ΑΕΚ: Απογείωση, ή... απόλυτη απογοήτευση!

ΑΕΚ: Απογείωση, ή... απόλυτη απογοήτευση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Απογείωση, ή... απόλυτη απογοήτευση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει με αφορμή τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Α.Ε.Κ. με την άφιξη του 2022, τι θα σημαίνουν αυτές ανάλογα το αποτέλεσμά τους για όλους και έχει ένα υστερόγραφο.

Μετράμε αντίστροφα, ή ανάποδα αν προτιμάει κανείς, για να πούμε αντίο στο 2021 και καλωσήρθες στο 2022... Τούτη τη φορά ας αποφύγουμε τις μεγαλοστομίες και τα κλασικά «να φύγει και να μη ξαναγυρίσει το 2021» όπως ακριβώς ευχόμασταν -και δικαιολογημένα- για το 2020, διότι απ' όσο είδαμε δεν άλλαξαν και τόσο πολύ προς το καλύτερο τα πράγματα, απλά είχαμε καλύτερο δεύτερο μισό έως και τα μέσα Δεκεμβρίου για το έτος που μας αφήνει.

Η ευχή είναι κοινή και χιλιοειπωμένη, μα ταυτόχρονα και απόλυτα αληθινή, υγεία σε όλους σας (Ενωσίτες και μη ντε...), φίλους και... εχθρούς. Να έρθει το 2022 και να σας φέρει υγεία, σε εσάς, τις οικογένειές σας, σε όσους αγαπάτε και σας αγαπάνε. Απλά και ειλικρινά... Όλα τ' άλλα ίσως να 'ρθουν μετά, ίσως και όχι... Όμως με τόσους ανθρώπους που δεν είναι ανάμεσά μας σε καθημερινή βάση και με τον covid 19 να μας έχει... διαλύσει (χάρη και στην ανυπαρξία και ανικανότητα όσων μας κυβερνούν), θαρρώ πως -ούτως ή άλλως- δεν υπάρχει κάτι άλλο που να 'χει σημασία.

Δεν είμαι από εκείνους που θέλω να παίρνω θέση υπέρ ή κατά του εμβολιασμού, ωστόσο, επιτρέψτε μου επειδή νόσησα κι εγώ (και ας είχα κάνει και τρίτη δόση εμβολίου) να σας πω ότι δεν κατάλαβα τίποτα... Φουλ διάθεση, παιχνίδι με τις ώρες με τον Πανούλη μου, σούπερ με την Ηρώ μου και όλα καλά. Θαρρώ χωρίς να είμαι επιστήμονας ότι με βοήθησε πολύ η τρίτη δόση του εμβολίου ώστε να μην ταλαιπωρηθώ με υψηλότερους πυρετούς, κατάπτωση και άλλα...

Καλή χρονιά λοιπόν να 'χουμε, με την ελπίδα ο covid -19 να την... κάνει σιγά – σιγά μακριά απ' τις ζωές μας, να γυρίσουμε σε μια σχετική -έστω- αλλά ουσιαστική κανονικότητα και να χαρούμε ξανά μικρές αλλά τόσο σημαντικές στιγμές, όπως το να αγκαλιαζόμαστε, να φιλάμε ο ένας τον άλλον όταν ανταμώνουμε. Να κάνουμε διάολε πάρτι σε μαγαζιά και η μουσική να βαράει τίγκα... Ειδικά για το 2022 για μας τους ΑΕΚτζήδες που έρχεται και η στιγμή της επιστροφής μας στο... σπίτι μας στης Φιλαδέλφειας τα μέρη.

Πολλά χαμόγελα, ή το απόλυτα αντίθετο...

Αργύργης Γιαννίκης

Αυτό κι αν είναι το πλέον ευχάριστο μαντάτο της νεότερης Ιστορίας της ΑΕΚ το οποίο θα βιώσουμε σύντομα. Η επιστροφή μας στην πόλη μας, στη δική μας γειτονιά, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε. Εκεί που οι αναμνήσεις μας είναι ατελείωτες και φυσικά για όσους δεν την έχουν ζήσει θα δημιουργηθούν συναισθήματα και βιώματα που όμοιά τους δεν θα έχουν διανοηθεί ότι θα ζούσαν στη διάρκεια της παρουσίας τους σε ένα γήπεδο. Και μόνο που φέρνει αυτό το γεγονός το 2022 το κάνει απόλυτα ευτυχισμένο για μας τους Ενωσίτες εφόσον πρώτα έχουμε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα υγεία που είναι το «Α» και το «Ω» φυσικά...

