Πόσο πρώιμη είναι η συζήτηση για τις ανανεώσεις;

Πόσο πρώιμη είναι η συζήτηση για τις ανανεώσεις;

Πόσο πρώιμη είναι η συζήτηση για τις ανανεώσεις;

bet365

Ο φάκελος «ανανεώσεις» άνοιξε προ καιρού στον Άρη και ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τις ιδιαιτερότητές του και τον γνωστό αστερίσκο που απαγορεύει κάθε μορφής αποκλεισμό…

Ημερολογιακά, αυτή η συζήτηση δεν είναι πρώιμη. Δεκατέσσερα συμβόλαια λήγουν τον προσεχή Ιούνη, τόσοι ποδοσφαιριστές απέκτησαν διαπραγμάτευσης ή και συμφωνίας με άλλες ομάδες. Προφανώς, η συζήτηση δεν είναι ίδια για όλους. Για παράδειγμα, άλλες σκέψεις έρχονται στο μυαλό όταν η κουβέντα αφορά τον Ντάνιελ Σούντγκρεν που στο κάτω-κάτω της γραφής κινείται στα όρια των δυνατοτήτων του σε κάθε αγώνα και άλλες για τον Λερίν Ντουάρτε ο οποίος θύμισε ποδοσφαιρικό τουρίστα και καρπώθηκε ένα συμβόλαιο τριών ετών, εκμεταλλευόμενος μια (εγκληματικά) λανθασμένη απόφαση το καλοκαίρι του 2019 κι ένα ευφάνταστο σχέδιο. Το επόμενο επεισόδιο του ποδοσφαιρικού βίου του Ντουάρτε δεν απασχολεί κανέναν.

Λίγο πολύ, ο Άρης φανέρωσε τις σκέψεις του μέσα από τις επιλογές του ή τουλάχιστον, έδειξε τις προτεραιότητές του. Η παραμονή του Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν μία από δαύτες, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους Τζέιμς Τζέγκο, Φακούντο Μπερτόγλιο, Ντάνιελ Σούντγκρεν. Οι πρώτες συζητήσεις ανέδειξαν σημαντική οικονομική απόσταση σε σημείο μάλιστα αμφισβήτησης του λόγου συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Όταν δηλαδή η διαφορά σ’ ένα συμβόλαιο 300-400 χιλιάδων ευρώ δεν υπερβαίνει τις 40.000-50.000 ευρώ, διατηρείται η αίσθηση περί μιας διαφαινόμενης συμφωνίας και το πατροπαράδοτο του… θα τα βρουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Δεν ισχύει το ίδιο όταν πρόκειται για εξαψήφιο νούμερο. Εκεί το ενδεχόμενο διαζυγίου μοιάζει αναπόφευκτο.

Στο μυαλό του Φακούντο Μπερτόγλιο προφανώς βρίσκεται εκείνη η πρόταση που είχε κατατεθεί από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, τα περίπου 500.000 ευρώ που του πρόσφερε για κάθε έτος συνεργασίας, αλλά και η υπέρβαση στην οποία προχώρησε η ομάδα του το περασμένο καλοκαίρι σε μεταγραφικό επίπεδο σε σημείο αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών οικονομικών ισορροπιών.

Ο Μπερτόγλιο

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θέλει να μετουσιώσει το ποδοσφαιρικό όνειρο που βιώνει με τη σταθερή παρουσία του στην εθνική Σουηδίας και ουσιαστικά χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως εν δυνάμει παίκτης μίας εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων.

Ο Τζέιμς Τζέγκο διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική Αυστραλίας, είναι σε καλύτερη ηλικία σε σχέση με τους άλλους και γνωρίζει ότι θα πρέπει το επόμενο συμβόλαιό του να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με όσα προηγήθηκαν. Και οι τρεις αξιολογούν τους εαυτούς τους με την απαίτηση αρκετά μεγαλύτερου συμβολαίου από το υπάρχον.

Ο Άρης τους θέλει με τον σωστό τρόπο

Το μέλλον των τριών παραπάνω υποθέσεων θα εξαρτηθεί από τον τρόπο σκέψης των ποδοσφαιριστών υπό την έννοια ότι ο Άρης έκανε αυτά που ένιωσε ότι όφειλε να είχε κάνει. Οι προτάσεις κατατέθηκαν βάσει των αγωνιστικών ρόλων τους, της προσφοράς τους στην ομάδα, της θέσης που μπορούν να έχουν στα επόμενα χρόνια, αλλά και των ηλικιών τους. Ο Μαντσίνι υπέγραψε κλειστό συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 γιατί είναι 27 ετών και ουσιαστικά διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της ποδοσφαιρικής ηλικίας του. Ο 29χρονος Τζέγκο είναι στην πιο ώριμη στιγμή του, ενώ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν Μπερτόγλιο και Σούντγκρεν θα έχουν πατήσει τα 32. Παρόλ’ αυτά οι προτάσεις που κατατέθηκαν και στους δύο περιλαμβάνουν σημαντική αύξηση απολαβών. Ο Άρης δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντική τροποποίηση της πρότασής του κι αυτό το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές. Προφανώς στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επόμενη επικοινωνίας τους με τον Άρη θα είναι σε θέση να γνωρίζουν… πόσα απίδια χωράει ο σάκος τους. Τότε θα φανούν τα πραγματικά νούμερα της διαπραγμάτευσης, η αγορά θα τα διαμορφώσει. Υπάρχει βέβαια κι ένας παράγοντας που μπορεί να ακυρώσει ό,τι προηγήθηκε και να αλλάξει τα δεδομένα…

Τζέγκο

Η απόφαση του CAS

Είναι ο γνωστός αστερίσκος σε κάθε συζήτηση μεταγραφικού περιεχομένου, η απόφαση του CAS. Θεωρητικά, μετά τις 10 Ιανουαρίου το CAS θα εξετάσει ή θα κοινοποιήσει την απόφασή του επί της προσφυγής της ΠΑΕ Άρης κατά της απόφασης (της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA) απαγόρευσης μεταγραφών. Υπάρχει το ενδεχόμενο νέας παράτασης, δικαίωσης των θέσεων της ΠΑΕ αλλά και απόρριψης της προσφυγής της. Στο πρώτο ενδεχόμενο θα υπάρξει παράταση της αγωνίας. Στο δεύτερο, η ΠΑΕ θα αποκτήσει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και στο τρίτο, θα βρεθεί στη θέση που ήταν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν με αναγκαστικό και… άτακτο τρόπο υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην επέκταση συμβολαίων παικτών οι οποίοι είτε δεν ήταν στο αρχικό πλάνο είτε προβλεπόταν να μην πάρουν τόσο μεγάλα συμβόλαια.

Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, το πιθανότερο είναι να μπει στην άκρη κάθε έκθεση αξιολόγησης και να τεθεί ζήτημα παραμονής της πλειοψηφίας των δεκατεσσάρων παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Δηλαδή, μέχρι στιγμής οι «κίτρινοι» δεν έχουν συζητήσεις με τους Μπρούνο Γκάμα, Γκάνεα Κουέστα, Ματίγια, Λόπεθ, Μάνο, Μπεναλουάν, Δεληζήση κ.α. Αν το CAS αποφασίσει ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, τότε η μονοετής επέκταση των συμβολαίων θα αποτελέσει αναγκαιότητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.