το 2021 είχε προηγηθεί και ο θάνατος του Κώστα Γενεράκη. Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα η ΑΕΚ πήγε στη Λαμία για να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το νέο έτος με τη νίκη να είναι επιβεβλημένη καθώς η διαφορά από την κορυφή είχε αυξηθεί στους 11 βαθμούς. Και οι κιτρινόμαυροι έκαναν το καθήκον τους ξεκινώντας το 2022 με το... δεξί. Με ένα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 29' και άλλο ένα του Άμραμπατ στο 83' η Ένωση, παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Λαμία και τον κυρ-Στέλιο σίγουρα να χαμογελάει από ψηλά...

Έτσι ξεκίνησαν Γρηγορίου και Γιαννίκης

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, τους Σαραμαντά, Τζανετόπουλο, Γκόλεμιτς και Σκόνδρα από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τζανδάρη και Μπεχαράνο δίδυμο στο κέντρο, τον Νούνιες μπροστά τους, τους Ελευθεριάδη και Ρόμανιτς στα άκρα και τον Αραμπούλι στην κορυφή. Για την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη στο αρχικό του σχήμα λαμβάνοντας υπόψιν και τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ενόψει της αναμέτρησης. Ο Τσιντώτας ήταν στο τέρμα, ο Σβάρνας στο δεξί άκρο της άμυνας λόγω των απουσιών που υπήρχαν, ο Μοχαμαντί στα αριστερά και ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής πλάι στον Σιμάνσκι ξεκίνησε όπως αναμενόταν ο Λε Ταλέκ, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο και τους Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ στα άκρα. Στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ είχε το προβάδισμα και ήταν αυτός που ξεκίνησε με τον Αραούχο να μένει στον πάγκο.

Το αριστερό του Λιβάι έβαλε την ΑΕΚ μπροστά

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και η Λαμία πίεζαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά, με το ματς να μην έχει καλό ρυθμό καθώς αμφότερες οι ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Η Ένωση είχε πρόβλημα στο να «χτίσει» παιχνίδι με την μπάλα κάτω και να βγάλει συνδυασμούς. Μάλιστα λίγο έλειψε στο 2' να βρεθεί πίσω στο σκορ όταν έπειτα από λάθος του Μήτογλου που βρήκε αέρα στο διώξιμο, ο Νούνιες ανάγκασε τον Τσιντώτα να αποκρούσει. Οι παίκτες του Γιαννίκη προσπαθούσαν από τα άkρα να διασπάσουν την άμυνα της Λαμίας, με τον Άμραμπατ στο 12' να περνάει μια επικίνδυνη σέντρα, αλλά τον Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι να βρίσκει με σουτ την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Λίγο αργότερα ένα γκολ του Ανσαριφάρντ δεν μέτρησε σωστά καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Μάνταλου, με την ΑΕΚ να εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στη γρήγορη ανάπτυξη, δίχως αυτοματισμούς, και τον Άμραμπατ να αποτελεί τον πιο επικίνδυνο «κιτρινόμαυρο», χωρίς ωστόσο οι τελικές ενέργειες να βγαίνουν στον Μαροκινό...

Η ΑΕΚ μετά το 20λεπτο άρχισε να βρίσκει καλύτερα τα πατήματά της και από τη στιγμή που δεν της έβγαινε κάποια ενέργεια θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί κάποια στατική φάση, από τις οποίες τη φετινή σεζόν έχει πάρει αρκετά πράγματα με τις εκτελέσεις του Μάνταλου. Και πράγματι κάπως έτσι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο 29' ο Μάνταλος έφερε με εκτέλεση κόρνερ την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας, οι Σαράνοφ και Τζανετόπουλος δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στη φάση, κέρδισε τη διεκδίκηση από τον Τζανετόπουλο και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ένωση έψαξε γρήγορα το δεύτερο γκολ, έχοντας καταφέρει πλέον να κλείσει τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό και στο 34' το πάτημα της μπάλας του Ανσαριφάρντ, έδωσε τη δυνατότητα στον Σιμάνσκι από κοντά να πιάσει το πλασέ με τον Σαράνοφ να αποκρούει, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Άμραμπατ πέρασε δίπλα από το κάθετο. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, χωρίς να απειλείται ανασταλτικά, ωστόσο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους μια αμυντική αστάθεια πήγε να αποβεί μοιραία, όταν έπειτα από κόρνερ, ο Σβάρνας έδιωξε απρόσεκτα με το κεφάλι, αλλά το σουτ του Τζανδάρη από κοντά κόντραρε.

Άργησε, αλλά «κλείδωσε» το διπλό με τον Άμραμπατ

Για να μην το «πληρώσει» όπως στο προηγούμενο ματς με τον ΟΦΗ, η ΑΕΚ έπρεπε να βρει και ένα δεύτερο γκολ βάζοντας στέρεες βάσεις νίκης, παρά το γεγονός ότι η Λαμία δεν έδειχνε να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τσιντώτα. Οι παίκτες του Γιαννίκη έβγαζαν περισσότερη ένταση σε σχέση με το πρώτο μέρος και σχεδόν με τη συμπλήρωση μιας ώρας άρχισαν να γίνονται και παραγωγικοί. Στο 59' ο Σιμάνσκι βρήκε χώρο, κατέβασε την μπάλα, άνοιξε στον Λιβάι, αυτός ξαναβρήκε τον Πολωνό στα όρια της περιοχής, αλλά το δεξί σουτ που έπιασε ο τελευταίος πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αμραμπατ, υποδεχόμενος μια ωραία μπαλιά του Ανσαριφάρντ, προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να δώσει στο δεύτερο δοκάρι στον Μάνταλο, αλλά το κοντινό του πλασέ σταμάτησε ο Σαράνοφ. Η ΑΕΚ είχε ανεβάσει ξανά ρυθμούς και στο 64' έφτασε ξανά κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Μάνταλος δεν τελείωσε σωστά την ωραία ενέργειά του πλάγια μέσα στην περιοχή.