Αλλά αυτό έρχεται με τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν... Το δεύτερο και πλέον σημαντικό μισό της σεζόν που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 έρχεται με σημαντικά ματς και υποχρεώσεις για την ΑΕΚ έπειτα (και) από την κλήρωση του Κυπέλλου. Η ομάδα σε δυο μήνες έχει πολλά να πετύχει και να φτιάξει, ή και να... χαλάσει σε απόλυτο βαθμό την αγωνιστική της χρονιάς που δυστυχώς ξεκίνησε άθλια με ευρωπαϊκό αποκλεισμό, συνεχίστηκε σχετικά καλά και ανταγωνιστικά και έκλεισε άσχημα και με τη διαφορά από την πρώτη θέση να ξεφεύγει.

Η άφιξη του 2022 και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ένωσης από τον πρώτο μήνα παρουσίας του (σ.σ.: του 2022) έως και τον δεύτερο μπορεί να φέρει πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των ΑΕΚτζήδων, ή το ακριβώς αντίθετο... Δεν υπάρχει μέση κατάσταση: Απογείωση, ή απόλυτη απογοήτευση! Αυτό θα προκύψει σαν αποτέλεσμα από το πώς θα ανταποκριθεί σε αυτές τις αναμετρήσεις που έρχονται σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Είναι μια σημαντική ευκαιρία (διπλή η όψη του νομίσματος αφού αν δεν την εκμεταλλευτούν θα γίνει το αντίθετο) για όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα να αποδείξουν πράγματα. Να φτάσουν σε νίκες και προκρίσεις που θα στείλουν ξεκάθαρα μηνύματα ενόψει της συνέχειας και ακόμη περισσότερο για την προοπτική της επιστροφής της ομάδας στην πόλη της και στο γήπεδό της που δεδομένα θα την απογειώσει. Περισσότερο απ' όλους για το τεχνικό τιμ, τον ίδιο τον Αργύρη Γιαννίκη, αφού αν δεν πάει καλά αυτό το δίμηνο και με τα πλέι οφ να ακολουθούν δεδομένα θα 'χει περισσότερα να χάσει απ' το να κερδίσει...

Υγ: Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ, αν εξαιρέσουμε τα ματς με ΟΦΗ στην Κρήτη και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όπου διαιτητικά λάθη της στέρησαν από 3 έως 5 βαθμούς συνολικά και εκείνο το ισόπαλο αποτέλεσμα στην... πισίνα της Τρίπολης με τον Αστέρα όπου (και) οι δυο ομάδες δεν γινόταν να παίξουν ποδόσφαιρο, έκανε γκέλες που της στοίχισαν. Μεγαλύτερες αυτές με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη σε ένα ματς που έπρεπε να το τελειώσει εύκολα και φυσικά εντός με τον ΟΦΗ (επίσης στην αρχή του όφειλε να 'χε κλειδώσει το τρίποντο). Γι' αυτούς τους λόγους βρίσκεται στο -11, για κανέναν άλλον, δεν θα έπρεπε να είναι τέτοια η διαφορά αλλά στο -6 βαριά... Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και την... πάπια σε αποφάσεις σκάνδαλο της κυβέρνησης που όπως και να το κάνουμε, τυχαία ντε, είναι υπέρ του Ολυμπιακού και του Άρη, δυο ομάδων με τυχαία εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Με μια απόφαση ΔΙΧΩΣ καμία λογική όπως συμφωνούν όλες οι ομάδες μπήκε πλαφόν 1000 θεατών και έτσι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθούν να παίξουν ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ των θυρών απέναντι σε ΠΑΟΚ και Άρη – Ολυμπιακό αντίστοιχα τη στιγμή που στον πρώτο γύρο ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Κανείς δεν ζήτησε να 'χει 40.000 κόσμο, για να ξέρουμε και τι... λέμε, τέλος πάντων. Είναι μια (ακόμη) κάκιστη απόφαση, τούτη τη φορά από τον Ολυμπιακάκια Πλεύρη... Προσοχή δεν γράφουμε ότι το κάνει σκόπιμα ο Ολυμπιακός, ή το επέβαλλε, δεν πάω σε τέτοια ακραία σκεπτικά, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας. Σκεφτείτε να γινόταν ανάποδα όλο αυτό τι θα είχε γίνει από τα γνωστά σε όλους μας (δικά τους) ΜΜΕ... Να έπαιζε ο Ολυμπιακός αυτά τα ματς που προαναφέραμε (αντί του Άρη ας βάλουμε καλύτερα τον ΠΑΟΚ) κεκλεισμένων των θυρών και ενώ θα είχε παίξει σε γεμάτα γήπεδα στα αντίστοιχα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Θα είχαν... λυσσάξει τα εργαλεία τους με την εξυγίανση ντε, όπως το 'καναν με το Κύπελλο πριν την κλήρωση και γελοιοποιήθηκαν σε απόλυτο βαθμό έπειτα από τη διαδικασία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...