Ολυμπιακός: Κομβική η εκκίνηση στο 2022 και να πάρει βοήθειες από τους παίκτες με χαμηλές στροφές

Ολυμπιακός: Κομβική η εκκίνηση στο 2022 και να πάρει βοήθειες από τους παίκτες με χαμηλές στροφές

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Κομβική η εκκίνηση στο 2022 και να πάρει βοήθειες από τους παίκτες με χαμηλές στροφές

bet365

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε νέα αγωνιστική πραγματικότητα για το 2022 και είναι σημείο - κλειδί το ξεκίνημα της χρονιάς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του ένα 2021 που ήταν γεμάτο από κάθε άποψη και μπαίνει στο 2022 έχοντας... αέρα +11 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1 Interwetten. Δεν αρκεί όμως αυτό το +11 διότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, ενώ η κορύφωση της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για όλες τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύσκολο και βαρύ πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο και ανεξάρτητα από τις απώλειές του λόγω Κόπα Άφρικα χρειάζεται το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα μες στο 2022. Είναι κομβικό να μπει καλά ο Ολυμπιακός μες στη χρονιά έχοντας σε πρώτη φάση τα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας και με Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας. Για τους Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς όμως δεν είναι αυτή η μοναδική παράμετρος.

Εκείνοι που πρέπει να ανεβάσουν στροφές και να δώσουν παραπάνω

Το ρόστερ του έχει και παίκτες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αποδώσει ανάλογα. Για τους πρωταθλητές είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρουν λύσεις από παίκτες που δεν «τρέχουν» ικανοποιητική σεζόν μέχρι τώρα.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα θέλει αρκετά παραπάνω πράγματα από τον Μαντί Καμαρά. Έναν σύγχρονο χαφ που στην καλή του μέρα κάνει τα πάντα στο γήπεδο, όμως στο τελευταίο διάστημα ήταν κάκιστος και εν τέλει «κόπηκε» και από την αποστολή της Εθνικής Γουϊνέας στο Κόπα Αφρικα.

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί έναν πολύ καλό Μαντί στη συνέχεια. Δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορούν και πρέπει να προσφέρουν παραπάνω. Είναι ο Ουσεϊνού Μπα, είναι ο Μίχαλ Καρμπόβνικ - εφόσον ο Πολωνός μείνει και δεν γυρίσει στη Μπράιτον - είναι και ο Λόπες (αν και βελτίωσε αισθητά την εικόνα του) αλλά και ο Μάξι Λοβέρα, που εφόσον γύρισε πρέπει να αποδείξει την αξία του.

Σε έναν... μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα και με τόσες υποχρεώσεις δεν περισσεύει κανείς. Ο Ολυμπιακός θα τους χρειαστεί όλους και βέβαια θα χρειαστεί τους καλούς παίκτες του που είχαν χαμηλές πτήσεις μες στο 2021.

Πλην του αριστερού μπακ μόνο αν φύγουν παίκτες θα κάνει κινήσεις ο Ολυμπιακός

Στο μεταγραφικό πεδίο ο Ολυμπιακός βάσει πλάνου θα πάει για έναν συμπληρωματικό αριστερό μπακ (υπάρχουν ονόματα όπως του Ζαγαρίτη στη λίστα). Εκτός από αυτή τη θέση θα γίνουν προσθήκες σε θέσεις όπως του χαφ και του εξτρέμ μόνο εάν φύγουν παίκτες τον Γενάρη (πχ Μαντί Καμαρά ή Ονιεκούρου). Ο Σεμέδο θα αποχωρήσει (σε πρώτο πλάνο παραμένει η Πόρτο) και δεν επηρεάζει σε κάτι αυτό το σκέλος, ενώ ακόμα και στην περίπτωση που αποχωρήσει και ο νεαρός Μάρκοβιτς ο Ολυμπιακός δεδομένης και της απόκτησης του Μανωλά έχει παίκτες για το κέντρο της άμυνάς του.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

  • (05/01) Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός
  • (09/01) Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης
  • (16/01) Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
  • (19-20/01) Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (Κύπελλο)
  • (23/01) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
  • (26/01) Ολυμπιακός - Παναιτωλικός (Κύπελλο)
  • (30/01) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
  • (02/02) Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
  • (06/02) Ιωνικός - Ολυμπιακός
  • (9-10/02) ΠΑΟΚ / ΑΕΚ - Ολυμπιακός (Κύπελλο)
  • (13/02) Ολυμπιακός - ΑΕΚ
  • (17/02) Αταλάντα - Ολυμπιακός (Europa League)
  • (20/02) Βόλος Ν.Π.Σ - Ολυμπιακός
  • (24/02) Ολυμπιακός - Αταλάντα (Europa League)
  • (27/02) Ολυμπιακός - ΟΦΗ
  • (01-03/03) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ/ΑΕΚ (Κύπελλο)
  • (06/03) Άρης - Ολυμπιακός

Υ.Γ. Μετά από παίκτες όπως οι Μιλιβόγιεβιτς και Ποντένσε και ο Σα προερχόμενος από τον Ολυμπιακό αποδεικνύει ότι είναι παίκτης - ελίτ, πρωταγωνιστώντας στη Premier League. Όπως φυσικά πρωταγωνιστής στην Αγγλία έχει γίνει φέτος και ο Τσιμίκας. Αυτό φυσικά δείχνει και τη δυναμική των Πειραιωτών αλλά και το τι παίκτες έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια. Ναι, έχουν προκύψει και μεταγραφικές... αστοχίες, ωστόσο αρκετοί παίκτες έχουν πάρει μεγάλες μεταγραφές και έχουν ανέβει ένα σκαλί πιο ψηλά, προερχόμενοι από τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.