Μπορεί η ΑΕΚ ανασταλτικά να μην προβληματιζόταν, ωστόσο από μια κόντρα στο 67' η Λαμία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ελευθεριάδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Αραμπούλι απέναντι από τον Τσιντώτα από πλάγια θέση πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Ο Γιαννίκης βλέποντας την ομάδα του να χρειάζεται φρεσκάρισμα, πέρασε τον Σιμόες αντί του Λε Ταλέκ και τον Γέβτιτς αντί του Καρίμ, με τον Άμραμπατ να πηγαίνει στην κορυφή. Η Λαμία ωστόσο συνέχιζε να πιέζει και στο 76' έφτασε εκ νέου κοντά στην ισοφάριση με τον Τιρόνε από πλεονεκτική θέση (με τον Τσιντώτα εξουδετερωμένο) να σουτάρει ψηλά άουτ, και τον Γιαννίκη να περνάει και τον Σάκχοφ αντί του Σιμάνσκι στο ματς βλέποντας ότι ο άξονάς του θέλει κι άλλα φρέσκα πόδια.

Τελικώς στο 83' η ΑΕΚ κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη, με τον Άμραμπατ να δικαιώνεται για την προσπάθειά του μέσα στο ματς και να βρίσκει το γκολ. Ο Μαροκινός διεκδίκησε και κέρδισε μια μπαλιά προς τα πίσω από τον άξονα της Λαμίας και συγκεκριμένα του Μπεχαράνο, «έσπασε» στον Γέβτιτς, αυτός σούταρε, ο Σαράνοφ απέκρουσε και ο Άμραμπατ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 0-2. Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν βρει και ένα τρίτο τέρμα στο 89', αλλά ο Χατζισαφί (που είχε περάσει στη θέση του Μάνταλου) πλάσαρε άστοχα στο τετ-α-τετ με τον Σαράνοφ.

MVP: Ο Άμραμπατ έβγαλε μπόλικη ενέργεια, πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του σε όλο το 90λεπτο και τελικώς δικαιώθηκε, σκοράροντας το δεύτερο γκολ που «κλείδωσε» το διπλό της ΑΕΚ.

Στο ύψος τους: Ο Λιβάι Γκαρσία για την επιμονή του στο γκολ που σημείωσε δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ, ο Μοχαμαντί για τη μεγάλη σταθερότητα που έβγαλε ανασταλτικά στην αριστερή πλευρά, και ο Ανσαριφάρντ για το συνδυαστικό του παιχνίδι στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αραμπούλι ήταν σχεδόν... άφαντος στην κορυφή της επίθεσης της Λαμίας. Μάλιστα όταν χρειάστηκε να τελειώσει τη φάση, σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του για να βρει την ισοφάριση.

Η γκάφα: Την έκαναν στη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ οι Σαράνοφ και Τζανετόπουλος που δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με τον αμυντικό της Λαμίας στη συνέχεια να χάνει τη διεκδίκηση από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βρήκε δίχτυα.

Το στραγάλι: Ο Διαμαντόπουλος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση μέσα στο ματς. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Καρίμ καθώς είχε προηγηθεί χέρι του Μάνταλου.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ τον Ιανουάριο επιβάλλεται να εξελίσσει το πρότζεκτ με τον Γιαννίκη και να παίρνει νίκες. Αυτοί είναι οι δύο άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να «πατήσουν» οι κιτρινόμαυροι. Οι παίκτες του Γιαννίκη δεν μπήκαν καλά στο πρώτο μέρος, αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο βρήκαν ρυθμό, άνοιξαν το σκορ και πίεσαν και για δεύτερο γκολ, ενώ ανασταλτικά πέρα από δύο ατομικά λάθη που έγιναν, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, έχοντας όμως σε γενικές γραμμές μια μέτρια εικόνα. Στο δεύτερο μέρος, παρότι η ΑΕΚ δεν έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, δημιούργησε ευκαιρίες, πιέστηκε για ένα πεντάλεπτο από τη Λαμία, ωστόσο κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο που «κλείδωσε» μια δίκαιη νίκη. Η ΑΕΚ μείωσε προσωρινά την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους οκτώ βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμά του στη Ριζούπολη, ξεκινώντας νικηφόρα το 2022. Όσο για τη Λαμία, δείχνει ότι αν βρει αποτελεσματικότητα απέναντι στους αντιπάλους του βεληνεκούς της, έχει τη δυνατότητα να βρει τη νίκη – οξυγόνο που ψάχνει στην ουρά.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (63' Τιρόνε), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Νούνιες (82' Τσούκαλος), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (82' Καραμάνος)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (71' Σιμόες), Σιμάνσκι (77' Σάκχοφ), Μάνταλος (86' Χατζισαφί), Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (71' Γέβτιτς)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα