Το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο της Super League για τον κορονοϊό και πότε αναβάλλεται ένα ματς

Newsroom
Το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο της Super League για τον κορονοϊό και πότε αναβάλλεται ένα ματς

bet365

Η Super League παρουσίασε όλα τα δεδομένα σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19, τη διαχείριση των κρουσμάτων αλλά και τις αναβολές αγώνων.

Όπως τονίζει σχετικά η Λίγκα η απαρέγκλιτη τήρηση των επικαιροποιημένων οδηγιών για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων (ΓΓΑ, Υγειονομική Επιτροπή), καθίσταται σαφές ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League. Η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ από όλες τις ομάδες της Super League 1 Interwetten καταδεικνύεται και από το γεγονός πως μόλις 3 αγώνες έχουν αναβληθεί, επί συνόλου 105 αγώνων των 15 αγωνιστικών μέχρι σήμερα (στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο), ήτοι ποσοστό μόλις 2,8%. Το μοναδικό που έχει διαφοροποιηθεί συγκριτικά με το αρχικό πρωτόκολλο είναι ότι ένας παίκτης που έχει προσβληθεί από κορονοϊό μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από 5 μέρες με αρνητικό PCR τεστ.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, https://gga.gov.gr/, όπου μπορεί να ανατρέξει ο καθένας. Οι οδηγίες καθορίζουν τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι εάν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7 (σελ. 6, παρ. 5).

Επίσης σε σχέση με τη διαχείριση των κρουσμάτων: Η επάνοδος στην αθλητική δράση γίνεται χωρίς μοριακό τεστ PCR μετά από 10 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με Covid-19 λοίμωξη. Επιπλέον, με αρνητικό μοριακό τεστ PCR που δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 5η μέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης. Αν το PCR τεστ είναι θετικό περιμένει την παρέλευση 10ημέρου.

Σημειώνεται ότι το νέο πρωτόκολλο «ανέβηκε» την προηγούμενη Παρασκευή στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (31 Δεκεμβρίου) και σήμερα στην ιστοσελίδα της Superleague, η οποία το έστειλε και στις ομάδες. Σε σχέση με την πιθανότητα αναβολής της προσεχούς αγωνιστικής πρώτον κάτι τέτοιο θέλει απόφαση Δ.Σ. και 2ον εάν αναβληθεί αγωνιστική με αυτόν τον αριθμό κρουσμάτων στη χώρα εάν αυτός αυξηθεί - κάτι πιθανό - τότε τι θα επακολουθήσει;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα